Fotbal liga a III-a

Aurul a cedat greu în derbyul cu Reșița

Meci cu emoții la revenirea în Liga 3 pentru Aurul, mai ales că adversarul din prima etapă era principala favorită la promovare din seria a șaptea. După cum se știe, reșițenii au desfășurat în această vară o campanie de achiziții impresionantă, nou veniții numindu-se Bărboianu, Cristea, Drăghiceanu, Munteanu, Mediop, Velcotă, Fota, Andrei, Avram, Cioinac. Oaspeții veneau însă la Brad după un 3 – 2 obținut abia în prelungiri cu Progresul Ezeriş, miercuri în Cupă, semn că nimic nu era dinainte jucat.

Pe teren și pe tabela de scor lucrurile au stat sub semnul echilibrului timp de 80 de minute. Diferența a făcut-o Mediop, un adevărat argint viu în avanpostul reșițenilor, care a compensat jocul slab al lui Matiș (care a și fost înlocuit la pauză) și lipsa susținerii din linia a doua, în care doar Velcotă a contat cu adevărat în atac.

Reșițenii au încercat să se impună încă din startul partidei. Primul sfert de oră le-a aparținut: Matiș a trimis de la 25 de metri pe lângă poartă un balon ricoșat din duelul Mediop – Șoit, șutul lui Cionac după o lovitură liberă indirectă din careul brădean (la o minge trimisă înapoi de Lazăr și prinsă de Raț) a fost respins greu din fața porții, iar mingea expediată de Mediop de la 30 de metri a trecut puțin peste transversală. Reacția Aurului a venit în min. 16, la o centrare a lui Miclean prinsă cu siguranță de Micu. Oaspeții au reluat atacurile, Mediop a greșit preluarea în careul mic și tot el a cerut penalty în min. 19, la un duel cu Miclean, însă a căzut mult prea ușor și centralul a lăsat jocul să curgă. Cea mai clară șansă de gol a Reșiței a venit în min. 22, când la o altă „indirectă”, de data aceasta de la 17 metri, Drăghiceanu a șutat pe jos, balonul a fost deviat și Raț a avut un reflex salvator, acordând corner.

După 25 de minute s-a produs o rocadă tactică în echipa brădeană, Danciu trecând în atac și Tecsi coborând în centrul liniei de mijloc, alături de Leaha. Aurul l-a pierdut după o jumătate de oră pe Deak, accidentat, însă Lup a intrat bine în meci și a suplinit cu brio absența titularului din centrul defensivei. Matiș, singur în poziție centrală la 14 metri de poartă, a trimis defectuos mult peste, Velcotă a prins un șut frumos de la 25 de metri puțin pe lângă vinclu, iar același Matiș a reluat foarte slab cu capul din 6 metri centrarea bună a lui Mediop, direct în brațele lui Raț. Finalul reprizei le-a aparținut gazdelor. Mai întâi o combinație reușită Danciu – Tecsi – Leucean nu a avut finalitate în min. 38, pentru ca în min. 44 să consemnăm cea mai mare ocazie a partidei: Leucean l-a găsit cu o pasă perfectă în adâncime pe Jorza, acesta a pătruns singur în careu, dar Micu l-a blocat perfect la 10 metri de poartă, evitând un gol care putea schimba soarta partidei.

Partea secundă a fost mult mai echilibrată, cu faze alternând mai des la ambele porți. Raț a fost nevoit să boxeze o centrare periculoasă, Ciubotariu a reluat cu capul pe lângă bară, Tecsi a avut o acțiune individuală în care s-a descotorosit de trei adversari dar șutul său a fost deviat în corner, tot el a avut balonul în față la 6 metri după lovitura de colț bătută de Miclean și recentrarea cu capul a lui Șoit, dar nu a reușit să reia în poartă, pentru ca șutul său de la 22 de metri să fie parat de Micu. Sima și Mediop nu au prins cadrul porții, Raț a respins bine din fața lui Munteanu (min. 63) și Mediop (min. 67) și gazdele începeau să spere la un rezultat bun când mai erau doar zece minute de joc.

Nu a fost de acord Mediop, fără îndoială omul meciului. La unul din multele cornere ale oaspeților mingea centrată înalt în careu a fost prelungită cu capul de Velcotă – urcat vârf de atac după ieșirea lui Matiș – până la Mediop, care din doi-trei metri a împins-o în plasă. gazdele puteau egala în min. 88, când Micu a respins șutul lui Leaha din 16 metri după o acțiune lucrată de Danciu și Tecsi, pentru ca un minut mai târziu șutul lui Tecsi să fie blocat și portarul reșițean a prins balonul. În prelungiri Mediop a mai marcat o dată, după centrarea lui Fota, la un contraatac purtat în doi, stabilind scorul final.

Aurul Brad – CSM Reșița 0 – 2 (0 – 0)

Aurul: Raț – Lazăr (75 I. Filipaș), Șoit, Deak (30 Lup), Miclean – Leucean, Danciu, Leaha, Pașca – Jorza (66 Ursu), Tecsi. Antrenor Ioan Petcu

Reșița: Micu – Bărboianu, C. Ion, Rimovecs – Cioinac – Ciubotariu (74 Fota), Velcotă (90 Cristodulo), Drăghiceanu (86 Avram), Sima (90 Stăiculescu) – Matiș (46 V. Munteanu), Mediop. Antrenor Dan Alexa

A marcat Mediop (80, 90+3)

Arbitri: Tudor Jurca – Cristian Cășuț (ambii Arad), Lucian Berariu (Moroda)

Declarații la final

Ioan Petcu: „A fost rezultatul unei presiuni exercitate de adversari, prin numărul mare de cornere care au fost. Din nefericire, în min. 80, la cornerul acela nu am reușit să ne concentrăm ca la toate celelalte și mingea a căzut în centrul careului, după care Mediop a rămas singur cu poarta goală. Păcat că după cele 80 de minute jucate la același nivel cu o echipă care are jucători de valoare și obiectiv mai îndrăzneț decât al nostru nu am reușit să și marcăm. Vă aduceți aminte, la sfârșitul primei reprize am avut ocazie singur cu portarul, dacă reușeam să marcăm atunci altfel abordam și repriza a doua. Una peste alta sunt mulțumit de joc. Sigur că rezultatul nu reflectă realitatea, 2 – 0 mi se pare prea mult față de ceea ce s-a întâmplat pe teren. Ăsta e fotbalul, se joacă pe goluri și pot să închei cu felicitări pentru echipa adversă, care este într-adevăr una destul de echilibrată în toate compartimentele.”

Dan Alexa: „A fost un meci controlat de noi, în prima repriză cred că am avut o posesie de 80%. Paradoxal, cei din Brad, care s-au apărat, au avut o situație clară în minutul 44 în care puteau să înscrie. Totdeauna primele meciuri sunt foarte grele, suntem o echipă nouă, au venit foarte mulți jucători noi. Încercăm să ne omogenizăm, avem nevoie de rezultate, aveam nevoie să începem cu dreptul. Felicit echipa din Brad, o echipă bună, ambițioasă cu trei – patru jucători cu experiență, plus tineri care vin din urmă. Au tras foarte mult de rezultat și au avut și ei șansele lor să înscrie. Sunt convins că vor face o figură frumoasă în acest campionat. Am întâlnit aici oameni foarte de treabă în tribună, ceea ce prin alte părți se întâmplă foarte rar. Le doresc mult succes și să obțină rezultate foarte bune.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *