Fotbal liga a III-a

Noutăți de la echipele hunedorene din Liga 3

Continuăm și săptămâna aceasta să vă oferim știri de la cele patru formații hunedorene din Liga 3. Sunt și transferuri, parafate sau doar negociate, jocuri amicale perfectate, precum și nume noi la nivelul conducerilor tehnice.

CSM Deva

„Luni, 5 iulie, este programată reunirea lotului. Avem opt jucători nou veniți la echipă, cam tot atâția câți au și plecat. Aceștia au semnat deja, dar o să comunicăm oficial numele lor abia la data reunirii. Vă pot spune că noile transferuri acoperă toate posturile, portari, fundași, mijlocași centrali, mijlocași de bandă, atacanți. Am fixat și programul de pregătire, avem perfectate șase amicale cu echipe din zonă și mai sunt și două tururi din Cupa României. Față de programarea inițială a intervenit o modificare, în 24 iulie nu mai jucăm cu Progresul Ezeriș, ci cu CAO Oradea”, ne-a comunicat Daniel Cherecheși, directorul sportiv al CSM Deva.

Pe lista plecărilor certe de la formația de sub Cetate îi regăsim pe Dombradi, Curescu, Ianc, Vitan, Trașcă, Ghighilicea sau Bîrzan, ultimul nume fiind cel al lui Iulian Tecsi, care s-a întors la Aurul Brad.

Programul CS Municipal Deva:

5 iulie: reunirea lotului

12 iulie: vizita medicală

17 iulie: Aurul Brad – CSM Deva

24 iulie: CSM Deva – CAO Oradea

28 iulie: Cupa României (faza 1)

31 iulie: Jiul Petroșani – CSM Deva

7 august: CSM Deva – Crișul Chișineu Criș

11 august: Cupa României (faza 2)

14 august: CSM Deva – Jiul Petroșani

21 august: CSC Ghiroda – CSM Deva

28 august: etapa 1 (sezon 2021 – 2022)

CS Hunedoara

După cum v-am informat luna trecută, la CS Hunedoara au expirat în 30 iunie contractele majorității jucătorilor și a antrenorilor. Din lotul care a încheiat ediția trecută de campionat au fost păstrați la echipă doar șase seniori.

„Au rămas Robert Cristian, Trășcan, Raț, Bloj, Herci, Kelemen, adică hunedorenii din zonă, plus juniorii clubului, adică cei pe care contăm în noul sezon. În perioada următoare vom completa lotul, luni 5 iulie ne reunim, iar miercuri vom prezenta oficial noul antrenor în cadrul unei conferințe de presă. Am stabilit și programul amicalelor, vom juca atât cu echipe din județ, cu Aurul Brad tur-retur, cu Jiul la Petroșani și cu Retezatul Hațeg, cât și cu Pandurii Târgu Jiu (acasă sau în deplasare, nu am stabilit încă), iar pentru data de 14 august căutăm un adversar puternic, o echipă din liga a doua”, ne-a spus Sorin Cimpoca, președintele CS Hunedoara.

Noul tehnician al Hunedoarei este Florin Maxim, născut la Brad, iar începuturile carierei sale de jucător se leagă de Aurul Brad și Corvinul Hunedoara. Ca antrenor în sezonul competițional precedent a activat la Viitorul Șelimbăr, cu care a reușit cea mai bună performanță din istoria clubului, promovarea în liga a doua. Demn de menționat este și parcursul fără înfrângere cu care a realizat acest lucru: 16 victorii și doar două egaluri în campionat, 2 – 0 și 2 – 2 cu Crișul Chișineu și 2 – 0 și 1 – 1 cu Măgura Cisnădie în barajele pentru promovare.

Programul CS Hunedoara:

5 iulie: reunirea lotului

24 iulie: Jiul Petroșani – CS Hunedoara

28 iulie: Cupa României (faza 1)

31 iulie: Aurul Brad – CS Hunedoara

3 august: Pandurii Târgu Jiu

7 august: CS Hunedoara – Aurul Brad

11 august: Cupa României (faza 2)

14 august: ?

21 august: Retezatul Hațeg (Liga 4)

28 august: etapa 1 (sezon 2021 – 2022)

Jiul Petroșani

Lotul Jiului se va reuni oficial abia în săptămâna care vine, adică după data de 5 iulie. Cu toate acestea, încă de la mijlocul lunii trecute la Petroșani au avut loc câteva antrenamente sub comanda noului antrenor principal, Aurel Moldovan. Practic la ele au participat însă doar jucători aflați în probe și juniori, cu numai câțiva componenți din „vechea gardă” între ei, deoarece marea majoritate a jiuliștilor se află încă în vacanță. Echipa astfel încropită a disputat și un joc în compania celor de la CSM Vulcan, pierdut cu 1 – 2 (golul Jiului a fost marcat de Stoicoiu).

„Cu Vulcanul nu a fost un amical propriu-zis, ci doar un joc cu caracter de selecție. Nici unul dintre jucătorii veniți în probe nu a convins și nu a rămas. Nu am păstrat pe nimeni, pentru că nu corespundeau cu cerințele echipei la nivel de liga a treia. Ne bazăm în campionat pe juniorii proprii și mai așteptăm doi sau trei jucători care urmează să vină zilele acestea. Întotdeauna am avut juniori buni, dar vedeți că în condițiile sociale și economice din Valea Jiului aceștia după ce termină junioratul se duc în alte părți sau pleacă la muncă în străinătate. Reunirea oficială cu întreg lotul este programată săptămâna viitoare, dar mai sunt unele probleme, jucătorii vor veni pe rând din concedii. Deocamdată am fixat amicale doar cu Deva, la noi și la ei, și cu Hunedoara. Plecări certe sunt la ora actuală Haring, Matei, Cuibari, Mazilu și Perșe. Rămân la noi și în sezonul care urmează Sandu Remus, Arcuși, Torkos, Keszeg, Farcaș, Ionică, Stoicoiu, Bădărău, Mărmăneanu, Turcu. Lui Teslici i-a expirat împrumutul, purtăm discuții pentru păstrarea lui la echipă”, ne-a declarat Aurel Moldovan, antrenorul principal al Jiului.

Programul CS Jiul Petroșani:

24 iulie: Jiul – CS Hunedoara

28 iulie: Cupa României (faza 1)

31 iulie: Jiul – CSM Deva

11 august: Cupa României (faza 2)

14 august: CSM Deva – Jiul

21 august: se caută adversar

28 august: etapa 1 (sezon 2021 – 2022)

Aurul Brad

Brădenii au marcat în mod festiv promovarea Aurului în Liga 3 în 27 iunie. Tot atunci au fost anunțate și primele noutăți la echipă: Ioan Petcu în postul de director tehnic, Iulian Tecsi revenit în lot ca jucător și Emilian Petrișor membru în staff-ul tehnic.

„Împreună cu cei doi antrenori din colectivul tehnic, Mihai Leaha și Viorel Miclean, ne vom ocupa de pregătirea noului sezon competițional. Purtăm încă negocieri pentru câteva transferuri și încercăm să completăm programul de amicale din perioada de pregătire. În principiu dorim să jucăm cu celelalte echipe din județ, Hunedoara, Deva, Jiul”, ne-a declarat Ioan Petcu după instalarea sa în funcție.

„O să colaborăm cu Ioan Petcu referitor la tot ce înseamnă pregătirea echipei. Reunirea lotului este programată pe data de 10 iulie. Nici un jucător nu și-a anunțat deocamdată intenția de a pleca. A venit Tecsi de la Deva și suntem în discuții și cu alți jucători, un atacant, un jucător de bandă stângă, un mijlocaș central, care se încadrează în regula de vârstă U-21. Am fixat deja câteva jocuri amicale, majoritatea pe teren propriu”, a completat Mihai Leaha, antrenorul-jucător cu care Aurul a reușit promovarea.

Mai este de menționat și faptul că Aurul așteaptă în continuare susținere financiară din partea iubitorilor de fotbal din zona Brad.

Programul CS Aurul Brad:

10 iulie: reunirea lotului

11 iulie: Aurul Brad – Zarandul Crișcior (Liga 5)

17 iulie: Aurul Brad – CSM Deva

24 iulie: Aurul Brad – CSM Deva II (Liga 4)

28 iulie: Cupa României (faza 1)

31 iulie: Aurul Brad – CS Hunedoara

7 august: CS Hunedoara – Aurul Brad

11 august: Cupa României (faza 2)

21 august: adversar încă nedesemnat

28 august: etapa 1 (sezon 2021 – 2022)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *