Pentru ultimele două locuri din Final Four se bat patru formații! 1
Fotbal liga a IV-a

Pentru ultimele două locuri din Final Four se bat patru formații!

Duminică s-au disputat alte două restanțe din Liga 4 Hunedoara, astfel că toate cele zece participante au ajuns la același număr de jocuri înainte de ultima etapă rămasă înainte de a trece la play-off.

Cronologic, în prima dintre acestea Dacia Orăştie a învins Şoimul Băiţa cu 4 – 2. Marcel Găldean a deschis scorul pentru gazde (min. 14), dar Romică David a egalat trei minute mai târziu, astfel că la ca cabine s-a intrat la egalitate. Dacia s-a desprins pe final de meci prin golurile lui Radu Bustan (min. 79) și George Văjdea (min. 83), însă Marin Mureșan a readus suspansul reducând diferența în min. 89. Cel care a adus liniștea și cele trei puncte pentru Orăștie a fost Sergiu Stanciu, care a înscris în al patrulea minut de prelungiri și a stabilit scorul partidei.

Tot duminică, CS Municipal Deva II a învins Mihai Viteazu Vulcan cu 2 – 0 (foto), meci disputat pe terenul sintetic din Deva. Au marcat Robert Izele și Alex Iștoc, devenii păstrând astfel o șansă reală să scape de locul 8 și să evolueze în turneul locurilor 5 – 7.

Iată mai jos cum arată clasamentul și programul ultimei etape rămase de disputat (cea cu numărul 6 din turul campionatului).

Clasament Liga 4 Hunedoara

1 Aurul Brad                          8       6       2       0       24 – 8        20

2 Retezatul Haţeg                  8       6       1       1       18 – 8        19

3 Gloria Geoagiu                   8       5       1       2       18 – 6        16

4 Dacia Orăştie                      8       4       2       2       14 – 11      14

5 Inter Petrila                         8       4       1       3       25 – 12      13

6 Mihai Viteazu Vulcan       8       3       2       3       14 – 11      11

7 Şoimul Băiţa                       8       3       0       5       13 – 22      9

8 CSM Deva II                      8       2       2       4       10 – 12      8

9 Victoria Călan                    8       0       2       6       4 – 29        2

10 Minerul Uricani               8       0       1       7       6 – 27        1

etapa 6, miercuri, 21 aprilie, ora 17.30:

Mihai Viteazu Vulcan – Inter Petrila

Minerul Uricani – CSM Deva II

Retezatul Haţeg – Şoimul Băiţa

Gloria Geoagiu – Dacia Orăştie

Aurul Brad – Victoria Călan

După cum se poate observa, doar Aurul Brad și Retezatul Haţeg sunt sigure de prezența în Final Four. Pentru celelalte două poziții sunt angrenate patru echipe, iar situația este cu atât mai palpitantă cu cât acestea se întâlnesc între ele în ultima rundă. Este vorba de meciurile Gloria Geoagiu – Dacia Orăştie și Mihai Viteazu Vulcan – Inter Petrila, respectiv locul 3 cu locul 4 și locul 6 cu locul 5.

Acestea sunt calculele în ceea ce privește prezența între primele patru la finele sezonului regulat.

Gloria Geoagiu (16 puncte):

Îi este necesar un egal acasă cu Orăștie pentru a nu avea nici un fel de emoție. În caz că pierde, iar Petrila bate la Vulcan, va rata intrarea în Final Four. Orice altă combinație de rezultate din aceste două partide duce Geoagiu în primele patru.

Dacia Orăştie (14 puncte):

Cu o victorie merge sigur în Final Four. La egal are nevoie ca Petrila să nu bată la Vulcan, în caz contrar Inter o va scoate de pe locul 4. Înfrângerea o elimină matematic, criteriul la egalitate de puncte fiind golaverajul, iar conform acestuia ori Petrila ori Vulcan va trece în față.

Inter Petrila (13 puncte):

Cu o victorie este calificată indiferent cum se termină Geoagiu – Orăştie. La egal are neapărată nevoie ca Geoagiu să bată, pentru a beneficia de golaverajul superior. Înfrângerea o scoate din calcule.

Mihai Viteazu Vulcan (11 puncte):

Are cea mai complicată situație dintre cele patru, cu două condiții obligatorii de îndeplinit. Trebuie să bată Petrila, iar Orăștie să piardă la Geoagiu. Toate celelalte variante o dezavantajează.

O altă luptă se duce pentru locul 7, între Șoimul Băița (9 puncte) și CSM Deva II (8 puncte). Băița are un meci extrem de greu miercuri, în deplasare cu viceliderul Retezatul Haţeg, în timp ce Deva joacă pe terenul „lanternei” Minerul Uricani. În caz că nu apar surprize majore, se va produce rocada între ele în clasament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *