CSM Deva pierde locul 3 din serie 1
Fotbal Fotbal liga a III-a

CSM Deva pierde locul 3 din serie

 

Componenții echipei devene au ratat clasarea pe podiumul de premiere al acestei ediții de campionat,finalizând competiția din acest sezon cu o înfrângere neașteptată. CSM Deva putea să își atingă obiectivul dacă ar fi obținut măcar un egal în ultima partidă pe teren propiu deoarece jocul rezultatelor din celelalte meciuri disputate în serie a fost favorabil echipei devene.

Primele 30 de minute din jocul pe care CSM Deva l-a disputat alături de Viitorul Dăești au arătat că există ambiția necesară pentru o victorie în fața unui adversar care a stat mereu în așteptare și a făcut mereu pasul înapoi. Curescu-cel mai bun jucător al devenilor în această partidă- a avut prima ocazie, în min.8 , a păstruns în careul advers și a șutat sec dar portarul Eftimie a reținut atent.Oaspeții au și ei o încercare dar Preda trimite peste transversala porții lui Dombdradi, cel care a devenit titulat pe post după plecarea lui Manea.

Vasiu îl încearcă de la mare distanță pe portarul Eftimie iar lovitura liberă executata dă Bogdănescu din poziție bună se duce…în zidul de patru jucători adversi.Primul gol va fi înscris în min. 12 de către Bruno Vasiu cel care a prelungit o minge venită de la Vitan care a executat bine o lovitură libereă acordată de central pentru un fault la Curescu.

Din acest moment am asistat la o serie de acțiuni la poarta echipei din Dăești dar fără rezultat pe tabelă.Vitan a trimis balonul în spre poartă dar Eftimie advers a scos în corner cu un ultim efort, pentru ca apoi Trașcă să trimită mingea în diagonală în colțul lung dar mingea se duce milimetric pe lângă poartă.Vitan în evidențiază din nou pe portarul oaspeților care intervine salvator la o lovitură liberă executată bine de decarul devean iar Ianc trimite și el peste poartă din poziție bună.

Jocul a fost plăcut, șansele de a obține o victorie de către deveni au fost multe iar noi am făcut calcule pe hartie în iddea că echipa va termina pe podiumul de premiere. Șulea , apatic ratează în min. 30 desprinderea pentru ca apoi să o facă și Curescu în min.34. Oaspeții au profitat de indecizia devenilor și au urcat încet, încet spre poarta lui Dobradi, Geoargescu fiind cel care va face primul pas cu un șut bombă respins de poartarul devean iar Dima scăpat singur nu reusește să prindă poarta cu un șut de la circa 20 m lateral.În ultimul minut al primei reprize oaspeții au profitat de nesincronizarea apărătorilor devene , centrarea venită ploaie în care va fi reluată în colțul lung de către Neacșu.1-1.

Repriza secundă a fost dominată de către echipa vizitatoare în condițiile în care jucătorii deveni au venit de la vestiare neîncrezători în posibilitatea de a obține mai mult. Drept urmare antrenorul Ștefan Nanu îi trimite în teren pe Bârzan și Branea în locul lui Iordache și Doboș. Trașcă a fost blocat la limita careului de 16 m, antrenorul Deaconescu face schimbări inspirate în compartimente, lucru care se va observa apoi în evoluția formației din Dăești.La Deva Șulea este înlocuit de Radak dar fără efect iar oaspeții ratează prin Munteanu dintr-o lovitură liberă așezată de central chiar pe linia careului de 16 m devean.Au fost momentele în care Viitorul Dăești a preluat în totalitate controlul jocului, și-au creat în serie acțiuni la poarta deveană și în min. 84 vor înscrie prin Munteanu, spre disperarea celor de pe banca tehnică a gazdelor.

Deși au avut două acținu pe finalul jocului devenii nu au reușit egalarea dorită iar victoria a fost sărbătorită de către oaspeți în stilul propriu alături de conducerea primăriei din Dăești.

 

CSM Deva: Dombradi –Doboș(Branea), Trașcă, Vasiu, Curescu ,Vitan(min.80 Ghighilicea), Ianc, Iordache (min.60 Bîrzan) , Bogdanovici, Șulea (min. 75 Radak), Tecsi –Antrenor Ștefan Nanu

ACS Viitorul Dăești: Eftimie- Popa Ad., Mocioacă,Munteanu Cr.,Roșianu,Pîrvu,Precup,Dima(min. 65 Rizea,min. 88 Bărbuți), Preda(min. 65 Bunescu), Georgescu, Neacșu

antrenor Marian Deaconescu

Declarații după joc: Marian Deaconescu antrenor principal la Viitorul Dăești „ A fost un joc bun, cu o repriză a doua pe care am controlat-o , a fost și golul egalizator din min. 45 care ne-a dat mai multă șansă. Ne-am atins obiectivul poate am făcut chiar mai mult decăt ne-am propus la început dar ne bucurăm pentru victorie”.

Ștefan Nanu- antrenorul de la CSM Deva „ Din păcata terminăm campionatul cu o înfângere pe careo înregistrăm ca urmare a faptului că unii dintre jucătorii noștrii nu au avut acea determinare pe care le-a cer . Unii au fost astăzi apatici, poate și datorită faptului că unii vor să plece de la echipă, nu vor să semneze prelungirea contractele și își doresc să joace la alt nivel. Oaspeții au fost mai buni, au avut o repriză bună, noi am jucat primele 30 de minute iar asta s-a văzut. Singurul jucător pe care îl evidențiez este Curescu cel care a jucat bine, a fost și accidentat și a jucat. Ceilalți au fost fără ambiția necesară la victorie. ”

red. Eduard Daniel Kovacs

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *