Fotbal liga a III-a

Start perfect al Hunedoarei în cursa pentru play-off

CS Hunedoara a fost prima dintre cele patru reprezentante ale județului în Liga 3 care a luat startul în actualul campionat. Vineri, în complexul sportiv „Dan Anca” din Cluj, noua garnitură a lui Maxim a învins Academia de Fotbal Viitorul cu un scor care scutește multe comentarii: 6 – 1. S-a înregistrat dealtfel aceeași diferență ca și în meciul de Cupă de marți cu Jiul, când a fost 5 – 0 pentru echipa de pe Cerna.

Hunedorenii și-au făcut singuri meciul ușor, chiar dacă Herghelegiu a ratat un penalty în minutul 3. În fața unei echipe foarte tinere, debutantă la acest nivel, Florin Maxim a aliniat un prim 11 care pare în bună măsură deja conturat de la începutul sezonului, dar le-a dat destule minute și tinerilor pe final de joc.

„Am întâlnit practic o echipă de copii, și pentru ei a fost primul meci în Liga 3. Am încercat să îi capacitez pe băieți, pentru că am antrenat și eu echipe de copii și știu cum e, pot pune probleme. Am început însă bine și nu le-am dat șanse. Golul lor a venit la 3 – 0, dar la un minut după aceea am marcat noi din nou. Echipa are calitate, se vede la fiecare meci. Muncim, ne pregătim în continuare, ne aflăm încă în perioada de închegare a lotului. Rezultatele se vor vedea în săptămânile care vin. Referitor la acest joc, sunt foarte mulțumit de toată lumea. Și de cei care au intrat pe parcurs și-au adus contribuția, Simon a și marcat două goluri. Asta e important, să își aducă aportul atunci când intră, 10 – 15 minute, cât joacă. În ce privește calificarea mai departe în Cupă sunt de acord cu Lincar, dacă ați văzut declarația lui (n. red.: „Sincer, de la Cupa României nu îmi doresc nimic. Îmi doresc doar să intrăm în play-off și să promovăm. Cupa e ceva secundar, dar e adevărat că și în următoarea fază vom juca să câștigăm”, a declarat Erik Lincar după ce „U” a învins cu 4 – 0 pe Sănătatea Cluj). Nu spun că nu mă interesează Cupa, dar avem obiectiv campionatul, acela este important pentru noi. Oricum, mergem mai departe de două fronturi, acum că ne-am completat lotul cât de cât numeric. Urmează pentru noi meciul cu Turda, tot în deplasare, jucăm pe iarbă de data aceasta. Întâlnim o echipă care joacă de mult timp împreună în aceeași formulă, va fi mult mai greu. Vom încerca în zilele următoare să aflăm mai multe date despre adversar”, ne-a declarat Florin Maxim la finalul partidei de la Cluj.

Academia de Fotbal Viitorul Cluj – CS Hunedoara 1 – 6 (1 – 4)

Viitorul: Cebotari – Bartoș, Moldovan, Aparaschăi, Istrate, Fărăgău, Dolghi, Colo, Maxim, Râză, Pop. Antrenor Marius Popescu

Hunedoara: Lefter – Vlad (46 Iacob), Garutti, Rodrigues, Trășcan – Motta, Bradu (75 Giura), R. Cristian (46 Mogoș), Buș (67 Dumitru) – Arnăutu (75 Simon), Herghelegiu. Antrenor Florin Maxim

Au marcat: Râză (min. 30), respectiv Arnăutu (min. 8, 19, 31), Buș (min. 24), Simon (min. 86, 88)

Arbitri: Claudiu Ștef – Cosmin Bojan, Andrei Sîncrăian (toți din Târgu Mureș)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *