Bradul a trăit emoțiile maxime înaintea meciului cu Fortuna! 1
Fotbal liga a III-a Fotbal liga a IV-a

Bradul a trăit emoțiile maxime înaintea meciului cu Fortuna!

Aurul Brad a câștigat duminică prima manșă din barajul de promovare/ menținere în Liga 3 în fața celor de la Fortuna Becicherecu Mic. Scorul de 3 – 1 nu reflectă în totalitate raportul de forțe din teren, deoarece dacă gazdele ar fi fructificat măcar un sfert dintre ocaziile avute am fi putut vorbi deja despre o echipă calificată, fără să ne mai gândim la returul de peste o săptămână. Dramatism, și încă la cote maxime, a existat însă din plin, dar înaintea partidei. Ambulanța care trebuia să fie prezentă la stadion a ajuns doar cu două minute înainte ca sfertul de oră de întârziere permis de regulament să expire și Aurul să piardă „la masa verde” cu 0 – 3! În cele din urmă a venit, la limită cu timpul, iar arbitrul a putut fluiera începutul meciului.

Brădenii s-au lansat din start spre poarta adversă, având trei situații de a marca în primele trei minute. Dărăban, găsit bine de Pașca, a trimis pe lângă, Miclean și Dărăban au avut o dublă ocazie la care ambii au șutat în blocajul advers, iar Leucian a șutat peste poartă. Oaspeții – fără antrenorului Iulian Podana pe bancă, reținut acasă de probleme personale – au replicat pe contraatac, cu Bot șutând în două rânduri, mai întâi prin fața porții, apoi direct în brațele lui Ilea. Leucian mai are două oportunități de a marca, însă cei care o fac, contrar cursului jocului, sunt cei de la Fortuna. În minutul 10, PERIAT profită de o eroare a lui Lazăr, pătrunde în careu pe zona lăsată liberă de fundașul dreapta brădean și șutează de la 10 metri la colțul lung. Aurul reia atacurile, Vajda șutează puțin pe lângă bară, însă mai aproape de gol sunt timișenii pe un contraatac trei contra doi pe care Mintaș îl irosește cu un șut foarte slab prins fără probleme de Ilea. Lansările cu pase în adâncime pentru Leucian sau Miclean nu ajung la destinatar, pentru ca în min. 27 să consemnăm o ocazie monumentală a lui Leucian. După o gafă a lui Stemate atacantul brădean scapă singur în careu, dar întârzie șutul și este blocat în ultimă instanță. Atacurile gazdelor curg în valuri: Vajda șutează peste poartă din afara careului, Miclean întâzie la centrarea lui Vajda, Leaha reia din cădere o minge lungă degajată de Deak însă nu găsește ținta, Miclean trimite peste vinclu din careu, pentru ca în min. 39 Bradul să aibă o ratare uriașă. Leucian – pe care nu mă hazardez dacă îl numesc omul meciului, având o prestație absolut remarcabilă – recuperează un balon și îl lansează pe Dărăban, care scapă singur de la mijlocul terenului până în careul advers, unde intră în unghi și șutează în portar. Tot Leucian nu reușește să exploateze o nouă greșeală a lui Stemate, Dărăban încearcă o „foarfecă” de la 15 metri, nereușită, iar Miclean ratează incredibil la doi metri de poartă după centrarea perfectă a lui Leucian, pasând practic lui Toroc în min. 43. Același Miclean se revanșează cu un minut înainte de pauză, când este faultat în careu de Stemate, iar LEUCIAN transformă cu un șut puternic în dreapta portarului lovitura de la 11 metri. În prima repriză am mai notat o singură fază ofensivă a Fortunei, cea din min. 35, când un contraatac al lui Jorza s-a transformat într-un atac pozițional prelungit, rezolvat în cele din urmă de Iga.

Partea secundă a început în aceeași notă de dominare a brădenilor, Miclean expediind un șut bun la două minute de la reluare, dar mingea a ocolit poarta. În replică, Lazăr rezolvă bine un contraatac advers, blocându-l pe Mintaș în careu. FILIPAȘ, intrat foarte bine în joc, se înalță și reia cu capul din 3 metri centrarea excelentă de pe dreapta a lui Leucian, iar Aurul preia conducerea pe tabelă. A urmat o presiune din ce în ce mai mare la buturile lui Toroc, practic o singură echipă mai existând pe teren. Centrarea lui Leucian îi așează mingea pe cap lui Miclean, însă acesta reia incredibil din trei metri peste poartă în min. 55. În contul oaspeților am mai trecut în cel de-al doilea mitan doar o preluare complet ratată a lui Ursu în șase metri (min. 58) și un contraatac finalizat de Popovici cu un șut peste poartă (min. 69). FILIPAȘ a fost cel care a adus liniștea în tabăra brădeană în min. 65, când șutul său din marginea careului mare, după o gafă în centrul apărării oaspete, se duce aproape de vinclu în ciuda opoziției portarului Toroc. Leucian construiește cea mai frumoasă fază a meciului în min. 67, cu o acțiune individuală în care înșiră pe drum patru adversari și îl servește excelent pe Dărăban, iar acesta trimite peste transversală din patru metri. Finalul de partidă a însemnat un festival de ocazii pentru gazde, care își puteau ușor dubla sau tripla avantajul pe tabelă. Filipaș, bine găsit de pasa lui Leaha, trimite pe lângă, tot el este blocat în careu, la fel și șutul lui Miclean, Miclean și Leucian au o dublă oportunitate în min. 82, Vajda îl încearcă pe Toroc cu un șut de la distanță, Filipaș îl servește pe Miclean dar aceasta are un semiluft, tot Filipaș finalizează imprecis un contraatac, Miclean șutează din cinci metri în portar, Iga reia din șase metri peste poartă, iar șutul bun al lui Șoit este respins de Toroc. Culmea e că prelungiri timișenii erau gata să dea lovitura și să reducă scorul, fiind mai periculoși la poarta lui Ilea decât în tot restul partidei. Mai întâi Kuhn a șutat din careu peste poartă (min. 92), apoi Periat a bătut puțin pe lângă bară o lovitură liberă foarte periculoasă de la 17 metri (min. 95).

În concluzie, Aurul a obținut o victorie clară, diferența putând fi indiscutabil mult mai mare fără atâtea și atâtea ratări. Oricum, trupa lui Leaha și Miclean pornește cu prima șansă la calificare, și ca joc și ca scor după prima manșă, în returul de peste o săptămână de la Becicherecu Mic.

Aurul Brad – Fortuna Becicherecu Mic 3 – 1 (1 – 1)

Ilea – Lazăr (min. 87 Lup), Șoit, Deak, Iga – Pașca (min. 46 I. Filipaș), Vajda, Leaha, Miclean – Dărăban (min. 74 Tălpaș), Leucian (min. 83 Cristea). Antrenori Mihai Leaha, Viorel Miclean

Fortuna: Toroc – Strați, Stemate, Eperieș (min. 79 Gania), Bot – Popovici, Icma Kuhn, Mintaş (min. 62 Ursu), Periat – Jorza (min. 86 Bud). Antrenori Iulian Prodana; Remus Datcu

Au marcat: Leucian (min. 44 penalty), I. Filipaș (min. 52, 65), respectiv Periat (min. 10)

Arbitri: Dragoș Lunca (Cluj) – George Suciu (Câmpia Turzii), Robert Mereș (Cluj)

Declarații după meci

Mihai Leaha (Aurul): „Să nu ne culcăm pe o ureche, mai este de jucat returul, nu suntem încă promovați. S-a văzut și astăzi, dacă nu intri pe teren încă din minutul 1 concentrat și mobilizat, fotbalul te taxează. De doi ani construim echipa aceasta, atuul nostru este forța grupului. Ne dorim să facem ceva pentru acest oraș, să promovăm cu Aurul în liga a treia. Lui Ionuț (n. red.: Filipaș, autorul a două goluri) i-am spus la pauză „intri cu prospețime” și așa a fost. Copiii Becicherecului au arătat că au calitate și că sunt bine pregătiți, ne-au pus probleme, chiar vreau să îi felicit.”

Remus Datcu (Fortuna): „S-a văzut diferența de experiență în favoarea gazdelor. Am început mai bine jocul, chiar ne-am mirat un pic de asta, am deschis scorul. După 1 – 1 la pauză speram ca în repriza a doua vârsta să își spună cuvântul, dar culmea, am picat noi primii fizic. Suntem o echipă tânără, cu jucători tineri, iar asta s-a văzut în evoluția lor din campionat și în cea de astăzi.”

Florin Cazacu (primarul municipiului Brad): „Aurul a fost azi mult mai bună ca Becicherecu, scorul putând fi ușor cu patru sau cinci goluri în favoarea noastră. Am făcut un pas mare spre promovare, nu înainte de a trăi niște emoții cumplite, cu ambulanța ajunsă cu un minut și jumătate înainte de limită. Va trebui ca echipa să își demonstreze valoarea și la Becicherecu, în retur. Va fi o mare provocare și pentru administrația publică locală din Brad să susținem echipa în liga a treia, vom face un apel la sponsori și la cetățeni să ne ajute.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *