Fotbal liga a III-a

Remiză pentru Deva și în al doilea amical

După acel 4 – 4 cu Aurul Brad din urmă cu o săptămână, CSM Deva a primit sâmbătă vizita celor de la Clubul Atletic Oradea. Oaspeții – locul 4 din seria 10 în campionatul trecut – veneau după un eșec, 0 – 4, în fața divizionarei secunde SSU Poli Timișoara. Cu ambele echipe în căutatea victoriei, a rezultat un meci de calitate, mai ales în prima repriză, disputat într-un ritm alert în ciuda căldurii de la ora partidei (12). În cele din urmă partida s-a încheiat 1 – 1, asta după ce devenii au irosit cu nonșalanță ocazii peste ocazii în prima parte.

Față de săptămâna precedentă în lotul devean au intervenit câteva modificări. S-a renunțat la Marius Ion și la Andrei Pașca, au venit Roland Kelemen și Adrian Marinca, ambii foști la CS Hunedoara în sezonul trecut.

După numai patru minute a apărut prima ocazie: Kayondo, bine lansat în adâncime de Stelea, a scăpat singur în careu, însă portarul orădean a respins șutul atacantului adus de la Ghiroda. Un minut mai târziu Patrick Peter , ajuns pe partea stângă, a nimerit bara cu un șut din unghi. Tânărul mijlocaș adus de la Șelimbăr, în bună dispoziție de joc, l-a servit după o acțiune individuală pe Kayondo, însă șutul acestuia din marginea careului mare a trecut peste poartă. A trecut însă abia un minut și același Kayondo a deschis scorul, după o gafă în apărarea adversă încheiată cu o pătrundere individuală și un șut din opt metri fără nici o șansă pentru portar. O altă acțiune individuală a lui Peter a fost blocată bine de data aceasta de defensiva orădeană și peste puțin timp în loc de 2 – 0 s-a făcut 1 – 1. Un corner acordat cu ușurință de apărarea deveană a dus la o minge centrată în careul mic și din 6 metri Stan, scăpat din marcaj, a reluat cu capul la vinclu.

Gazdele au reluat ofensiva și și-au creat destule șanse de a reveni în avantaj până la pauză. Peter cu un șut în blocaj, tot el cu o reluare nereușită cu capul la centrarea lui Doboș, Kayondo, șut pe lângă poartă după cornerul bătut de Stelea și recentrarea lui Bogdanovici, și Sulea, care a întârziat șutul la contraatacul purtat excelent de Kayondo și a fost blocat, puteau cu ușurință duce scorul la proporții mai aproape de desfășurarea ostilităților din teren.

Partea secundă a adus oameni noi pe teren, așa cum se practică în jocurile de verificare, iar datele problemei s-au schimbat. CAO a echilibrat disputa, ba chiar a dominat teritorial repriza. Deva a avut puține faze notabile de atac după pauză, cu Roncea greșind o preluare singur în careu și cu Petresc blocat după ce Roncea a speculat o greșeală a portarului oaspeților. Remarcabil jocul exact al lui Marinca, ultimul venit la echipa deveană, extrem de util prin recuperările de la mijlocul terenului. Cum nu s-a mai marcat, scorul a rămas cel înscris la pauză, dar mai important decât rezultatul a fost jocul în sine, în tentativa de a cristaliza un nou prim 11 al Devei.

„A fost un joc bun, chiar foarte bun în prima repriză. Noi am dominat jocul, am avut mingea, posesie, am adus bine mingea în gura porții, ne-am creat cinci – șase ocazii clare de gol. În repriza a doua am introdus mai mulți copii, dar sunt mulțumit de ei, au alergat, au stat bine în teren. Încercăm să construim o nouă echipă la Deva pentru al treilea an la rând, ați văzut că în primul 11 au fost doar trei jucători din sezonul trecut, Doboș, Țoiu și Șulea. Miercuri jucăm în Cupă la Timișoara cu ACS Poli, vom merge doar cu 12 – 13 jucători, foarte mulți juniori și 3 – 4 din vechea gardă, ceilalți din lot încă nu sunt legitimați”, ne-a declarat după meci Ștefan Nanu, antrenorul principal al CSM Deva.

CSM Deva – CA Oradea 1 – 1 (1 – 1)

CSM Deva a început cu Jianu – Kelemen, Plută (min. 35 Bogdanovici), Iordache, Doboș – Peter, Țoiu (min. 35 Marinca), Stelea, Bloj – Kayondo, Sulea. În repriza secundă au evoluat Jianu (min. 55 Bădescu) – Teodorescu, Bogdanovici, Iordache, Branea – Casian, Marinca, Petresc, Vasilescu (min. 65 Bloj) – Sapta, Roncea.

Au marcat Kayondo (min. 18), respectiv Stan (min. 25)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *