Fotbal liga a III-a Fotbal liga a IV-a

Joc-școală util ambelor formații, Deva II – Brad

Duminică seară, pe „sinteticul” terenului 2 devean, Aurul Brad a jucat un amical cu formația secundă a CSM Deva, care activează în liga a patra. Conforma așteptărilor, oaspeții s-au impus cu 4 – 1, însă foarte tânăra garnitură a gazdelor a dat o replică mai mult decât onorabilă. Între buturile Aurului a apărut ca titular în acest meci portarul Raț, fost în sezonul trecut la CS Hunedoara. De asemenea a fost folosit în premieră în 11-le de start și juniorul Ursu, alături de „piesele grele” Vajda, Leaha, Tecsi, Miclean sau Șoit.

După un început echilibrat, cu ambele echipe încercând să cadreze șuturile din afara careului – Iștoc, Leaha, Danciu și Nicoară protagoniști – și o lovitură de cap a lui Leaha din 6 metri care a trecut peste poartă, a venit și deschiderea scorului. Ursu a avut o incursiune pe partea stângă, a pătruns în careu și a fost faultat, penalty clar transformat fără probleme de Tecsi. Iștoc putea egala patru minute mai târziu, dar șutul său de la 18 metri a trecut peste poartă. Nu a fost 1 – 1, s-a făcut 0 – 2 după alte trei minute, când Danciu a inițiat o acțiune individuală, a pătruns pe zonă centrală și a lobat balonul din marginea careului mare peste portar. Același Danciu, în bună dispoziție de joc, la fel ca în urmă cu o săptămână, a mai avut două ocazii mari de a marca, însă Bîrsan și Doboș s-au opus pe rând golului.

Imediat după pauză a venit însă și golul trei: șut „marcă înregistrată” Vajda, portarul respinge în față și Tecsi, pe fază, reia din apropiere. Ursu – nu ajunge centrarea lui Lazăr – și Lup – șut bun prins de Bîrsan – puteau majora diferența. Golul de onoare al gazdelor l-a marcat Boldor, după o pătrundere în careu și un șut de la 10 metri care l-a învins pe Jurcă, un alt fost portar al Hunedoarei ajuns la Brad. Scorul final l-a stabilit Leucean, care a finalizat un contraatac purtat pe partea dreaptă.

„Pot spune că a fost un antrenament reușit. Aveam nevoie să vedem în ce stadiu ne află cu pregătirea, atât fizic cât și tactic. Am întâlnit o echipă de liga a patra alcătuită din jucători foarte tineri, care ne-a dat o replică bună. S-au văzut și deficiențele, s-au văzut și lucrurile bune din jocul nostru. Am rulat întreg lotul, am vrut să vedem la lucru și tinerii pe care îi avem. Urmează pentru noi miercuri primul meci oficial, în Cupa României, acasă cu CS Hunedoara”, a declarat după meci Ioan Petcu, directorul tehnic al formației brădene.

Alte vești din tabăra brădeană sunt că s-a găsit și un nou sponsor, Euro Sun Mining – „orice ajutor e binevenit”, după cum spunea președintele clubului Valentin Verdeș – și că se studiază foarte serios posibilitatea înscrierii echipei secunde în Campionatul Județean Liga 4, după modelul CSM Deva II și, din câte se aude, CS Hunedoara II.

De partea cealaltă, Marius Sîrbu s-a declarat mulțumit de jocul elevilor săi. „Am avut cinci jucători U-17, doi U-16, iar Gârjob e născut în 2007, are 14 ani. A fost un test util pentru ei, i-ați văzut cum au evoluat în fața unei echipe de Liga 3, cu fotbaliști foarte experimentați. Pot spune că viitorul sună foarte bine la Deva, sunt copii care mai târziu pot face pasul chiar mai sus de liga a treia”, ne-a spus tehnicianul devean după joc.

CSM Deva II – Aurul Brad 1 – 4 (0 – 2­)

Deva II: Bîrsan – Tod, Avram, Doboș, Branea – Luca – Boldor, Iștoc, Sapta, Nicoară – Grill. Au mai jucat: Peșchiu, Voiculescu, Strugariu, Macovei, Gârjob, Sicoe.

Aurul: Raț – Lazăr, Șoit, Deak, Miclean – Pașca, Vajda, Leaha, Ursu – Danciu, Tecsi. Au mai jucat: Jurcă – Lup, Iga, Talpaș, Gorcea, Feier, Leucean, Ionuț Filipaș, Raul Filipaș, Cristea, Stănilă.

Au marcat: Boldor (68), respectiv Tecsi (25 penalty, 49), Danciu (32), Leucean (78)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *