Fotbal liga a III-a

Egal cu multe goluri în amicalul dintre Deva și Brad

Opt goluri marcate și cel puțin încă pe atâtea ratări, destule greșeli de apărare – inerente în această perioadă a pregătirilor – și căutări ale formulei optime pentru partidele oficiale, acestea au fost ingredientele amicalului de sâmbătă de la Deva dintre CS Municipal și Aurul Brad. În cele din urmă s-a terminat egal, 4 – 4, într-un joc în care tehnicienii celor două formații au urmărit la lucru mai multe dintre noile achiziții din această vară.

Deși a fost foarte cald s-a jucat într-un ritm bun, s-a alergat mult de ambele părți, fiecare echipă trecând pe rând pe lângă victorie. După nici trei minute Iordache a expediat balonul în transversală, cu un șut din interiorul careului. Devenii au deschis scorul prin Andrei Pașca, mijlocașul venit de la Șelimbăr trimițând balonul în vinclu, bară-gol, după o centrare excelentă de pe dreapta a lui Kayondo. Oaspeții puteau egala la faza imediat următoare, însă lovitura de cap a lui Leaha, singur în opt metri, a trecut peste poartă. Egalarea a adus-o Danciu, la capătul unui contraatac individual, juniorul adus de la Simeria făcând o partidă foarte bună în atacul Aurului. Un alt nou venit de la Șelimbăr, Patrick Peter, a „lucrat” faza golului doi al Devei, el centrând pe jos pentru Roncea, care a finalizat cu calm din careul mic. S-a făcut 3 – 1 pe finalul reprizei, Kayondo protejând bine un balon în careul advers și șutând imparabil la colțul lung. La pauză s-a intrat totuși cu 3 – 2, brădenii înscriind prin Dorian Pașca, reluare din apropierea porții după o bâlbâială în apărarea CSM.

Iștoc (din centrarea lui Bloj) și Bloj (bine servit de Șulea) de o parte, Miclean (șut puțin pe lângă vinclu) și Dărăban (scăpat singur pe contraatac a trimis pe lângă poartă) au trecut pe lângă gol la reluare. Pe toți i-a depășit însă la capitolul ratări Kayondo, cu una absolut monumentală, singur în 10 metri a trimis peste poartă după pasa excelentă a lui Casian (min. 77). Omul de gol al Aurului s-a numit din nou Filipaș. La fel ca în barajul de promovare cu Becicherecu, el a punctat de două ori pe final de meci. Mai întâi la capătul unui contraatac inițiat de Danciu și continuat de Leaha, apoi după o acțiune individuală care a prins din nou pe picior greșit apărarea gazdelor. Scorul final l-a stabilit Kayondo, la ultima fază a partidei, după o minge trimisă tot de el în transversală și o învălmășeală în careul mic al oaspeților.

CSM Deva – Aurul Brad 4 – 4 (3 – 2)

Au marcat: A. Pașca (21), Roncea (31), Kayondo (36, 90), respectiv Danciu (28), D. Pașca (39), Filipaș (81, 88)

Deva: Jianu – Petresc, Plută, Iordache, Doboș – Peter, Stelea, A. Pașca, Vasilescu – Roncea, Kayondo. Rezerve: Bădescu – Sapta, Bogdanovici, M. Ion, Branea, Țoiu, Casian, Iștoc, Soare, Șulea, Izele, Bloj.

Aurul: Ilea – Lazăr, Șoit, Lup, Miclean – D. Pașca, Vajda, Leaha, Petea –Danciu, Dărăban. Rezerve: Jurcă, Zmău – Filipaș, Stănilă, Rucăreanu, Talpaș, Iga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *