Jiul remizează la Gilortul și păstrează prima șansă la rămânerea în ligă 1
Fotbal liga a III-a

Jiul remizează la Gilortul și păstrează prima șansă la rămânerea în ligă

Jiul a încheiat fără gol partida disputată sâmbătă, pe stadionul „Cristinel Răducanu” din Târgu Cărbunești, în compania celor de la Gilortul. Trebuie subliniată importanța acestui punct mare obținut de formația din Petroșani, mai ales deoarece cu o zi înainte rivala la locul 8, Hermannstadt II, a câștigat – așa cum dealfel anticipam în avancronica etapei – în fața celor de la Flacăra Horezu (scor 4 – 2) și astfel egalase la puncte trupa lui Militaru și Sedecaru.

„A fost un meci fără prea multe ocazii de gol. Au avut ei două – trei în prima repriză (n. red: ale lui Roncea, lovitură de cap în transversală în min. 11 și reluare slabă de la 8 m reținută de Haring în min. 29), am avut și noi două șanse pe final, consider că rezultatul este echitabil după aspectul jocului. Urmează pentru noi partida decisivă cu Hermannstadt. Jucăm acasă, avem două șanse din trei, victoria și egalul, pentru a rămâne în liga a treia. Speram să nu ajungem să depindem chiar de acest ultim meci, dar vedeți că Hermannstadt a început să adune multe puncte în acest sfârșit de campionat (n. red.: cei din Sibiu a câștigat trei din ultimele cinci partide). Am înțeles că au folosit mai mulți jucători de la prima echipă din Liga 1, probabil că așa vor face și la meciul cu noi. Întreg lotul nostru este valid, va reintra și Mărmăneanu, care și-a efectuat etapa de suspendare după eliminarea din partida cu Șelimbăr. Băieții vor și trebuie să demonstreze că merită să rămână în liga a treia. Este un joc pe teren propriu, sunt ambiții, este pentru noi meciul sezonului. Sigur, mai există și acea variantă a barajului, dar îmi doresc să nu ne mai complicăm cu asta, să trecem cu bine de Hermannstadt”, a spus imediat după egalul cu Gilortul antrenorul petroșănenilor, Anton Sedecaru.

Odată cu acest rezultat, calculele pentru rămânerea directă în eșalonul trei, fără a mai trece prin barajul cu o campioană județeană, sunt extrem de simple pentru Jiul. La victorie sau egal în ultima etapă rămâne deasupra liniei retrogradării, în cazul unei înfrângeri nedorite va merge la baraj.

Gilortul Târgu Cărbunești – Jiul Petroșani 0 – 0

Gilortul: Constantinescu – Afrim, Dolcescu, Popa, Miroiu (min. 72 Safta) – Oprișa, Avrămescu (min. 76 Gheorghe) – Filip (min. 72 Bubuioc), Dănăricu (min. 59 Unguru), Cocină (min. 59 Almăjanu) – Roncea. Rezerve: Voinea, Căldăraru, Popete, Buzurin. Antrenor Florin Popete

Jiul Petroșani: Haring – Stoicoiu, Matei, Arcuși, Keszeg – Szekely, Ionică, Bădărău, Mazilu – Perșe (min. 80 Drăgoescu), Tuță (min. 85 Cuibari). Rezerve: Teslici – Bocu, Turcu, Bălan, Sandu, Turcu, Torkos, Bălan. Antrenor Anton Sedecaru

Arbitri: Adrian Dumitru – Adrian Păunescu, Florin Mocanu (toți din Târgoviște)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *