Revanșa ca revanșa, dar pentru Jiul punctele sunt importante 1
Fotbal liga a III-a

Revanșa ca revanșa, dar pentru Jiul punctele sunt importante

Jiul primește sâmbătă pe „Petre Libardi” vizita ocupantei locului 2 în seria a șaptea, echipa secundă a lui Gaz Metan Mediaș. Este o întâlnire cu un istoric aparte, deoarece în tur la Mediaș a fost 7 – 1 pentru sibieni, golul de onoare fiind reușit de Cuibari. A fost rezultatul care a dus la demisia lui Kanduth și înlocuirea lui cu Sedecaru în postura de antrenor principal.

În momentul de față formația din Petroșani are 11 puncte, cu două victorii, cinci egaluri și patru înfrângeri, golaveraj 13 – 21, iar medieșenii 20 de puncte din șase victorii, două egaluri și trei înfrângeri, golaveraj 26 – 15. Jiul ocupă locul 8, adică prima poziție deasupra liniei retrogradării. Distanța care o separă de ultimele două clasate este de cinci, respectiv șase puncte, iar meciurile directe atât cu Costești cât și cu Hermannstadt II le va disputa pe teren propriu. Un calcul pragmatic arată că șase puncte din aceste două partide ar asigura în proporție de 90% atingerea obiectivului propus, rămânerea în liga a treia. Cu toate acestea, orice adaus la punctaj este mai mult decât binevenit. Prima ocazie este chiar jocul acesta cu Gazul, dincolo de dorința de revanșă și implicit de a demonstra că diferența de valoare dintre cele două echipe nu este cea arătată de scorul înregistrat în tur.

La numai trei puncte în fața Jiului se situează în clasament Viitorul Dăești (locul 7, cu 14 puncte). Vâlcenii au o deplasare extrem de dificilă vineri, în fieful liderului Viitorul Şelimbăr. Tot vineri Hermannstadt II (locul 10, cu 5 puncte) întâlnește acasă pe CSM Deva, cea care în caz de victorie îi poate da indirect o mână de ajutorul cojudețenei din Vale. Cealaltă contracandidată a petroșănenilor, Minerul Costești (locul 9, cu 6 puncte) joacă sâmbătă cu Gilortul Târgu Cărbuneşti (locul 3, cu 17 puncte), deplasare din care e greu de crezut că pot obține ceva, în mod normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *