Fotbal liga a IV-a

Brad și Vulcan s-au calificat în finala Cupei

Aurul Brad și Mihai Vitezu Vulcan vor juca duminică la Simeria finala Cupei României, faza județeană. Miercuri, în semifinale, Aurul a trecut de Gloria Geoagiu cu 3 – 1, meci disputat la Simeria, iar CSM Mihai Viteazu a învins cu 5 – 0 pe Dacia Orăștie într-o partidă jucată la Sântămăria Orlea.

În prima semifinală s-au întâlnit două echipe clasate pe podium la ultima ediție a ligii a patra Hunedoara, Aurul și Gloria, locurile 1, respectiv 3. Campioana și-a respectat blazonul și a învins cu 3 – 1, adică exact același scor înregistrat între cele două formații și în Final Four, cu o lună în urmă.

Meciul a început fără nici o perioadă de tatonare și practic la prima fază de poartă s-a deschis scorul. În minutul 4, Dosan pierde mingea în fața propriului careu, Dărăban profită, pătrunde în suprafața de pedeapsă și înscrie simplu, cu un șut pe lângă portar. Gloria reacționează și două minute mai târziu Chelariu reia imprecis cu capul centrarea lui Vîrtan, minge ușoară pentru Ilea. Atacurile alternează la cele două porți, Stroia rezolvă o situație de unu la unu cu Leucian, bine lansat în adâncime de Dărăban, iar Ilea este nevoit să iasă la 25 de metri de poartă ca să degajeze o minge trimisă pentru Rîșniță.

În minutul 13 iese la rampă Leucian, care majorează scorul cu o execuție superbă, șut imparabil din marginea careului mare la colțul lung. La 0 – 2 Gloria nu mai are ce pierde și iese mai decis la atac. Rîșniță intră în careul de 16 metri, dar este închis bine de Iga și Șoit, Tuliga reia cu capul la cornerul executat de Costea și Ilea respinge din plonjon, tot portarul Bradului rezolvă în doi timpi șutul de la distanță a lui Cîrdei, iar Vîrlan trimite din poziție bună, de la 20 de metri, mult peste poartă.

Aurul reacționează, Dărăban ezită la centrarea lui Miclean, Leaha șutează în blocajul advers la un corner bătut de același Miclean, Leucian trece pe lângă mingea trimisă în 6 metri de Dărăban, iar șutul lui Dărăban îl nimerește pe Stroia. De partea cealaltă Rîșniță nu profită de o greșeală a lui Talpaș, pentru ca în minutul 33 Geoagiul să înscrie și să relanseze partida, gol superb Vîrtan, șut pe jos de la 25 de metri ușor lateral dreapta și mingea se duce la colțul lung chiar la rădăcina barei. Două minute mai târziu Gloria putea egala, însă cursa solitară a lui Rîșniță este finalizată cu un șut peste poartă din suprafața de pedeapsă. În minutul 37 se rupe echilibrul numeric pe teren, Stroia îl oprește pe Dărăban din postura de ultim apărător și arbitrul Raul Bădărău îi arată direct cartonașul roșu. Chiar și în inferioritate Costea putea egala cu cinci minute înainte de pauză, dar lovitura sa de cap de la 8 metri trece pe lângă poartă.

Partea secundă a însemnat mult angajament, dar mai puține faze clare de gol. Gloria a încercat să ignore omul în minus (în bună măsură a și reușit), iar Aurul să conserve rezultatul și să profite de spațiile din ce în ce mai mari lăsate în defensiva adversă pe măsura trecerii timpului. Dărăban irosește un contraatac trei contra unul cu o centrare greșită, Leucian scapă singur de la mijlocul terenului, intră în careu însă șutează peste vinclu, Ilea intervine bine în fața lui Cîrdei la patru metri de poartă, Corobea prinde balonul la lovitura de cap a lui Leucian, Cîrdei are o execuție imprecisă și trimite pe lângă, iar Pașca irosește și el două ocazii bune.

Cel care rezolvă meciul este Ionuț Filipaș, specialistul situațiilor de acest gen și în „dubla” din barajul de promovare cu Becicherecu. Abia intrat pe teren, el scapă singur pe stânga și lobează elegant peste portar pentru 3 – 1. Brădenii mai puteau marca pe un final de meci pe care l-au controlat la acest scor liniștitor, dar Miclean și Lazăr nu au nimenit ținta, Corobea a avut un reflex salvator la șutul bun al lui Pașca, Ursu ratează incredibil după ce a trecut cu mingea de portar, iar Șoit și Filipaș nu cadrează nici ei poarta. În prelungiri Gloria putea reduce diferența, însă Cîrdei, bine găsit de Vîrlan, reia direct în Ilea.

Aurul Brad – Gloria Geoagiu 3 – 1 (2 – 1)

Au marcat: Dărăban (min. 4), Leucian (min. 13), Filipaș (min. 72), respectiv Vîrtan (min. 33)

Aurul (antrenor Mihai Leaha): Ilea – Iga (min. 77 Lup), Șoit, Deak, Talpaș – Leucian (min. 81 Cristea), Lazăr (min. 81 Vurdea), Leaha, Miclean (min. 81 Ursu) – Dărăban (min. 70 I. Filipaș), Pașca.

rezerve: Zmău – Radu Filipaș, Raul Filipaș, Codrin

Gloria (antrenor Constantin Vișan): Corobea – Dosan, Stroia (eliminat min. 37), Tuliga – Vîrtan, Vîrlan, Costea (min. 46 Paul), Miron (min. 68 Vișan) – Chelariu (min. 79 Samuilă), Rîșniță, Cîrdei.

rezerve: Bordea – Buna, Sofrone

Arbitri: Raul Bădărău – Marius Corui, Bogdan Danciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *