Etapa de Cupă Mondială de la Tokyo a fost anulată 1
Uncategorized

Etapa de Cupă Mondială de la Tokyo a fost anulată

        Federația Internațională de Gimnastică a anunțat că etapa de Cupă Mondială, care era programată pe 4 mai la Tokyo, nu se va mai disputa. Această întrecere trebuia să fie și un soi de repetiție pentru ce se va întâmpla la Jocurile Olimpice, programate între 23 iulie și 8 august.

       Concursul trebuia să încheie seria de evenimente de Cupă Mondială, urmând ca la finalul lui să fie împărțite ultimele locuri pentru calificarea la JO. Cum acest criteriu a fost eliminat, după ce concursurile de la Stuttgart și Birmingham au fost și ele anulate, s-a ajuns la această situație. Americanca Simone Biles, cvadrupla campioană olimpică, își anunțase și ea prezența la Tokyo în luna mai dar acum vor concura doar gimnaștii japonezi la întrecerea-test deși la o altă întrecere care s-a desfășurat în luna noiembrie a anului trecut, niponii au găzduit Cupa Prieteniei, unde au participat sportivi din Rusia, China și SUA.

       În perioada următoare Comitetul de Organizare de la Tokyo are de luat mai multe decizii importante iar una dintre ele este dacă va permite accesul spectatorilor  din alte țări la Jocurile Olimpice . Cotidianul japonez  Kyodo News a informat că această hotărâre este deja luată și că spectatorii din alte țări nu vor putea fi prezenți, dar anunțul oficial va veni în perioada următaore.

       Pe 25 martie, la Fukushima, este programat să înceapă ștafeta torței olimpice, dar acest eveniment va fi fără spectatori, deși inițial era planificat să fie prezenți în jur de 3.000 de oameni. De asemenea, Seiko Hashimoto,președintele Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo a anunțat că sportivii vor fi testați pentru COVID-19 cu o frecvență mai mare deși în manualul special editat pentru echipele participante erau prevăzute teste la patru zile, dar având în vedere noile mutații, ar fi nevoie de o creștere a acestor teste, care este și o cerință a Comitetului Internațional Olimpic.

      Vă reamintim că România are doi calificați la JO de la Tokyo- Maria Holbură și Marian Drăgulescu,  numărul putând crește după Campionatele Europene de la Berna din luna aprilie, când mai sunt disponibile două bilete, unul la masculin și unul la feminin.

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *