Fotbal liga a III-a

„Ajută” Deva pe Horezu să aibă al șaselea eșec la rând?!

La o distanță de șapte puncte față de locul 2 cu trei etape înainte de final, Deva nu mai poate spera, realistic vorbind, să prindă locul de baraj. CSM se află însă în plutonul de pe locurile 3 – 6, patru formații eșalonate pe doar trei puncte, unde fiecare speră la o clasare cât mai bună în actualul sezon.

Primul pas spre singurul obiectiv rămas poate fi făcut sâmbătă la Horezu, pe stadionul Treapt. Gazdele se află într-o pasă neagră, pierzând toate cele cinci jocuri susținute în 2021. O explicație ar putea fi și faptul că de la Flacăra au plecat în iarnă multe nume grele, în frunte cu antrenorul-jucător Adi Popa și experimentatul Cristi Munteanu. Ultimul este autorul golului egalizator din prelungiri în meciul tur de la Simeria, încheiat 1 – 1 (pentru Deva a marcat Trașcă în chiar primul minut). În schimb, din 11-le de start aliniat atunci de Nanu lipsește acum doar Stere, ajuns între timp la Dinamo (!?).

Cifrele seci de la care pleacă partida, cu ora de începere 17, sunt următoarele. Gazdele, antrenate acum de Gabriel Mangalagiu, ocupă locul 7, cu 16 puncte, patru victorii, patru egaluri, șapte înfrângeri, golaveraj 29 – 28. Oaspeții, cu o singură înfrângere în ultimele nouă etape (!), sunt pe locul 5, cu 22 de puncte, șase victorii, patru egaluri, cinci înfrângeri, golaveraj 22 – 18.

În runda precedentă Flacăra a marcat un oarecare reviriment în joc, pierzând greu în deplasare la Gilortul, 2 – 1, după ce a condus prin golul lui Răzvan Dinu (min. 23). Iată echipa vâlceană din acel meci: Trașcă – Grosu (88 Nuță), Ruican (70 Turcin), Bălan, Bîrzîche – Comănescu, Pencea, Dinu, Pușcașu – Marian, Dobrescu (80 Vartolomei). De partea cealaltă Deva vine după o victorie frumoasă, 3 – 1 cu Mediaș, convingătoare mai ales prin prisma calității fotbalului prestat.

În etapa cu numărul 15 CSM va purta un dialog de la distanță cu vecinele de clasament, toate acestea jucând vineri. Gaz Metan II (locul 3, 24 de puncte) joacă acasă cu „lanterna” Minerul Costești (6 puncte), după ce în tur a fost un surprinzător 1 – 1; Gilortul (locul 4, 24 de puncte) merge la Hermannstadt II (penultimul loc, 9 puncte), și aici în tur înregistrându-se o surpriză, 0 – 0; în fine, dar în nici un caz în ultimul rând, avem un cap de afiș al zilei în întâlnirea Măgura Cisnădie (locul 2, 29 de puncte) – Viitorul Dăești (locul 6, 21 de puncte). Sâmbătă va evolua și cealaltă reprezentantă a județului în seria 7, Jiul primind la Petroșani vizita liderului detașat Șelimbăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *