Fotbal liga a III-a

Avancronica etapei a doua

După debutul în campionat din săptămâna precedentă, cele patru formații din județ care ne reprezintă în Liga 3 susțin în acest week-end meciurile din runda a doua. Se știe, în prima etapă hunedorenele au obținut două victorii, un egal și o înfrângere, având 11 goluri marcate și 5 primite. Un bilanț până la urmă mulțumitor, mai ales dacă ținem cont că trei dintre ele au evoluat în deplasare, iar Aurul a primit vizita principalei candidate la promovare din serie, Reșița.

Coordonatele în privința raportului acasă/ deplasare nu se schimbă nici acum: trei formații joacă afară, numai Deva este programată pe teren propriu. Doar că de un an încoace devenii joacă oriunde, numai pe stadionul de lângă Cetate nu – pentru că reamenajarea acestuia nu e terminată.

CS Municipal DevaJiul Petroșani

Să începem așadar avancronica etapei cu partida Municipal Deva – Jiul Petroșani, care se dispută vineri, la Orăștie, pe stadionul „Dacia”.

Ambele formații se prezintă la acest joc cu rezultatele pozitive obținute în deplasările din prima etapă. Deva a bătut 3 – 0 la Lupac pe Voința, Jiul a terminat la egalitate, 2 – 2 cu Viitorul Șimian. În ideea că nu vor surveni foarte multe modificări în garniturile aliniate de Ștefan Nanu, respectiv Aurel Moldovan, reamintim echipele care au evoluat în acele meciuri.

Deva: Bădescu – Kelemen, Plută, Iordache (86 Dobre), Doboș – Bloj, Țoiu, Stelea, Vasilescu – Kayondo (86 Izele), Sulea.

Jiul: Farcaș – Ionică, Torkos, Marin, Keszeg – Bălăceanu, R. Sandu (70 Petrescu), Herci (60 Bădărău), Selaje – Cocină (65 Mazilu), Cuibari (65 Mărmăneanu).

În campionatul trecut victoriile au fost împărțite. Întâlnirile directe s-au terminat 3 – 1 pentru Jiul la Petroșani și 2 – 0 pentru Deva la Simeria.

Sticla Arieșul Turda – CS Hunedoara

Tot vineri joacă și CS Hunedoara și tot în deplasare, tot în județul Cluj, la fel ca în prima etapă. Deosebirea apare acum la calitatea adversarului întâlnit: dacă Academia Viitorul Cluj e formată din copii și juniori, Sticla Arieșul Turda face parte din cu totul altă categorie valorică. În sezonul trecut a fost 0 – 0 la Turda și 0 – 1 la Hunedoara, dar de atunci a mai curs destulă apă pe Cerna și multe schimbări s-au produs, mai ales la echipa hunedoreană.

Cele două combatante vin după rezultate diametral opuse înregistrate la debutul în noua ediție de campionat. Turdenii au cedat – doar aparent surprinzător – la Ocna Mureș, grupare care s-a întărit enorm în această vară, scor 1 – 2 (gol Florin Dan, min. 74, la 0 – 2). Iată echipa aliniată de antrenorul Artur Podar: Onciu – Cimpoeşu, Budin, Cordoş, Manu, Paleoca, Savu, Vereş, Băeţan, Cobârzan, Fl. Dan; au mai jucat Dioşan, Marcu, Svichi, Salcău.

Pe de altă parte, Hunedoara a administrat un 6 – 1 fără istoric celor de la Academia Viitorul. Îi amintim și pe cei trimiși pe teren la Cluj de Florin Maxim: Lefter – Vlad (46 Iacob), Garutti, Rodrigues, Trășcan – Motta, Bradu (75 Giura), R. Cristian (46 Mogoș), Buș (67 Dumitru) – Arnăutu (75 Simon), Herghelegiu.

Viitorul Târgu Jiu II – Aurul Brad

În fine, dar nu în ultimul rând, Aurul Brad va evolua sâmbătă, în deplasare la Târgu Jiu. Adversara sa este echipa secundă a celor de la Viitorul Pandurii (a lui Sarcină, a nu se confunda cu Pandurii Lignitul a lui Condescu). De menționat este că ambele au pierdut în moduri asemănătoare meciurile din runda inaugurală.

Viitorul Pandurii II a cedat cu 1 – 3 în deplasare – vorba vine – tocmai cu Pandurii Lignitul. Asta după ce „oaspeții” au condus prin reușita lui Pârcălabu din min. 2 până cu un sfert de oră înainte de final. „Gazdele” au întors rezultatul cu un gol în min. 75, un altul din penalty în min. 82 și ultimul în prelungiri. Antrenorul Bogdan Chiriac a contat în acel joc pe: Moga – Chelariu (77 Cotojman), Misarăș, Micle, Feher – Caba, Geană, Gheban, L. Popescu (59 Pîrtea), Pârcălabu – Bărăitaru (77 Croitoru).

La revenirea în Liga 3, Aurul a ținut în șah Reșița până în min. 80, după care Mediop a direcționat toate cele trei puncte în contul echipei sale. A fost Aurul – Reșița 0 – 2 la Brad. Pentru formația condusă de pe bancă de Ioan Petcu și din teren de Mihai Leaha au jucat: Raț – Lazăr (75 I. Filipaș), Șoit, Deak (30 Lup), Miclean – Leucean, Leaha, Tecsi, Pașca – Jorza (66 Ursu), Danciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *