Fotbal liga a III-a

Surpriză plăcută, Deva învinge Alba cu rezervele

La numai două zile după meciul din Cupă de la Hunedoara (care a avut nevoie de prelungiri și de 11 metri pentru a desemna echipa calificată mai departe), CSM Deva a întâlnit vineri seară Unirea Alba Iulia pe „sinteticul” devean. În mod firesc, antrenorul Nanu a preferat să își odihnească titularii care au jucat miercuri 120 de minute și să folosească garnitura secundă în amicalul de vineri.

Numai că pe teren lucrurile au stat cu totul altfel decât era poate de prevăzut. În fața unei formații din același eșalon trei, care a venit cu garnitura completă, rezervele și juniorii Devei au făcut un meci foarte bun. Ei au controlat ostilitățile, au fost permanent peste adversar și și-au impus jocul, fiind mai mereu în posesia mingii și atacând constant.

În prima repriză am consemnat puține faze de poartă, notabile fiind cele avute de Petresc. La prima dintre acestea a finalizat un atac purtat de Izele și Soare cu un șut scos cu greu în corner de portar, iar la a doua a trimis puternic puțin peste transversală.

Introducerea la pauză a lui Iștoc în locul lui Izele a dinamizat atacul devean, care a devenit mult mai incisiv. Portarul celor din Alba a avut foarte mult de lucru în mitanul secund încă de la reluare. Mai întâi a scos de la vinclu un șut al lui Marinca pe care toată lumea îl vedea deja în poartă, apoi s-a opus la dubla ocazie a Iștoc (șut pe jos de la 30 de metri respins în lateral) și Branea (reluare din unghi direct în portar). Marinca a mai avut o încercare temerată din terenul propriu, când l-a văzut pe goal-keeperul advers ieșit și a încercat direct poarta, însă balonul a trecut pe lângă. Iștoc l-a luat din nou la țintă pe portar cu un șut din careu, Soare nu a obținut decât un corner la un contraatac solitar, pentru ca golul pe deplin meritat să vină în minutul 77. Un corner de pe partea stângă executat de Petresc l-a găsit pe Iștoc în mijlocul careului și acesta a reluat imparabil la colțul lung pentru 1 – 0. Scorul putea fi majorat, dar șutul aceluiași Iștoc de la 25 de metri a fost respins de portar, iar în prelungiri Izele (reintrat pe teren în locul lui Soare) a trimis pe lângă poartă din careu după un contraatac devean.

În ultimul amical al verii, Deva va întâlni cu o săptămână înainte de începerea campionatului pe CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

CSM Deva – Unirea Alba Iulia 1 – 0

A marcat Iștoc (77)

Deva: Jianu – Teodorescu, Dobre, Bogdanovici, Vasilescu – Sapta, Petresc, Marinca, Branea – Izele, Soare. Rezerve: Iștoc, Nicoară, Boldor, Luca, Grill, Roncea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *