Fotbal liga a III-a

Prima „finală” a Jiului pentru rămânerea în Liga 3

Jiul susține sâmbătă pe „Petre Libardi” un meci de o importanță majoră în tentativa de a rămâne în eșalonul trei. Adversara sa este Minerul Costești, ultima clasată în seria a 7-a, dar care mai speră și ea la salvare în ultimele cinci etape rămase de disputat.

În tur a fost 2 – 2 în fieful vâlcenilor, asta după ce petroșănenii au avut 2 – 0 grație golurilor marcate de Bădărău și Turcu, au evoluat ultimele 25 de minute în zece oameni după eliminarea lui Cuibari și au fost egalați în penultimul minut de joc (goluri Trașcă și Mihalcea pentru Costești).

Înaintea acestei partide – cu ora de începere 17 – Jiul ocupă locul 7, cu 12 puncte, două victorii, șase egaluri și cinci înfrângeri, golaveraj 13 – 23, în timp ce Minerul se află pe locul 10 cu 6 puncte, o singură victorie, trei egaluri și nouă înfrângeri, golaveraj 13 – 34.

În runda precedentă Jiul a pierdut 0 – 2 la Simeria cu CSM Deva, iar Minerul a cedat acasă 2 – 4 cu Hermannstadt II, după ce a condus cu 2 – 0 prin dubla reușită de Casoni. Iată și echipa folosită de antrenorul Marius Vlădoi în acel joc: M. Vlădoi – Nicolaescu, Vladu (80 Marinescu), Mazilu, Diaconescu, Preoteasa, Trașcă, Vlad (64 Preda), Pașoi (46 Mihalcea), Casoni (73 Negoiță), C. Vlădoi (80 Pușcatu).

Tot în etapa cu numărul 14 se joacă vineri un meci din zona retrogradării care îi interesează direct pe petroșăneni: Hermannstadt II – Viitorul Dăeşti. Sibienii sunt pe locul 9 cu 9 puncte, Dăești pe locul 7 cu 15 puncte, așadar ecarturile care le separă pe cele patru formații din subsol sunt de câte trei puncte, recuperabile într-un singur meci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *