Fotbal liga a III-a

Jiul – Hermanstadt, finala rămânerii în Liga 3

Nu mai este nevoie să insistăm asupra importanței capitale a meciului de vineri, de pe „Petre Libardi”. Când miza principală pentru ambele formații este evitarea retrogradării, orice alt considerent trece în plan secund. Se întâlnesc așadar Jiul și Hermanstadt II, adică locul 8 cu locul 9. Petroșănenii au 16 puncte din trei victorii, șapte egaluri și șapte înfrângeri, golaveraj 16 – 29, sibienii 15 puncte din patru victorii, trei egaluri și zece înfrângeri, golaveraj 23 – 37. Partida tur s-a terminat la egalitate, 1 – 1. Gazdele au deschis scorul prin Standima (min. 24), Jiul a egalat repede prin Mărmăneanu (min. 37). Echipa-fanion a Văii Jiului a trecut atunci pe lângă victorie, dominând jocul și ratând o mulțime de ocazii, însă asta este deja istorie.

De atunci a apărut o singură mutare în tabăra petroșăneană, venirea lui Octavian Ionică. La adversari s-a modificat radical „politica de cadre”: dacă în turul campionatului au fost folosiți exclusiv juniori, în retur au apelat la mai mulți jucători de la prima echipă, în tentativa de a evita retrogradarea.

În runda precedentă Jiul a revenit cu un punct prețios de la Târgu Cărbunești, în timp ce Hermannstadt II a învins cu 4 – 2 pe Flacăra Horezu, goluri marcate de Popescu, Buzan, Iaru și Ster. Iată și primul 11 aliniat de Dorin Zotincă: Comaniciu – Oprișor, Osan, Stoia, Iaru – Niță, Lascu, Popescu, Standima – Buzan, Ster. Au mai jucat Mustea, Șulea și Tineiu.

Pentru întâlnirea de vineri întreg lotul Jiului este apt de joc. Va reintra și Mărmăneanu, autorul golului din tur, care și-a ispășit sâmbăta trecută etapa de suspendare după cartonașul roșu primit cu Șelimbăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *