Fotbal liga a III-a

Hunedoara pierde din nou un meci cu cântec

Două răsturnări de scor (de la 0 – 1 la 2 – 1, apoi la 2 – 4), șase goluri, 11 cartonașe galbene dintre care două transformate în cartonașe roșii și implicit în eliminări, nervi cu carul în timpul meciului și după final, tensiune cât cuprinde în ambele tabere (au fost la mijloc și ceva polițe de plătit din partida tur), iată bilanțul întâlnirii de sâmbătă dintre CS Hunedoara și Unirea Dej.

Chiar dacă pe „Michael Klein” venea liderul seriei a noua, gazdele erau încrezătoare că puteau obține un rezultat pozitiv. Ambele echipe au început extrem de modest partida, în prima jumătate de oră oferind fotbal cu pipeta. Am putut nota în acest interval doar sferturi de ocazii: un șut al lui Florin Blaj de la 30 de metri pe mijlocul porții, fără probleme pentru Lefter, un semiluft în careu al lui Frăsineanu care a trimis mingea aiurea și un șut al aceluiași atacant la colțul scurt, dar pe lângă poartă de partea oaspeților, două incursiuni pe dreapta ale lui Iacob, blocat de fiecare dată, plus o lovitură liberă de la 40 de metri bătută de Robert Cristian mult peste transversală în contul gazdelor.

A venit însă deschiderea scorului, la o fază care nu anunța absolut nimic. Un șut de la vreo 45 de metri din lovitură liberă a trecut cum-necum prin careul hunedorean, Lefter a bâlbâit un balon simplu respingând până la urmă în corner. De acolo centrarea lui Florin Blaj l-a găsit pe Alex Blaj, acesta a șutat, balonul a ajuns la Alex Rus și din 8 metri fundașul dejenilor l-a trimis în poartă.

Egalarea a venit cinci minute mai târziu, după o acțiune construită parcă pe același calapod: corner Robert Cristian de pe stânga, reluare cu capul Neacșu, mingea ajunge la Bloj în careul mic și mijlocașul hunedorean o împinge în plasă. Jocul parcă s-a mai animat cât de cât pe finalul reprizei. Florin Blaj a șutat de la 35 de metri lateral peste poartă (min. 36), Zamfir scapă în careul advers după o cursă pe stânga, însă nu mai are suflu să finalizeze și trimită slab direct în portar (min. 40).

Ultimul minut din primul mitan le-a adus pe gazde în avantaj. Bloj a fost faultat în colțul careului mare, Robert Cristian a bătut cu efect lovitura liberă, doi hunedoreni au trecut pe lângă minge în careul mic, dar l-au derutat pe Farcaș, care a respins până în picioarele lui Neacșu și acesta a înscris din apropiere. La cabine s-a intrat cu 2 – 1 și speranțele de victorie rămâneau intacte.

Unirea nu s-a împăcat deloc cu acest scor, astfel că jucătorii săi au revenit mult mai montați de la cabine. Florin Blaj a tras din 16 metri peste poartă (min. 48), iar Lefter și defensiva sa au avut din ce în ce mai mult de lucru, fiind nevoiți să acorde cornere după cornere în contul Dejului, cum s-a întâmplat la șutul puternic, pe jos, de la 25 de metri al lui Chira (min. 58). Una din multele decizii contestate de arbitraj s-a petrecut în minutul 62. Centrarea lui Robert Cristian din corner a fost reluată cu capul de Zamfir în pământ, balonul a sărit ciudat și a lovit un apărător, în mână sau (după cum a hotărât arbitrul) nu. Două minute mai târziu Frăsineanu scapă singur, nu se semnalizează ofsaid, Lefter iese greșit, însă Trășcan apare providențial și rezolvă situația foarte periculoasă. Hunedoara se retrage din ce în ce mai mult în apărare – poate prematur, încă din startul părții secunde – și invită practic oaspeții la atac.

Nu există însă prea multe scuze pentru faza de la golul egalizator, când practic întreaga defensivă hunedoreană l-a admirat pe Adrian Pop cum înaintează cu balonul la picior pe axul terenului și șutează de la 20 de metri, pe jos, la colțul din dreapta al porții lui Lefter. Dejenii prind aripi, lobul lui Ros de la 30 de metri este scos în corner de portar, Serediuc trimite cu capul prin fața porții, pentru ca în min. 76 Trășcan să vadă al doilea galben pentru un fault comis ca ultim apărător și să fie trimis la cabine. Două minute mai târziu Unirea trece din nou în avantaj: lovitură liberă de la 30 de metri Chira, Lefter acordă alt corner, balonul este trimis în careu unde Kereki se înalță imperial și trimite cu capul în plasă.

Ultimele zvâcniri ofensive ale gazdelor se consumă în minutele 80 și 81, când Robert Cristian trimite la vinclu din lovitură liberă de la 28 de metri, dar Farcaș este la post și respinge în corner, după care Neacșu șutează puțin pe lângă poartă. Oaspeții rămân și ei în zece după eliminarea lui Ros pentru al doilea galben (min. 86), Chira lovește transversala din lovitură liberă (min. 90), pentru ca o fază absolut hilară din prelungiri să pună bomboana pe coliva hunedoreană. În al patrulea minut suplimentar gazdele beneficiază de o lovitură liberă din terenul propriu, urcă toată echipa inclusiv portarul în atac, dar se preferă inexplicabil o pasă scurtă pe care Serediuc o interceptează, face o cursă solitară și îndeplinește formalitatea golului de 2 – 4.

La finalul meciului tensiunea a răbufnit pe marginea terenului, dar din fericire totul s-a limitat doar la altercații verbale, nu s-a trecut și la rezolvarea conflictelor „pe partea fizică”. Mai grav este că Hunedoara are acum doar trei puncte în fața ocupantei locului 9, Ocna Mureș, care a învins destul de surprinzător pe Unirea Ungheni (scor 1 – 0) în această etapă.

CS Hunedoara – Unirea Dej 2 – 4 (2 – 1)

Hunedoara: Lefter – Pau (78 Nițuică), Kovacs, Neacșu, Trășcan (eliminat 76) – Iacob (49 Kelemen), Marinca, R. Cristian, Bloj – Zamfir, Vasinc (78 Muscă). Antrenor Raul Spătaru

Dej: Farcaș – Al. Rus (80 Vomir), Kereki, Al. Blaj, Al. Papp (46 Ros, eliminat 86) – Ad. Pop, Cătinean, Chira, Fl. Blaj (46 B. Pop) – Frăsineanu (70 Serediuc), Cocian. Antrenor Eusebio Șuvagău

Au marcat: Bloj (35), Neacșu (45), respectiv Al. Rus (30), Ad. Pop (72), Kereki (78), Serediuc (90+5)

Arbitri: Constantin Olaru (Râmnicu Vâlcea) – Daniel Nagy (Mediaș), Claudiu Osmache (Brașov)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *