Fotbal liga a III-a

Jiul face set de tenis cu Gilortul și merge mai departe în Cupă

În amicale ca în amicale, dar Jiul arată din ce în ce mai bine în Cupa României. După 3 – 1 în deplasare cu Minerul Costești în primul tur, miercuri formația din Petroșani a zdrobit pe teren propriu pe Gilortul Târgu Cărbuneşti în turul secund. Scorul ne scutește de prea multe comentarii, pentru că a fost 6 – 1, cu o deschidere de scor venită rapid și un 3 – 0 asigurat încă de la pauză.

Cu toate acestea, tehnicianul Jiului nu s-a declarat pe deplin mulțumit de prestația elevilor săi. „Gilortul a venit și a jucat cu echipa bună, nu cu rezervele, dar ei au reluat pregătirile mai târziu decât noi și asta s-a văzut. Ne-au dominat primele zece minute din repriza a doua, pentru că jucătorii noștri s-au relaxat după scorul înregistrat la pauză, deși am încercat să îi țin conectați la meci. La fel în ultimele zece minute, la 4 – 0, au venit peste noi, au avut și două penaltyuri, unul transformat, unul ratat – bară. Mă bucur pentru Selaje și Irimia, cei doi juniori care au reușit să marcheze în acest meci. Avem conturat lotul cu care vom aborda campionatul și cred că este mai bun decât cel de anul trecut. Am reușit să păstrăm majoritatea jucătorilor din sezonul precedent, am promovat câțiva juniori, a mai venit și Liviu Herci. El este un câștig incontestabil pentru echipă, a evoluat la mijloc alături de Sandu Remus de parcă jucau de o veșnicie împreună. Avem variante pentru un prim 11 competitiv, pe lângă cei care au evoluat cu Gilortul mai sunt de luat în calcul Torkos, Mărmăneanu și Simoneac. Sunt jucători de valori apropiate, în funcție de cum se prezintă la momentul respectiv vom alege titularii pentru un meci sau altul”, a spus Aurel Moldovan, antrenorul principal al petroșănenilor.

Sâmbătă, de la ora 18, Jiul va juca în deplasare un amical cu Pandurii Târgu Jiu, colegă de eșalon în Liga 3.

Jiul Petroșani – Gilortul Târgu Cărbuneşti 6 – 1 (3 – 0)
Jiul: Trașcă (60 Farcaș) – Turcu, Ionică, Marin, Keszeg (75 Irimia) – Bădărău, Herci (60 Mazilu), R. Sandu, Selaje (75 Tuță) – Cocină, Cuibari (46 Petrescu). Antrenor Aurel Moldovan

Gilortul: Voinea – Cuțitoiu, Dolcescu, Gheorghe, Miroiu (46 Almăjanu) – Oprișa (62 Filip), Avrămescu (80 Cocioabă) – Săulescu, Dănăricu (80 Stăniloiu), Viespe (29 Stegaru) – Gîlcescu. Antrenor Mihai Dinu.

Au marcat: Cocină (5), Herci (25), Cuibari (45+1), Selaje (73), Irimia (89), Tuță (90 penalty), respectiv Stegaru (81 penalty)

Arbitri: Costinel Iacob – Marian Barbu, Laurențiu Anghel (toți Craiova)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *