Aeromodelism

Aeromodelism  Cupa României și Memorialul ” Aurel Vlaicu „

           Întrecerile din cadrul ediței 2021 a tradiționalei competiții de nivel național, Cupa României în paralel cu Memorialul Aurel Vlaicu, organizate de către ACSA Aurul Brad, în parteneriat cu primăriile din Brad și Simeria, cu sprijinul Directiei pentru tineret și sport a județului Hunedoara au primit aprecieri deosebite din partea tuturor participanților. Menționăm implicarea deosebită a autorităților locale din Simeria pentru buna desfășurare a acestui eveniment sportiv.

             Au participat sportivi de la cluburile aeronautice din Pitesti, Ploiesti,Cluj Napoca, Galati, Brad, Hunedoara, Deva, Tg Mureș, Odorheiul Secuiesc, Satu Mare, Salonta și Cristurul Secuiesc care s-au întrecut în proba planoarelor la planoare profesionale F 1 A, atât la seniori cât și la cele două sectiuni ale juniorilor .

         La finalul unei zile de concurs palpitante, cu o vreme deosebită pentru acest sport, multiplul campion național  Aurel Brînzoi(Aurul Brad) s-a impus la categoria seniorilor el fiind urmat de Szilard Szijjarto (Metalul Salonta) și de Vlad Cristea (CSU Ploiesti).

          În clasamanetul individual al juniorilor I s-au impus  reprezentanții clubului din Brad ,Daniel Făcăleț Daniel, Tudor Brădeanu și Teodor Mârza Teodor iar la  juniori mici Bogdan Chereches Bogdan(Hunedoara), Larisa Pui Larisa și Antonia Faur (ambele Aurul Brad).

          Echipa seniorilor de la CSA Aurul Brad a câștigat locul I fiind urmată de FC Arges și Metalul Salonta, la juniori I  au câștigat reprezentanții din prima echipă a gazdelor urmați de  Poli Cluj și cea de a doua echipă de la Aurul Brad iar la juniori mici locul I a fost adjudecat de Aurul Brad, urmași de cei din Hunedoara și cei de la CSU Ploiesti.

         Organizatorii ne-au comunicat că în luna iulie pe platoul de la Simeria va fi organizată și o etapă de Cupă Mondială la aeromodelism cu participarea sportivilor din mai multe țări . Succes!

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *