Hunedoara câștigă la Cugir și scapă matematic de retrogradare 1
Fotbal liga a III-a

Hunedoara câștigă la Cugir și scapă matematic de retrogradare

Trei puncte vitale ca aerul a obținut sâmbătă CS Hunedoara în fieful unei formații care era probabil cu gândul mai mult la derbyul cu Unirea Dej din etapa viitoare. CSO Cugir era neînvinsă pe teren propriu din septembrie 2019 (!), iar în acest an încă nu primise gol în partidele de acasă. Elevii lui Raul Spătaru s-au impus însă cu 1 – 0, grație golului marcat din penalty de Robert Cristian (foto) în min. 26, după un fault comis de Dohotariu asupra lui Ciucurescu.

Gazdele au început mai bine meciul și ex-devenii Lupu și Cocan au avut șanse bune de a marca în minutele 5 și 13, primul ratând șutul din 7-8 metri, al doilea prilejuindu-i lui Raț o intervenție salvatoare cu piciorul la mingea expediată de la 15 metri. Robert Cristian a expediat primul șut pe poartă al oaspeților, fără probleme pentru Opric (min. 20). Același Cocan a pătruns în adâncime, însă a trimis pe lângă poartă (min. 23). A venit ceea ce avea să fie unicul gol al întâlnirii și hunedorenii au prins curaj, șutul lui Pau de la 20 de metri ocolind poarta Cugirului. Nici Cocan (min. 40) și Rus (min. 41) nu nimeresc ținta, iar cu un minut înainte de pauză am consemnat cea mai mare ocazie a meciului, un fel de „trei în unu” a ratărilor: lovitură de cap Lupu scoasă de lângă bară de Raț, mingea ajunge la Păcurar care șutează în blocajul lui Ciucurescu, balonul îi revine și atacantul adus de la Alba Iulia trimite din 7 metri peste transversală.

La începutul părții secunde Bortaș putea închide meciul în două rânduri. Mai întâi Opric îl iese excelent la 20 de metri și respinge din fața vârfului hunedorean bine lansat central de Vasinc (min. 51), apoi tot portarul cugirean rezolvă lovitura de cap din 8 metri a aceluiași Bortaș (min. 56). Raul Spătaru mută tactic pentru a securiza victoria, scoate un mijlocaș ofensiv (Herci) și introduce un fundaș central (Banac), trecând într-un 5 – 3 – 2 care lasă gazdelor din ce în ce mai puține culoare spre poarta lui Raț. Șutul peste bară a lui Cioargă din afara careului (min. 69) și lovitura de cap a lui Itu reținută de Raț (min. 86) sunt ultimele zvâcniri ofensive ale unei echipe care va juca la barajul de promovare în Liga 2.

Pentru a evita orice fel de speculații asupra rezultatului, să notăm că a fost un meci cu mulți nervi, dese întreruperi, decizii de arbitraj contestate și nu mai puțin de 11 cartonașe galbene: Sandu, Radu, Lupu, Păcurar și Dohotariu de la gazde, Bloj, Kelemen, Bortaș, Kovacs, Ciucurescu și Pau de la oaspeți.

Cu două etape rămase de disputat, șase puncte în fața celor de la Ocna Mureș și avantajul meciurilor directe cu aceștia (1 – 0 acasă, 1 – 2 în deplasare), Hunedoara nu mai poate cădea mai jos de locul 8 și își asigură astfel prezența în Liga 3 și pentru sezonul următor.

CSO Cugir – CS Hunedoara 0 – 1 (0 – 1)

Cugir: Opric – Tăban, Dohotariu, Șt. Radu, Rus – Boldea, Neagu (71 Itu) – Cocan (52 Șaucă), Păcurar, Fl. Sandu (52 Cioargă) – Lupu. Pe bancă: Toilă – Contra, Budin, Casian, Șuteu, Vlădia. Antrenor Lucian Itu

Hunedoara: Raț – Pau, Ciucurescu, Kovacs (88 Iacob), Kelemen – Herci (56 Banac), Marinca, R. Cristian, Bloj – Bortaș (73 Buzincu), Vasinc (73 Muscă). Pe bancă: Lefter – Banicof, Rusu, Neacșu. Antrenor Raul Spătaru

A marcat: R. Cristian (26 penalty)

Arbitri: Robert Ciorbea (Sânpetru) – Viorel Pânzaru, Pavel Cojocaru (ambii Brașov)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.