Fotbal liga a III-a

Deva – Mediaș e meci de clasament, dar și pentru orgolii

Derbyul etapei cu numărul 15 din seria 7 se joacă vineri la Simeria, între CS Municipal Deva și Gaz Metan Mediaș II. Se întâlnesc ocupantele locurilor 5, respectiv 3, într-o serie în care câștigătoarea a fost cunoscută practic încă din start – ne referim desigur la Viitorul Șelimbăr.

Iată și cifrele de la care pleacă partida. „Gazdele” din Deva au 19 puncte, cinci victorii, patru egaluri și cinci înfrângeri, 19 goluri marcate și 17 primite, oaspeții se prezintă cu 24 de puncte, șapte victorii, trei egaluri și patru înfrângeri, golaveraj 29 – 17. În tur a fost un meci „cu cântec”, în care medieșenii s-au impus în cele din urmă cu 3 – 2. Devenii au condus cu 2 – 0 după „dubla” lui Ghighilicea, dar a urmat eliminarea lui Jude chiar la începutul reprizei secunde, iar golul victoriei a venit în ultimul minut de joc, din penalty. Mai menționăm că dintre cei care au evoluat în acel meci pentru CSM nu mai fac parte din lotul actual Nițuică, Jude, Stere și Târș.

Realistic vorbind, șansele la locul 2 s-au cam evaporat pentru echipa din Deva după înfrângerea din etapa trecută de la Cisnădie, venită după înjumătățirea lotului ca urmare a cazurilor de covid. Există însă posibilitatea de a termina sezonul pe un loc cât mai sus în prima jumătate a clasamentului. În primul rând, cu o victorie în partida de vineri, Deva s-ar apropia la doar două puncte de Mediaș (22 față de 24). În aceeași rundă se joacă sâmbătă un alt meci cu implicații la vârf, Gilortul (locul 4, 21 de puncte) – Flacăra (locul 7, 16 puncte), în timp de Măgura (locul 2, 26 de puncte) merge într-o deplasare pe terenul „lanternei” Minerul (6 puncte).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *