Deva învinge Mediașul după cel mai bun joc al sezonului 1
Fotbal liga a III-a

Deva învinge Mediașul după cel mai bun joc al sezonului

CSM Deva a arătat vineri la Simeria ca o echipă aproape de ceea ce se dorește și se așteaptă de la ea, nu doar ca o sumă de individualități și talente. Cu absenții din cauza covid reveniți la antrenamente și pe teren, trupa de sub Cetate a învins cu 3 – 1 formația secundă a lui Gaz Metan Mediaș, după un joc convingător și de calitate.

Gazdele și-au arătat intențiile ofensive încă din primul minut, când centrarea lui Trașcă a căzut pe bara transversală. Două minute mai târziu, același atacant a șutat de la 15 metri, din cădere, dar mingea a trecut pe lângă poartă. Mediașul a încercat să echilibreze jocul, a urcat mai mult în terenul advers, dar în felul acesta s-a expus contraatacurilor devene. Țoiu a scăpat singur în careu după o asemenea acțiune, însă nu a mai avut suflu și pentru finalizare și a fost deposedat în ultimă instanță, cu prețul unui corner (min. 7). Minutul 13 a fost cu ghinion pentru oaspeți: Bîrzan a „lucrat” frumos o fază pe partea dreaptă și l-a găsit cu o pasă excelentă pe Șulea, demarcat la 12 metri de poartă, iar vârful de atac adus în iarnă a înscris primul gol al meciului.

Medieșenii nu s-au împăcat deloc cu acest scor și Hășmășan – cel mai periculos om al lor – a avut două ocazii într-un interval de timp scurt. Mai întâi a ratat de puțin o preluare singur în careu (min. 16), apoi șutul său din unghi a fost parat de Manea (min. 18). Totuși, după o jumătate de oră din meci a venit egalarea. A fost o fază prelungită de atac, apărarea deveană nu a reușit să respingă corespunzător și mingea a ajuns la același Hășmășan, inexplicabil de singur la 13 – 14 metri, care nu a iertat și a făcut 1 – 1.

Nemulțumit în special de Branea (depășit constant pe banda stângă) și de Ghighilicea (șters în rolul de al doilea vârf), Nanu a mutat spectaculos imediat după golul medieșan și a introdus dintr-un foc trei oameni noi în primul 11. Toți trei au intrat bine în joc. Vitan l-a găsit cu o pasă bună pe Șulea într-un contraatac trei contra doi, dar vârful devean a fost semnalizat în ofsaid (min. 41). Hășmășan putea da lovitura pe contraatac cu un minut înainte de pauză, însă Curescu a salvat situația cu o deposedare de manual în propriul careu.

Repriza a doua a început exact ca și prima, cu Trașcă în prim-plan. La câteva secunde de la reluare, șutul său din 6 metri după o acțiune personală a fost trimis în blocajul advers, balonul a ricoșat la Vitan, care din marginea careului mare a trimis peste poartă. În minutul 49 Deva a revenit în avantaj pe tabelă. Atunci Trașcă a fost busculat în careu de nou-intratul Danciu și Șulea a transformat fără probleme penaltyul, trimițând cu fentă în dreapta portarului. A urmat o perioadă în care s-a jucat într-un ritm alert, dar fără prea multe situații clare de a marca. Excepție a făcut șutul foarte bun al lui Vasiu din lovitură liberă de la 40 de metri, scos în corner cu dificultate de Popa (min. 55). A venit și cel mai frumos gol al meciului, la o fază de atac-școală, în min. 64: Bogdanovici recuperează un balon în jumătatea proprie, Soare continuă acțiunea cu o pasă pentru Vitan pe partea dreaptă și acesta îl găsește cu o centrare perfectă pe Trașcă, care înscrie din 10 metri după ce fentează portarul. La 3 – 1 oaspeții nu mai au ce pierde și atacă susținut, însă tot ce obțin sunt mai multe cornere la poarta lui Manea. Situații ceva mai clare au avut doar Danciu – șut blocat de Ianc (min. 66) – și Orlandea – deposedat bine de Vasiu (min. 77). Mult mai periculoși pe contraatac s-au dovedit devenii. Șulea trece cu capul cu puțin pe sub minge la centrarea lui Curescu în 8 metri (min. 76), pentru ca în prelungiri să consemnăm alte două ocazii. Șutul bun al lui Trașcă de la 25 de metri este respins de Popa (min. 92), iar Șulea își trece în cont o ratare imensă la un alt contraatac purtat ca la carte de Soare și Vitan, șutând peste poartă singur în marginea careului mare (min. 93).

CS Municipal Deva – Gaz Metan Mediaș II 3 – 1 (1 – 1)

Deva: Manea – Curescu, Ianc, Vasiu, Branea (min. 34 Doboș) – Țoiu (min. 87 Radak), Bogdanovici – Bârzan (min. 34 Vitan), Ghighilicea (min. 34 Soare), Trașcă – Șulea. Antrenor Ștefan Nanu

Mediaș: Popa – Kanda, Pop, Jica, Oltean – Plumbuitu (min. 46 Nicula), Tiendrebeogo, Dogaru (min. 46 Danciu) – Costea – Matieș (min. 46 Moldovan, min. 68 Bobea), Hășmășan (min. 65 Orlandea). Antrenor Bruno Vienescu

Au marcat: Șulea (min. 13, 49 penalty), Trașcă (min. 64), respectiv Hășmășan (min. 31)

Arbitri: Marius Naidin – Cristian Cosmescu, Mădălin Prioteasa (toți din Pitești)

Declarații după meci

Ștefan Nanu: „În primul rând îi felicit pe jucători pentru meciul de azi. Am întâlnit o echipă foarte bună, echipa de pe locul 3. Noi am avut cinci jucători care au venit după o pauză de 14 zile cauzată de covid. Băieții s-au mobilizat, am văzut la ei tot ceea ce înseamnă atitudine, determinare, am exercitat permanent un presing sus, care i-a incomodat pe adversari. Am făcut și schimbările care trebuiau, iar cu Curescu am avut o discuție la pauză despre cum trebuie să joace. Vreau să adaug că în cei șase ani de la promovare Deva are cel mai bun campionat, pentru prima oară o situație liniștită în clasament, fără emoții la retrogradare.”

Bruno Vienescu: „A fost un meci cu două părți complet diferite. În prima repriză am controlat jocul, Deva ne-a marcat golul la singura lor ocazie, prima oară când au ajuns la poarta noastră. În repriza a doua am introdus jucători care sunt de viitor (n. red.: la pauză tehnicianul Gazului a efectuat trei schimbări), dar aceștia nu au ajutat echipa și aspectul jocului s-a schimbat radical. Matematic mai avem șanse la locul doi și cât timp acestea există vom lupta, dar nu acesta este scopul principal al acestei echipe.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *