Aurul Brad înfruntă Becicherecu pentru un loc în Liga 3 1
Fotbal Fotbal liga a IV-a

Aurul Brad înfruntă Becicherecu pentru un loc în Liga 3

Doar două meciuri o mai despart pe proaspăta campioană județeană Aurul Brad de revenirea în Liga a treia. Primul dintre acestea se joacă duminică la Brad, manșa tur a barajului cu Fortuna Becicherecu Mic, cu începere de la ora 18.

Aurul a ajuns în această postură după ce a terminat pe primul loc sezonul regulat al Ligii 4 Hunedoara și, mai ales, după ce a avut un parcurs perfect în Final Four, unde a înregistrat victorii pe linie. Trupa pregătită de antrenorii-jucători Mihai Leaha și Viorel Miclean a dispus, pe rând, de Gloria Geoagiu (3 – 1, goluri Leaha, Pasca și Ursu), Inter Petrila (1 – 0 în deplasare, gol Dărăban) și, într-o adevărată finală a campionatului, de Retezatul Hațeg (1 – 0, gol Șoit).

De notat că Aurul a abordat toate aceste ultime trei meciuri decisive cu același prim 11: Marius Ilea – Claudiu Lazăr, Andrei Șoit, Alexandru Deak, Alexandru Iga – Dorian Pasca, Janos Vajda, Mihai Leaha, Viorel Miclean – Gabriel Dărăban, Darius Leucian.

La o primă vedere, brădenii au tras lozul câștigător la tragerea la sorți pentru barajul de promovare/menținere în Liga 3, în sensul că adversarul pare cel mai accesibil dintre cei trei posibili (ceilalți doi fiind Hermannstadt Sibiu II și Industria Galda). Fortuna Becicherecu Mic a ocupat ultimul loc în seria 8, adunând un singur punct în 18 etape și terminând cu un golaveraj de 11 – 65. Unicul punct obținut în campionat datează din 18 septembrie anul trecut, un 0 – 0 acasă în etapa a doua, cu Ghiroda și Giarmata Vii. Aflată în prag de desființare în sezonul trecut (cel „înghețat” de Federație), echipa din Becicherecu Mic a apelat la soluția împrumutului de jucători de la ASU Poli, aceștia fiind aproape în totalitate juniori U-19. Iată lotul cu care Fortuna a abordat mini-returul din această primăvară: Torok, Casian – portari, L. Codrea, Fl. Popovici, Straci, D. Mihai, Grimmer, Bâte, Stemate, Bot, Eperieș, Al. Prodana, Icma, Kuhn, Mintaș, Periat, Jorza, M. Ursu – jucători de câmp. Antrenor este Iulian Prodana, cel care conduce dealtfel și echipa U-19 a lui ASU Poli.

„Deocamdată nu pot să zic că știu prea multe despre adversar, încercăm în zilele următoare să aflăm detalii. Vom face tot ce depinde de noi ca să scoatem cât mai mult din această dublă manșă. Se joacă tur-retur, primul meci acasă, nici nu știu cum e mai bine, așa sau să fi jucat întâi în deplasare. Avem la dispoziție un lot destul de numeros, o îmbinare de mai multe generații. Sunt și jucători experimentați, chiar cu cu experiență la un nivel mai înalt, Șoit sau Vajda, mai ales la mijlocul terenului, dar sunt și tineri care și-au câștigat pe merit locul în echipă. Din acest punct de vedere viitorul sună bine pemtru Brad. Am înțeles că pentru baraj va fi scoasă regula cu trei jucători „under”, dar asta nici nu mai contează la felul cum au evoluat în campionat și în turneul Final Four tinerii noștri. Am încercat cu acest grup să alcătuim o echipă, acesta este dealtfel și atuul nostru, că formăm o echipă. Depindem de Primăria Brad, care ne susține financiar, sperăm ca acest sprijin să continue și dacă o să promovăm în Liga 3”, a prefațat Mihai Leaha duelul cu Fortuna.

De notat că în meciurile de baraj se aplică următoarele reguli:

  • pot fi efectuate maxim 5 (cinci) înlocuiri de jucători;
  • nu este obligatorie folosirea jucătorilor juniori, a jucătorilor U-19 sau a jucătorilor U-21;
  • identificarea jucătorilor (seniori/juniori) se face numai cu carnetul de legitimare sau licenţa;
  • ambele echipe sunt obligate să se prezinte la teren cu două seturi de echipament de culori diferite;
  • echipa organizatoare a jocului trebuie să pună la dispoziţie minim trei mingi de joc pentru buna desfăşurare a partidei.

Pentru această etapă a barajului cheltuielile de organizare vor fi suportate de cluburile gazdă pentru fiecare meci în parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.