Jiul întoarce scorul pe final și ia trei puncte care mai risipesc emoțiile 1
Fotbal liga a III-a

Jiul întoarce scorul pe final și ia trei puncte care mai risipesc emoțiile

Jiul a trăit periculos sâmbătă la meciul disputat pe „Petre Libardi”, chiar dacă a avut de înfruntat ultima clasată din seria a 7-a, Minerul Costești. Oaspeții au jucat încă din prima repriză în zece oameni, după ce Zotică a fost eliminat în minutul 37 pentru cumul de cartonașe galbene. În cele din urmă petroșănenii s-au impus cu 2 – 1 și astfel beneficiază de o gură uriașă de oxigen în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Cu jucători de bază ca Sandu Remus sau Mărmăneanu reveniți în primul 11 după ce au lipsit la ultimele partide, dar în continuare cu absențe notabile din lot, Jiul s-a văzut condusă pe tabelă practic la ultima fază din prima repriză. Atunci Claudiu Trașcă a transformat un penalty – contestat de gazde – pentru un fault în careu, cu toate că Haring a intuit direcția șutului.

Partea secundă a însemnat pentru trupa din Vale o goană (cel puțin) după egalare și o presiune constantă la poarta vâlcenilor. Bădărău a restabilit egalitatea cu zece minute înainte de final, șutul său de la 16 metri găsind culoarul spre gol printr-un careu suprapopulat. Cel care a adus cele trei puncte Petroșaniului a fost Perșe, introdus inspirat în ultima parte a întâlnirii, care a fructificat cu un șut din mijlocul careului o centrare venită dintr-o lovitură liberă de pe partea stângă.

„Cât de cât ne-am apropiat de o formulă de bază a echipei, cu toate că avem în continuare destule absențe. Au lipsit și azi Cuibari și Ionică, ambii în continuare la izolare după contaminarea cu covid, iar Mazilu e suspendat după cartonașul roșu primit cu Deva, a fost considerat recidivist și a primit o suspendare mai mare. Pentru noi jocul acesta era unul considerat decisiv, iar băieții au intrat nervoși în prima repriză. Noroc că s-au mai calmat în repriza a doua și am putut reveni pe final, până la urmă a ieșit bine. Nu știu dacă a fost 11 metri la ei, trebuie să revăd faza ca să mă pronunț. Oricum, după pauză s-a modificat și jocul nostru, am reușit să scoatem mingea la margine și să fim mai periculoși în atac, să aducem mingi în careul advers, am beneficiat și de omul în plus. În partida următoare va lipsi Haring, care a primit azi al patrulea cartonaș galben și va sta o etapă, iar Arcuși s-a accidentat și a trebuit înlocuit”, ne-a declarat imediat după această victorie extrem de prețioasă Anton Sedecaru, antrenorul principal al petroșănenilor.

În urma rezultatelor înregistrate în etapa a 14-a, Jiul rămâne pe locul 8, dar se distanțează la 6 puncte de Hermannstadt II și la 9 de Minerul, practic prima retrogradată. Mai mult, se apropie la un singur punct de Horezu (locul 7) și la trei de Dăești (locul 6), adversara din etapa următoare.

Jiul Petroșani – Minerul Costești 2 – 1 (0 – 1)

Au marcat: Bădărău (min. 80), Perșe (min. 87), respectiv Trașcă (min. 44 penalty)

Jiul: Haring – Stoicoiu, Matei, Torkos, Arcuși (min. 70 Keszek) – R. Sandu, Bădărău – Szekely, Drăgoescu (min. 60 Tuță), Mărmăneanu (min. 72 Perșe) – Turcu. Antrenor Anton Sedecaru

Arbitri: Roxana Recorean (Mediaș) – Adrian Epure (Orlat), Vasile Duță (Avrig)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *