Trei puncte obligatorii pentru Deva pe terenul „lanternei” 1
Fotbal liga a III-a

Trei puncte obligatorii pentru Deva pe terenul „lanternei”

După startul bun de sezon din etapa trecută – cel puțin în privința rezultatului, nu în totalitate și a jocului prestat – Municipal Deva evoluază vineri la Sibiu în compania foarte tinerei Hermannstadt II. „Calcului hârtiei” dă ca favorită certă în această partidă echipa oaspete, deoarece gazdele ocupă ultimul loc în seria a șaptea.

Hermannstadt are doar 5 puncte acumulate în 11 etape, o singură victorie, două egaluri și opt înfrângeri, 9 goluri marcate și 27 primite. În runda precedentă sibienii au pierdut greu la Mediaș cu Gaz Metan II, 0 – 2, ambele goluri fiind încasate în ultimul sfert de oră. De partea cealaltă, Deva se prezintă de pe locul 6 cu un bilanț de 15 puncte, patru victorii, trei egaluri și patru înfrângeri, golaveraj 16 – 14.

În tur la Simeria a fost 2 – 1 pentru CSM, goluri marcate de Ghighilicea și Traşcă, respectiv Iaru. Dintre cei care au evoluat atunci nu mai sunt în lotul devean Nițuică (transferat la Hunedoara), Târș, Stere (contracte reziliate) și Lehel (la muncă în străinătate). Am mai putea adăuga, ca un amănunt, faptul că la acel meci Nanu a fost nevoit să improvizeze cu Țoiu fundaș central, din cauza problemelor de efectiv.

Dincolo de alte considerente, trupa lui Nanu are nevoie să revină de la Sibiu cu toate cele trei puncte dacă vrea să rămână în cursa pentru pozițiile fruntașe. Să trecem acum în revistă situația din clasament și programul etapei pentru contracandidatele Devei.

Clasată pe locul 7, Viitorul Dăești (14 puncte) joacă vineri pe terenul liderului detașat al seriei, Viitorul Șelimbăr. Orice alt rezultat decât victoria gazdelor ar reprezenta o mare surpriză.

Sâmbătă se joacă ultimele trei partide ale rundei.

Gaz Metan Mediaș II (locul 2, cu 20 de puncte) va juca la Petroșani cu Jiul, echipă care are în continuare nevoie de puncte pentru a se îndepărta de zona fierbinte a ierarhiei.

Învinsa devenilor din etapa trecută, Gilortul (locul 3, cu 17 puncte) este mare favorită pe teren propriu cu Minerul Costești, penultima clasată, un adversar accesibil.

În fine, probabil cel mai interesant joc al etapei este întâlnirea dintre Flacăra Horezu și Măgura Cisnădie, adică dintre locul 5 și locul 4, vâlcenii cu 16 puncte, sibienii cu 17.

Toate meciurile etapei a 12-a încep la ora 15.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *