Gimnastica artistica

Ambiție și talent la Cupa “Nadia Comăneci“

 

Sala de gimnastică Nadia Comăneci din Onești a găzduit recent o nouă ediție , cea de a VII-a a  competiției de gimnastică artistică pentru junioarele mici la care au participat 57 de sportive de la mai multe cluburi din țară, printre care și de la LPS Cetate Deva.

În concursul individual compus de la categoria junioarelor de la categoria a iii nivelul 2 de concurs, deveanca Alessia Volosciuc s-a clasat pe locul secund cu un toatl de 55,281 puncte în timp ce colega ei  Anetta  Csiczer  s-a calasat pe locul VI cu 52,695, Maria Drăgan Curcă pe locul VIII cu 51,420 puncte.

La finalele pe aparate de la această categorie  de concurs,Alessia Volosciuc s-a clasat pe locul secund la paralele (notată cu 14.00) și la sol (14.066) și pe locul VI la sărituri( 13,485) și la bârnă(13.730). Anetta  Csiczer a cucerit o medalie de bronz la bârnă unde a fost notată cu 13.800 iar  Maria Drăgan Curcă s-a situat pe locul VI în finala de la paralele unde a fost notată cu 12.450.

Concursul de la această categorie a fost câștigat de gimnasta Daria Bîgu de la CSS Bârlad cea care a cucerit 5 medalii din patru de aur și una de bronz.La categoria junioarelor  3, nivel 1 (gimnaste de 9 ani) a câștigat  o reprezentantă a gazdelor, Adelina Bădic de la CSM Onești.Ea a fost prima la individual (52.215 puncte ) și a câștigat detașat finalele pe aparate de la  sărituri (13.600), paralele (13.255 ) și sol (13.560).

Următoarea competiție la care gimnastele de la LPS Cetate Deva, pregătite de prof. Adela Popa și Delia Olteanu vor participa, este programată chiar în această săptămână la Ploiești unde în Sala Sporturilor Olimpia se vor desfășura întrecerile Campionatelor Naționale individual și pe echipe ale junioarelor de categoria a III-a.

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *