Juniorul Raul Manuel Dan a câștigat la Craiova 1
Atletism

Juniorul Raul Manuel Dan a câștigat la Craiova

Federația Română de Atletism a organizat la finalul săptămânii trecute pe recent inaugurată pistă de atletism de la Craiova, întrecerile Concursului National de Primavara ,Probe Combinate pentru sportivii de la categoriile Seniori si tineret, cadeti sub 20 de ani.

 

Juniorul devean, Raul Manuel Dan, legitimat la LPS Cetate Deva a câștigat proba de 1500 de metri cu un rezultat excelent, 3:57:24, el fiind în atenția forului federal pentru cooptarea în lotul cu care România va participa la Campionatele Balcanice de juniori. Pregătit de prof. Cornelia Juratoni , Raul Manuel Dan are o sansă bună de a cuceri o medalie la competiția balcanică și apoi un un posibil titlu național atât la 1500 m cât și la 2000 m obstacole, proba pe care o domină de mai mulți ani.

Un alt atlet devean, Eric Daniel Rus și el legitimat la LPS Cetate Deva a terminat sâmbătă la Craiova, proba de 3000 m pe locul secund,iar colega lui de la clubul devean, Eva Natalia Alzner, s-a clasat pe locul loc V cu un total de 3794 puncte în proba de heptatlon, cu rezultate bune în probele de săritura în lungime, la 200 m și la săritura în înalțime. Proba a fost câștigată de Florentina Budica, de la CSM Craiova urmată de Giorgiana Ciurea legitimată la LPC Câmpullung Muscel.

La finalul acestei săptămâni pe pista de la Arena Transilvania din Cluj Napoca sunt programate să se desfășoare întrecerile etapei finale din cadrul Campionatul Național rezervat seniorilor și tineretului sub 23 de ani,competiție care este una foarte importantă pentru alcătuirea lotului cu care România va participa la Campionatele Europene pe echipe liga I ,competiție programată tota la Cluj Napoca în perioada 19-20 iunie.

Au fost validați pentru participarea la etapa finală a campionatelor naționale următorii atleți:de la CSS Hunedoara – Ionut Dorin Huțanu la probele 800 m și 1500 m ;Andrei Marian la 100 m și 200 m; Petrina Pivniceru la 100 m și 200 m; Adelin Daniel Pop în probele de 800 m și 1500 m;Paul Andrei Salomia la 800 m.

LPS Cetate Deva va fi reprezentat de Eva Natalia Alzner care va evolua în probele de 100 m, săritura în lungime și la săritura în înălțime; Denisa Alexandra Bota care va alerga în probele de 1500 m și 3000 ; Raul Manuel Dan la 1500 m și 3000 m; Elisa Marisia Enache va concura la săritura în înălțime;Florentina Iușco este înscrisă la săritura în lungime ; Eric Daniel Rus va participa la probele de alergare, 1500 m și 3000 m.

SCM Deva îi va avea la aceste întreceri pe Andrei Razvan Deliu care va încerca să obțină un nou titlu de campion național la săritura cu prăjina la fel ca și colega lui, Antonia Irimia, participantă la acceași probă, săritura cu prăjina. Succes atleților hunedoreni!

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *