Fotbal liga a III-a

Jiul pierde la limită cu Șelimbăr

Pe „Petre Libardi” a venit sâmbătă cel mai detașat lider din toate cele zece serii ale ligii a treia, Viitorul Șelimbăr. Cu toate acestea, Jiul a fost foarte aproape să obțină un punct care să apropie și mai mult formația petroșăneană de atingerea obiectivului propus, salvarea de la retrogradare. În cele din urmă oaspeții s-au impus a la Mourinho, fără să se întrebuințeze mai mult decât a fost cazul, dar și fără să impresioneze prin ceva.

Din păcate și centralul vâlcean a avut partea lui de contribuție la stabilirea rezultatului, el eliminându-l foarte ușor – chiar complet eronat – pe Mărmăneanu, considerând că acesta a simulat în careul sibian la un contact cu adversarul în minutul 70. La scurtă vreme după ce echilibrul numeric s-a rupt, a căzut și unicul gol al întâlnirii. Moga, abia intrat pe teren, a fost lansat cu o pasă în adâncime, a urmat preluarea și un șut din careu care a trimis mingea în plasă prin stânga lui Haring (min. 72). Cu musca pe căciulă, arbitrul a încercat să o dreagă și a acordat un al doilea cartonaș galben și lui Roșu de la oaspeți, dar era târziu, în minutul 87. Ultimele tentative ale petroșănenilor de a egala in-extremis le-au aparținut lui Tuță, lovitură liberă de la 17 metri bătută dezamăgitor peste transversală (min. 89), și Torkos, reluare imprecisă din poziție centrală mult pe deasupra porții (min. 90+3).

Avansul Jiului față de locul 9 s-a redus astfel la numai trei puncte, după ce Hermannstadt II a trecut destul de surprinzător de Gilortul (locul 3), cu 3 – 1.

„De obicei nu vorbesc despre arbitraj, dar astăzi a fost tendențios. În prima repriză a fost OK, dar în a doua ce să mai zic?! La Mărmăneanu a fost clar fault, nu simulare, i-a dat al doilea galben și l-a eliminat. La lovitura noastră liberă din final jucătorul lor trebuia să ia galben, era al doilea și era eliminat. Nu avea nevoie Șelimbărul de asemenea ajutor, sunt cea mai bună echipă din serie, dar astăzi nu le-a mers jocul, i-am blocat foarte bine. Am făcut un joc bun, nu am ce să le reproșez băieților, s-au dăruit pe teren, păcat de munca lor. Urmează o deplasare la Cărbunești, apoi în ultima etapă probabil meciul decisiv pentru noi, acasă cu Hermannstadt”, ne-a declarat imediat după meci Anton Sedecaru, antrenorul principal al Jiului.

Jiul Petroșani – Viitorul Șelimbăr 0 – 1 (0 – 0)

Jiul: Haring – Ionică (min. 88 Perșe), Matei, Torkos, Keszeg – Szekely, R. Sandu – Bădărău, Mazilu, Mărmăneanu (eliminat min. 70) – Cuibari (min. 76 Tuță). Antrenor Anton Sedecaru

A marcat Moga (min. 72)

Arbitri: Mihail Lăstun (Rm. Vâlcea) – Sebastian Pantea, Alina Mihoc (ambii Arad)

sursa foto: https://www.facebook.com/Jiul1919

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *