Hunedoara a învins pe terenul „lanternei” 1
Fotbal liga a III-a

Hunedoara a învins pe terenul „lanternei”

Pe Stadionul Comunal Galtiu s-au întâlnit sâmbătă Industria Galda și CS Hunedoara, două echipe apropiate ca locuri în clasament, dar separate de multe puncte și cu obiective diferite. Gazdele (locul 10, cu 4 puncte) nu mai sperau demult într-o minune care să îi salveze de la retrogradare, în timp ce oaspeții (locul 8, cu 13 puncte) aveau nevoie de toate punctele puse în joc ca să se îndepărteze de zona periculoasă.

Cu mai mulți absenți din lot, între care și golgeterul Iacob (suspendat după eliminarea din partida cu Reghin), hunedorenii au avut de înfruntat o echipă care și-a depășit evident condiția și prestațiile avute până acum. În cele din urmă formația de pe Cerna a reușit să înscrie pe final de meci pentru 1 – 0, golul lui Muscă aducând Hunedoarei toate cele trei puncte, necesare ca aerul în tentativa de a evada din subsol.

A fost un meci în care s-a jucat pe contre, iar ocaziile au alternat la cele două porți. Primii care au încercat să dea lovitura au fost cei de la Galda, încă din minutul 2: Bălaș face o cursă pe extremă, centrează în careul mic și Brânză reia cu capul din cinci metri peste transversală. Replica oaspeților nu a întârziat să apară, însă portarul Suciu a prins o zi mare. Mai întâi a scos de sub bară șutul lui Herci de la 20 de metri (min. 16), apoi a avut o intervenție de senzație în situație de unu la unu cu Muscă, scăpat singur în careul de șase metri după o eroare a lui Anghel (min. 19), pentru ca în min. 29 să pareze și șutul din întoarcere a lui Marinca. În prelungirile primei reprize Lefter le-a dat emoții coechipierilor, greșind ieșirea la un balon centrat în careu din lovitura liberă executată de Petruse. La cabine s-a intrat cu scor alb, în ciuda situațiilor de gol.

Gazdele au repetat în partea secundă startul bun de repriză, în încercarea de a da lovitura. Tripșa trimite din lovitură liberă de la 30 de metri puțin pe lângă bara din stânga (min. 47), iar două minute mai târziu Potopea expediază balonul cu capul pe lângă bara din dreapta. Hunedoara revine în atac, dar gândul la timpul care trece și la nevoia presantă de puncte duce la precipitare atât la construcție cât și la finalizare. Suciu le scoate și alți peri albi oaspeților, având o nouă intervenție excelentă la șutul marcă înregistrată Robert Cristian de la 20 de metri (min. 59). Tot mijlocașul hunedorean bate o lovitură liberă peste transversală (min. 80), pentru ca portarul Industriei să își facă din nou numărul de prestidigitație în min. 82, când reține mingea expediată spectaculos de Vasinc cu capul, din plonjon. Nici măcar Suciu nu a mai avut însă replică un minut mai târziu, când centrarea de pe dreapta a lui Kelemen – inspirat introdus în joc cu zece minute înainte – îl găsește pe Muscă la șapte metri de poarta găldeană, iar lovitura de cap a acestuia îl învinge în fine pe acest brav înger păzitor al gazdelor. Atacantul adus în iarnă de la Unirea Slobozia și-a făcut astfel un frumos cadou, el împlinind 25 de ani chiar în ziua partidei. Deznodământul putea fi și altul, pentru că în cel de-al treilea minut de prelungiri Davidaș a ratat egalarea din careul mic, trimițând peste poarta oaspeților.

CS Hunedoara obține astfel prima victorie în deplasare din acest campionat, se distanțează la șase puncte de locul 9 retrogradant ocupat de Ocna Mureș (care a făcut doar 2 – 2 acasă cu Sănătatea Cluj) și urcă un loc în clasament, până pe 7, depășind echipa din Cluj la golaveraj.

Declarații după meci

Fogoroși: „E dureros când pierzi dintr-o greșeală în lanț. E chiar frustrant într-un moment când ești în joc și ai situații de a marca. Am avut ocazii mai clare decât ale Hunedoarei, care a fost peste noi doar la numărul de cornere. Ne-am ridicat la nivelul ligii a treia și sunt convins că va veni și ziua când vom lua puncte. Să nu uităm că noi suntem amatori, cu două antrenamente săptămânal, dar și așa consider că ne prezentăm onorabil. Etapa viitoare întâlnim CSO Cugir, cea mai bună echipă din serie, din punctul meu de vedere.”

Raul Spătaru: „Am început foarte bine meciul. În prima repriză ne-am creat foarte multe ocazii, am avut și vreo 12 cornere. Am ratat o mulțime de situații clare, inclusiv singur cu portarul în câteva rânduri. Puteam marca de trei – patru ori și să avem un avantaj chiar mare la pauză. În repriza a doua am intrat și în criză de timp, și în jocul adversarului. Am început să sărim faza de construcție, să ne precipităm, ne-am angrenat într-un joc „bufa-bufa”. Am comis și câteva erori în faza de apărare și astfel au apărut ocazii și pentru ei. Repet, puteam închide meciul încă din prima repriză, să stăm și noi liniștiți pe final, dar nu am avut parte de așa ceva în campionatul actual. Oricum, consider rezultatul meritat după ce s-a jucat astăzi. Au lipsit de la noi Nițuică pozitiv cu covid, Raț accidentat, Iacob suspendat, Tiric fractură la mână. Săptămâna viitoare ne așteaptă un meci foarte greu acasă cu Arieșul Turda, cea mai în formă echipă din seriei în acest început de sezon (n. red.: 7 puncte din 9, egal la Reghin, victorii cu Galda și Dej). Avem în continuare mai mulți jucători accidentați. Va reintra Iacob după suspendarea efectuată în etapa de azi, în schimb l-am pierdut pe Marinca, a luat cu Galda al patrulea cartonaș galben și va sta la meciul de sâmbătă cu Turda.”

Industria Galda – CS Hunedoara 0 – 1 (0 – 0)

A marcat: Muscă (min. 83)

Galda: Suciu – Borșai, Goța, Potopea, Petruse – Anghel (89 Bălșan), Crișan (62 Man), Tripșa Coltor (89 Davidaș) – Bălaș (67 Drăgan), Brânză. Antrenor Ștefan Fogoroși.

rezerve nefolosite Barna, Năcreală, Stan, Hălălae, Morar.

Hunedoara: Lefter – Pau (73 Rusu), Kovacs, Neacșu, Trăşcan – Herci (73 Kelemen), Marinca, R. Cristian, Bloj – Muscă (90 Banac), Zamfir (62 Vasinc). Antrenor Raul Spătaru

rezerve nefolosite Musa, Radicof

Arbitri: Gellert Feleki (Odorheiu Secuiesc) – Petru Irina, Magyar Bazso (ambii Cluj Napoca)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *