Automobilism

Raliul Deva Super Rally a fost câștigat de  Jerome France

       Campionatul Național de Super Rally a continuat la  finalul săptămânii trecute cu etapa a III-a care s-a desfășurat la Deva în centrul municipiului de la poalele Cetății.

     Competiția a fost organizata de   AMC Racing în parteneriat cu Primăria municipiului Deva și a  reunit la start  34 de piloți, printre care pilotul francez Jerome France  campionul național en titre,lider în clasament după două sucese consecutive în etapele antrerioare ,Dani Oțil și Mihai Leu. Au mai fost prezenti  printre alții Emil Ghinea, Aurelian Andronache, Istvan Beko, Vilmos Alpar Pal, Zoltan Martincsek, Evgeni Yankov, Csaba Besenyei și Ricardo Taraballi. Au participat la întrecerile acestei etape și o serie dintre piloții din județ, Alin Lazăr, Sorin Jurcă, Daniel Budai, Ovidiu Vidican sau Alexandru Schipescu,toți asistați de suporteri aflați pe traseu.

          Organizatorii evenimentului au luat o serie de măsuri  importante pentru bună desfășurare a raliului și au închis practic cu gradene zona centrală iar pe traseu au montat o serie de șicane pentru reducerea vitezei de deplasare a automobilelor din concurs , totul pentru protecția spectatorilor, câteva mii de fani  fiind prezenți pe tot traseul pe care au evoluat competitorii.

           Etapa de la Deva a fost un adevărat spectacol automobilistic care  a oferit publicului pe lângă întrecerile speficice unui astfel de eveniment și o serie de întâmplări  care au produs  dese schimbări în ierarhia clasamentului.Au fost incidente chiar și la cei mai  titrați piloți, planetare rupte, tamponări sau după caz, retrageri din competiție.

          Chiar dacă  Dani Oțil a stabilit un timp record pentru traseul de la Deva iar campionul  Jerome France a suferit un incident la o sicană,el a reușit să se impună și în etapa de la Deva.

      Câștigătorul etapei de la Deva a declarat în exclusivitate pentru cotidianul nostru:” A fost un traseu foarte bun dar nu a fost ușor pentru piloți.Am câștigat până la urmă aici dar să știți că nu a fost ușor.Am avut un incidet dar am reparat repede mașină și am continuat cursa. Traseul e mult mai bun acum, față de anul trecut iar șicanele montate pe traseu au fost necesare. A fost mai spectaculos și pentru noi și pentru publicul de pe traseu.Eu vreau să caut să câștig la fiecare cursă .Le mulțumesc spectatorilor din Deva pentru susținere, au fost minunați și apreciez acest lucru. Promit să mai vin aici la competiția organizată de voi„.

        Mihai Leu, a urcat pe podium și la ediția din acest an și a fost o gazdă excelentă pentru toți competitorii. La finalul concursului a declarat:” Eu cred că  a fost totul în regulă, mai puțin pentru mine ca pilot , nu am reușit să obținut ceea ce mi-am propusl în concurs.Contează că au fost mulți spectatori iar participanții au fost mulțumiți de ceea ce am organizat la Deva, unde o echipă întreagă muncește pentru a se organiza foarte bine acest eveniment.Îl felicit pe Jerome pentru victorie și ne gândim de pe acum la ediția viitoare„.

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *