Victorie clară și Jiul evită retrogradarea 1
Fotbal liga a III-a

Victorie clară și Jiul evită retrogradarea

Jiul și-a asigurat prezența în cel de-al treilea eșalon vineri, când a învins la Petroșani pe FC Hermannstadt II, într-o partidă decisivă disputată pe „Petre Libardi”. Gazdele au câștigat cu 2 – 0 în fața unui adversar care era pe val, cu trei victorii în precedentele cinci etape, și se apropiase la un singur punct în clasament.

Meciul a început cu o ocazie mare a oaspeților, Buzan ratând din cinci metri în minutul 5. Jiul a replicat cu șutul bun al lui Bădărău, dar mingea a ocolit poarta (min. 15), l-a imitat Ster, care a trimis peste transversală (min. 20). Deschiderea de scor s-a produs în min. 34, când același Bădărău, foarte activ și eficient în joc, a șutat de la 25 de metri fără replică pentru Comăniciu. Sibienii puteau egala înainte de pauză, când Oșan a trimis cu capul peste poartă din careul mic (min. 43).

La reluare trupa lui Zotincă a încercat să iasă mai mult la joc, în căutarea celor două goluri care să le aducă victoria. Jiul a încercat să puncteze pe contraatac și putea să o facă în min. 64, când Cuibari a scăpat în careu, dar a fost blocat de doi apărători înainte să șuteze, sau în min. 67, când Bădărău a greșit pasa pentru Cuibari. Ultimele zvâcniri ale Hermannstadtului au fost parate de două intervenții de senzație ale lui Haring. Mai întâi portarul Jiului a scos excepțional de sub bară lovitura liberă a lui Buzan (min. 69), pentru ca la faza imediat următoare să respingă salvator șutul lui Stoian. Liniștea în tabăra petroșăneană a venit definitiv cu șase minute înainte de final, când Mazilu a fost faultat în careu și fundașul-golgeter Bogdan Matei a transformat cu siguranță penaltyul pentru 2 – 0.

„Ce să zic, meci de infarct, în ultima etapă, chiar dacă noi aveam două șanse din trei. În întreaga mea carieră de antrenor, niciodată nu s-a mai întâmplat să am un asemenea meci de totul sau nimic. La final e bine că s-a împlinit ceea ce ne-am dorit, să rămânem în liga a treia în primul an de la promovare. Am avut și noroc, au avut și ei câteva ocazii mari, dar și norocul face parte din joc. O să continuăm săptămâna viitoare cu două antrenamente, iar marți și miercuri vom purta discuții cu jucătorii despre contracte. Vrem să vedem ce gânduri au, poate unii vor să plece. Probabil că vom renunța la câțiva și vom integra trei – patru juniori la echipa mare. Am mers pe acest proiect, cu jucători exclusiv din Valea Jiului și ne-am atins obiectivul. Sigur că ne dorim să aducem jucători cât mai buni, să întărim lotul. Dar totul depinde de buget, care încă nu este stabilit”, ne-a declarat la final de meci Anton Sedecaru, antrenorul Jiului.

Jiul Petroşani – Hermanstadt II 2 – 0 (1 – 0)

Jiul: Haring – Ionică, Matei, Torkos, Keszeg – Szekely, R. Sandu, Bădărău, Mazilu – Mărmăneanu (75 Stoicoiu), Cuibari (87 Tuță). Antrenor Anton Sedecaru

Au marcat: Bădărău (34), Matei (84 penalty)

Arbitri: Ionela Peșu (Craiova) – Cătălin Țuțuianu (Târgoviște), Sergiu Oancea (București)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *