CS Hunedoara - ACS Sticla Arieșul Turda 0-1(0-0) 1
Fotbal Fotbal liga a III-a

CS Hunedoara – ACS Sticla Arieșul Turda 0-1(0-0)

       Cu un obiectiv intermediar stabilit de către membrii Consiliului de administrație ai clubului, mai precis, câștigarea a zece puncte din patru partide, jucătorii hunedoreni se aflau la jumătatea îndeplinirii acestui obiectiv, având acumulate două victorii și aveau moralul ridicat înaintea partidei de sâmbătă.

       Echipa din Turda a venit la Hunedoara hotărâtă să nu se predea ușor iar acest lucru s-a putut observa încă din primele minute ale partidei când turdenii l-au înceract pe portarul Lefter.

       Prima acțiune au avut-o gazdele dar centraea lui Robert Cristina în careul de 16 m advers l-a găsit bine pe Muscă însă asistanetul Ramona Udrea din Tg. Jiu l-a văzut în offside pe hunedorean și a semnalizat eronat această poziție. În offsidde este semnalizat greșit și Salcău de la oaspeți la faza imediat următoare, asistentul Daniela Constantinmescu din Craiova fiind cea care a avut multe semnalizări greșite pe parcursul întâlnirii de la Hunedoara.

       Zamfir este faultat la limita careului de către Ionescu dar centralul nu acordă nimic ș… se anunța un meci greu și dificil pentru gazde. A fost până la urmă o partidă fără spectacol cu multe, foarte multe greșeli ale brigăzii de arbitrii, centralul Costinel Iacob din Craiova, împărțind dreptatea din teren, cu totul diferit la faze asemănătoare, cu decizii contestate de ambele părți.

       În min.12 Trăscan îl vede bine pe Bloj dar acesta nu reușește să trecă cu mingea de apărătorii echipei din Turda, balonul fiind scăpat în out. Neacșu vede un cartonaș galben la un fault de joc, în min. 17, decizie a centralului , contestată de jucătorii gazdă.Oaspeții vor beneficia de o lovitură liberă executată de Cimpoeșu centrarea acestuia fiind reluată bine dar peste poartă de către Dan Florin, hunedorenii având marii emoții la această acțiune.

       Zamfir este faultat în careul advers în min. 24 dar arbitrul nu vede și jocul a continuat tensionat și fără ca echipa gazdă să găsească soluții de a deschide apărarea celor de la Turda. Erwin Bloj execută bine o lovitură liberă, în min. 27 dar Muscă este neatent și abia atinge balonul ca capul , fără vlaga necesară ca să îl învingă pe portarul Onciu .

        Până la pauză am mai consemnat ratările șui Herci din min. 32 ca și a lui Muscă din min. 34 și din min.40, câbd a ratat din poziție singur cu portarul, mingea fiind trimisă peste transversală.

       Hunedorenii au venit mai mobilizați de la vestiare, după pauză, s-au străduit mai mult dar fără efect pe tabela de scor. Lefter este evidențiat la două acțiuni ale turdenilor iar Muscă vede și el un cartonaș galben, după ce a protestat la semnalizarea greșită a asistentei din Craiova. Bloj a încercat insistent să treacă în min. 62de defensiva celor de la Ariesul Turda dar fără șanse pentru ca în min. 68 centrarea lui pentru Bortaș să nu fie preluată de către nou intratul în lotul hunedorean.

       Oaspeții au jucat mai bine după ce Savu la schimbat pe Hetea și el va fi coautor la singurul gol, înscris de oaspeți în min. 72. Savu a fentat mai mulți jucători din defensiva echipei gazdă l-a văzut bine pe Salcău iar acesta nu a rata posibilitatea de a înscrie pe lângă Lefter, din interiorul careului de 16 m.

       Hunedorenii au căzut psihic după gol, cădere accentuată și de deciizle arbitrului care practic nu a mai văzut decăt greșelile jucătorilor echipei gazdă, mai mult la un fault asupra lui Herci (de altfel înlocuit de antrenorul Raul Spătaru), căzut la pământ, plin de sânge , centralul nu a acordat nici măcar cartonașul galben, ca să nu vorbim de cel roșu, ce trebuia arătat lui Cordoș.

       Finalul partidei a marcat încercările disperate ale lui Vasinc sau Zamfir dar fără rezultat pentru hunedoreni, care au pierdut trei puncte importante în lupta pentru evitarea retrogradării. Să nu uităm că sâmbătă la Hunedoara vine liderul seriei, Unirea Dej…

      CS Hunedoara: Lefter- Kovacs,Muscă(min. Vasinc),Neacșu,Trășcan,Robert Cristian,Pau,Zamfir, Herci(min.82 Kelemn) ,Bloj,Rusu(min.57 Bortaș) antrenor Raul Spătaru

       După joc, președintele CS Hunedoara, prof. Sorin Cimpoca a declarat: „Suntem foarte supărați,veneam după două rezultate pozitive, iar meciul de astăzi era unul important pentru evitarea retrogradării. Păcat că am pierdut acest meci, nu am mai avut acea mobilizare și dăruire în teren a băieților. Arbitrajul, se poate vedea și pe înregistrările video, a stricat și el jocul și a dus la acest eșec al echipei noastre.Păcat că la aceste meciuri sunt delegați arbitrii fără experiență care nu știu să gestioneze situațiile din tere. Ați văzut și dvs. accidentarea lui Herci și arbitrul nu a luat nicio măsură la faza respectivă.Păcat că astfel de arbitraje strică evoluțiile din tere. Sper să ne mobilizăm și să trecem peste acest rezultat deoarece avem în următoarea etpă un joc și mai greu, cu liderul Unirea Dej”.

Sunt bucuros după această victorie obținută greu aici la Hunedoara. Este o victorie muncită,deși gazdele au intrat mai mobilizate după pauză.E greu să ne mai batem pentru locul trei în serie deoarece Avântul Reghin a câștigat astăzi dar noi merge înainte cu obiectivul pe care ni l-am propus.E greu să comentez arbitrajul, contestat de jucătorii din teren, poate sunt decizii care trebuie comentate dar slas să o facă cei mai bine cunoscători ai fenomenului”. a spus antrenorul principal Artur Podar- de la ACS Sticla Arieșul Turda

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *