Fotbal liga a III-a Fotbal liga a IV-a

Aurul Brad a promovat în Liga 3!

Aurul Brad a remizat duminică, scor 2 – 2, cu ACS Fortuna Becicherecu Mic în returul barajului pentru promovarea în liga a treia. Marcatorii partidei disputată pe stadionul „Comunal” au fost Periat de două ori pentru timișeni, Dărăban și Filipaș pentru hunedoreni. În tur brădenii se impuseseră pe teren propriu cu 3 – 1 (goluri Leucian din penalty și Filipaș de două ori, respectiv Periat). Gazdele au abordat jocul cu două schimbări în primul 11 față de partida tur, Ursu și Codrea evoluând în locul lui Strați și Mintaș, iar oaspeții cu una singură, Filipaș din primul minut în locul lui Pașca.

La fel ca în meciul tur, cel care a deschis scorul a fost Periat, care a dat ceva speranțe Becicherecului. Bucuria din tabăra Fortunei a durat însă doar două minute, Dărăban aducând egalarea cu o execuție spectaculoasă, reluare pe spate din lateral, de la circa zece metri, cu balonul trimis peste portar la colțul lung. Istoria calificării s-a scris practic într-un interval de numai opt minute. Filipaș a fost cel care a adus liniștea calificării, el finalizând cu un șut pe lângă portar de la 12 metri o centrare venită de la Leaha. Gazdele au reușit egalarea în partea secundă, prin același Periat, însă nu au mai putut schimba deznodământul calificării. Cu un scor de 5 – 3 cumulat în cele două manșe, Aurul revine după 16 ani în cel de-al treilea eșalon al fotbalului intern.

„Jocul a fost destul de echilibrat, în ansamblu. Am primit gol, dar am revenit imediat și am marcat de două ori. Ne-am creat mai multe ocazii, din păcate au apărut și ratările noastre. În repriza a doua au mai echilibrat jocul, au apărut ceva ocazii și pentru ei, ne-au egalat, dar pot spune că nu au fost emoții foarte mari în privința calificării. Noi am mai avut pe parcursul meciului și două bare, prin Lazăr și Filipaș. La final am promovat, dar ne așteptăm să fie mai greu în liga a treia. Va trebui să ne reorganizăm un pic în perioada următoare, sperăm să fie bine. Nu intrăm încă în vacanță, pentru noi urmează miercuri la Simeria semifinala de Cupa României cu Gloria Geoagiu”, ne-a declarat la cald, imediat după meci, antrenorul-jucător Mihai Leaha.

Iată că după CS Hunedoara în 2018 și Jiul Petroșani în 2020, Aurul Brad este a treia reprezentantă a județului Hunedoara care reușește promovarea în ultimele patru sezoane. Este o performanță remarcabilă nu numai pentru cluburile respective, ci și pentru forul fotbalistic județean condus – coincidență sau nu, mai degrabă nu! – în acești patru ani de Cristian Petrean.

Fortuna Becicherecu Mic – Aurul Brad 2 – 2 (1 – 2)

Au marcat: 1 – 0 Periat (min. 28), 1 – 1 Dărăban (min. 30), 1 – 2 Filipaș (min. 38), 2 – 2 Periat (min. 65)

FORTUNA: Toroc – Popovici, Stemate, Eperieș, Bot – Kuhn, Icma, Ursu, Periat – Jorza, Codrea. Antrenori Iulian Prodana, Remus Datcu

rezerve: Harasim – Tiron, Gania, Bud, Mintaș, Strați

AURUL: Ilea – Lazăr, Șoit, Deak, Iga (min. 70 Talpaș) – I. Filipaș (min. 80 Pașca), Vajda, Leaha, Miclean – Dărăban (min. 60 Vurdea), Leucian (min. 80 Cristea). Antrenori Mihai Leaha, Viorel Miclean

rezerve: Zmău – Lup, Codrin, Feier

Arbitri: Mircea Ardelean (Arad) – Casian Băla (Arad), Răzvan Spătar (Sibiu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *