Fotbal liga a III-a

Hunedoara trece de Deva în Cupă la loviturile de departajare

Meci de bună calitate și de angajament miercuri pe „Michael Klein” între Hunedoara și Deva, în ciuda căldurii pe care s-a disputat. Deși Cupa României a devenit demult o corvoadă obligatorie pentru majoritatea formațiilor din ligile inferioare, nu a fost cazul și la această partidă. Ambii tehnicieni au folosit cele mai bune garnituri avute la dispoziție (doar Jairo Rodrigues a fost indisponibil), semn că au început să își cristalizeze ideile pentru primul 11 cu care vor aborda campionatul care începe în 28 august.

A fost nevoie de prelungiri și de lovituri de departajare pentru a desemna învingătoarea, deoarece rezultatul inițial de 0 – 0 s-a păstrat pe tabelă 120 de minute. Câștig de cauză au avut la final gazdele, care au transformat cinci penaltyuri, oaspeții ratând una și marcând de trei ori de la punctul cu var.

Întâlnirea a început promițător: Bradu și-a încercat șutul de la distanță fără să prindă cadrul porții, iar la faza imediat următoare Kayondo a trimis foarte periculos la rădăcina barei, prilejuindu-i lui Lefter o primă paradă salvatoare. Portarul hunedorean s-a mai remarcat prin alte două intervenții în fața lui Kayondo și Sulea la faze care puteau deveni periculoase. De partea cealaltă Bădescu a scos în corner cu un reflex senzațional șutul lui Herghelegiu din lovitură liberă de la 20 de metri în min. 17. Mogoș șutează în două rânduri de la distanță, la ultima dată puțin pe lângă bară, iar Herghelegiu scapă singur în careul advers, însă este ajuns din urmă și deposedat excelent de Stelea la zece metri de poartă. Devenii sunt ceva mai incisivi pe finalul reprizei, însă mingile trimise de Peter, Țoiu sau Stelea nu îi dau emoții lui Lefter.

Partea secundă a fost mai săracă în faze de poartă. Robert Cristian, Doboș și Țoiu și-au încercat norocul cu mingi expediate de la mare distanță, dar imprecis, Lefter a boxat bine din fața lui Sulea, care își pregătea lovitura de cap, pentru ca finalul celor 90 de minute să consemneze două ocazii mari. Mai întâi Bradu a luftat din patru metri cu poarta goală la centrarea lui Iacob, balonul a ajuns la Buș, care a trimis în plasa laterală (min. 86), apoi Kayondo a pătruns în careul și a șutat din unghi, însă a fost bine blocat de portar (min. 90).

Prelungirile au adus și multe probleme musculare, în consecință jocul fiind întrerupt în dese rânduri. Am consemnat totuși un luft a lui Roncea la centrarea lui Kayondo în opt metri, un șut peste poartă al lui Dumitru, o mare șansă irosită de Iacob, care a scăpat singur în careu dar a pierdut un tempo și a fost deposedat de tandemul Plută – Bădescu (min. 107). Ultima ocazie am consemnat-o la un contraatac bine purtat pe traseul Sulea – Roncea – Kayondo, șutul ultimului fiind scos în corner de Lefter (min. 109).

Nu s-a marcat, așa că s-a ajuns la penaltyuri, unde hunedorenii au fost mai preciși și astfel merg în turul 3, unde vor întâlni foarte probabil Jiul. Petroșănenii au demolat miercuri pe Gilortul cu 6 – 1, meci disputat pe „Petre Libardi”.

CS Hunedoara – CSM Deva 0 – 0, 5 – 3 după penaltyuri

Hunedoara: Lefter – Vlad (110 Pau), Garutti, Ignat, Trășcan – Motta (46 Iacob), Mogoș (46 R. Cristian), Bradu, Buș – Arnăutu (82 Dumitru), Herghelegiu. Antrenor Florin Maxim

Deva: Bădescu (117 Jianu) – Kelemen, Plută, Iordache, Doboș – Peter (58 Roncea), Stelea, Țoiu, Bloj (117 Branea) – Kayondo, Sulea. Antrenor Ștefan Nanu

Au marcat la loviturile de departajare: Buș, Bradu, R. Cristian, Garutti, Herghelegiu pentru Hunedoara, Kayondo, Roncea, Doboș (a ratat Sulea) pentru Deva.

Arbitri: Andrei Țiții (Șura Mică) – Ioan Humita (Armeniș), Răzvan Nistoran (Reșița)

Declarații la cald:

Florin Maxim: „Meciurile de Cupă au întotdeauna un specific aparte, iar la acesta știam adversitatea dintre Deva și Hunedoara. Sunt fericit pentru victorie, asta e important, îi felicit pe băieți, dar jocul putea fi tranșat înainte de loviturile de departajare. Noi venim după doar trei săptămâni de pregătire, suntem un grup nou, mai avem de lucrat. Astăzi am suferit puțin, am început mai crispat. Intrarea lui Robert Cristian a adus echilibru la mijlocul terenului. Mă bucură intrarea lui Dumitru, copil născut în 2004, iar portarul Lefter a avut o partidă reușită, ne-a salvat la penaltyuri. Echipele au luptat, chiar dacă nu au fost foarte multe faze de poartă, cei care au venit la stadion au avut ce vedea.”

Ștefan Nanu: „Meci frumos, deschis, în care noi am controlat ceva mai mult ostilitățile. Îi apreciez pe acești copii, au arătat caracter, îi felicit. M-a bucurat că am avut acest joc, ca să vedem unde suntem cu pregătirea. Nu a fost nici o diferență între noi și Hunedoara. Eram pregătiți să jucăm 120 de minute, în Cupă pot apărea astfel de situații. Păcat că a ratat Sulea, e un jucător cu experiență, trebuia să marcheze, dar la penaltyuri e loterie.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.