Fotbal liga a IV-a

Aurul Brad a realizat „marea triplă” după un meci-spectacol

Sezonul perfect 2020 – 2021 al Aurului Brad s-a încheiat duminică, odată cu câștigarea finalei fazei județeane din Cupa României. După un joc de o rară frumusețe și de un real spectacol, în care s-au înscris zece (!) goluri și s-au irosit multe alte ocazii, trupa lui Leaha și Miclean a trecut de CSM Mihai Vitezu Vulcan cu 6 – 4 după prelungiri. La finalul celor 90 de minute regulamentare, scorul a fost egal, 3 – 3.

Disputată la Simeria, pentru prima oară cu spectatori în tribune după mai bine de un an și trei luni, finala a depășit toate așteptările în privința calității. S-a jucat deschis, pe atac de ambele părți, fiecare echipă căutând golul în plus față de adversar. Nici nu e de mirare că scorul s-a deschis foarte repede, marcator Belei, după un penalty acordat pentru o intervenție neglijentă asupra lui Krafft în suprafața de pedeapsă brădeană. Bucuria vulcănenilor a durat doar două minute, pentru că Miclean a restabilit egalitatea după centrarea lui Leucian, cu largul concurs al lui Tonca, acesta scăpând mingea în poartă. Vulcănenii au replicat imediat și după șuturile lui Mândreci și Simoneac au avut alte trei ocazii imense de a reveni la conducere. După un contraatac purtat perfect pe traseul Simoneac – Belei – Mândreci șutul ultimului șterge transversala (min. 18), Krafft reia din 8 metri centrarea lui Mândreci, dar Ilea are un reflex de senzație și respinge în corner (min. 21), pentru ca la lovitura de colț executată de Simoneac Rădulescu să reia cu capul peste poartă, nemarcat în 7 – 8 metri (min. 22). Aurul revine în joc și după acțiunile de atac semnate de Leucian și Miclean trec pentru prima oară la conducere pe tabelă. Miclean „lucrează” o nouă fază pe stânga și îl găsește pe Dărăban liber la 15 metri, iar acesta înscrie cu un șut superb aproape de vinclu. Pașca ratează o dublă ocazie rarisimă pe contraatac în min. 41, mai întâi șutând într-un fundaș advers, apoi prilejuindu-i lui Tonca o paradă cu care și-a spălat păcatele de la primul gol. Și cum ratările de obicei se răzbună, CSM egalează cu un minut înainte de pauză. Simoneac îl lansează excelent pe Rădulescu, acesta centrează la 10 metri și Belei șutează imparabil pe colțul lung.

La reluare Lazăr îl blochează bine pe Mândreci în careul mic, Ilea respinge în două rânduri la o acțiune de atac prelungită și periculoasă a Vulcanului, însă cei care înscriu din nou sunt brădenii. Acțiunea superbă de contraatac purtată de Miclean, care a inclus și un balon lobat peste adversar, îl găsește pe Dărăban singur în mijlocul careului, iar acesta nu iartă și face 3 – 2. Aurul are o perioadă de joc mai bună, Filipaș, Pașca, din nou Filipaș și Miclean trec pe lângă gol, pentru ca în min. 70 să consemnăm ratarea meciului: contraatac trei contra unu, Dărăban îl servește perfect pe Filipaș dar acesta trimite direct în Tonca. Cum clișeul cu ocaziile care se răzbună se aplică de ambele părți, peste două minute omniprezentul Belei aduce egalarea cu un șut absolut superb de la 30 de metri sub transversală. Tot Belei putea aduce victoria echipei sale, dar este blocat excelent de Ilea în marginea careului mare (min. 83). Cea mai controversată fază a meciului se petrece în min. 88: corner Vajda, cap Deak, mingea trece sau nu de linia porții, greu de spus, până la urmă arbitrul Vladimir Nagy din Alba – care a condus bine partida – decide că nu a fost gol. În prelungirile celor 90 de minute fiecare echipă își mai trece în cont câte o ocazie prin Radu, respectiv Dărăban, după care se intră în prelungirile „adevărate”.

Cei care încep mai bine în extra-time sunt cei din Brad. După ce defensiva Vulcanului blochează bine acțiunile lui Miclean și Dărăban cedează la cinci minute de la reluare, la aceeași schemă cu corner Vajda – cap Deak, de data aceasta mingea oprindu-se în plasă fără dubii. Peste alte șase minute se face 5 – 3, după o fază la care au contribuit Miclean, Leucian și Dărăban, Leaha fiind cel care a finalizat cu un lob peste portar sub transversală. Meciul nu era totuși jucat, pentru că o ciocnire în careul brădean între Ilea și Moldovan (abia intrat pe teren, el s-a și accidentat la faza respectivă) aduce al doilea penalty pentru CSM, transformat de – cine altul? – Belei. Scorul final a fost stabilit de golul lui Leucian, lansat frontal în careu, care înscrie cu un șut plasat pe lângă portar. Nici Leaha (șut pe lângă poartă), nici Leucian (iese bine Tonca și boxează balonul din fața lui) nu mai aduc nimic pe tabelă și brădenii își trec astfel în cont o „triplă” de senzație, campionat – cupă – promovare.

Aurul Brad – CSM Mihai Vitezu Vulcan 3 – 3 (2 – 2), 6 – 4 după prelungiri

Au marcat: 0 – 1 Belei (min. 7 penalty), 1 – 1 Miclean (min. 10), 2 – Dărăban (min. 37), 2 – 2 Belei (min. 44), 3 – 2 Dărăban (min. 54), 3 – 3 Belei (min. 72), 4 – 3 Deak (min. 95), 5 – 3 Leaha (min. 101), 5 – 4 Belei (min. 107 penalty), 6 – 4 Leucian (min. 111)

BRAD: Ilea – Lazăr (min. 106 Lup), Șoit, Deak, Iga (min. 56 I. Filipaș) – Leucian, Vajda, Leaha, Miclean – Dărăban (min. 106 Vurdea), Pașca (min. 84 Ursu).
rezerve: Zmău – Talpaș, R. Filipaș, Cristea, Codrin

cartonașe galbene: Deak, Iga

Antrenori  Mihai Leaha și Viorel Miclean

VULCAN: Tonca – Ciorîia (min. 106 Moldovan, (min. 108 Ionașc), Ciocârlan, Buturcă, Negrea (min. 73 Șilip) – Krafft (min. 46 Iordache), Roșian, Simoneac, Mândreci – Rădulescu (min. 63 I. Radu), Belei.

rezerve: Mihalache

cartonașe galbene: I. Radu, Mândreci

Antrenori Dan Voicu și Dorin Mârșava

Arbitri: Vladimir Nagy – Alexandru Vodă (ambii Alba Iulia), Cristian Bumb (Băcia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.