Handbal

Handbal feminin    Turneul de calificare la Jocurile Olimpic

 

Naționala de handbal feminin a României a făcut deplasarea în Muntenegru la turneul preolimpic de calificare la Jocurile Olimpice , cu un lot format din 18 jucătoare, iar primul meci îl va susține sâmbătă, cu Norvegia. Deschiderea turneului este programată vineri, cu partida Muntenegru – Norvegia iar partida  Muntenegru – România este programată pe 21 martie, fiind ultimul joc al turneului.

Turneul de calificare se va disputa la Podgorica în perioada 19-21 martie, cu Muntenegru, Norvegia și România. Cele mai bune două naționale se vor califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 23 iulie – 8 august. 

Remarcăm absența jucătoarei Jelena Despotovic, interul dreapta titular în selecționata Muntenegrului ( formație antrenată de Kim Rasmussen), care a fost infectată cu coronavirus și este indisponibiliă pentru turneul programat la Podgorica.

Interul dreapta, transferat de Gyor pentru sezonul următor, reprezintă un handicap imens pentru Kim Rasmussen & Co. Despotovic a fost printre cele mai bune jucătoare ale Muntenegrului la Euro 2020, turneul final unde a terminat pe locul 8. Ea a fost a doua marcatoare a echipei cu 25 de goluri și a patra în categoria paselor decisive (25).

Muntenegru va întâlni România pe 21 martie într-un joc decisiv pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo și are avantajul terenului propriu la acest turneu preolimpic de calificare la care mai participă și Norvegia.

Antrenorul Kim Rasmussen Muntenegru nu se poate baza nici pe Djurdjina Malovic, astfel că pare să întâmpine aceleași probleme ca și România la nivelul interului dreapta. Pentru a-și acoperi lotul, Kim Rasmussen le-a convocat pe Sanja Premovic (în prezent la Iuventa Michalovce) și Nikolina Knezevic (CSM Galați).

 

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *