Liga 3 se reia cu meciuri importante pentru hunedorene 1
Fotbal liga a III-a

Liga 3 se reia cu meciuri importante pentru hunedorene

În sfârșit, după o pauză (prea) lungă, reîncepe și liga a treia, asta în timp ce primele două eșaloane fotbalistice de la noi se află în prag de play-off/ play-out. Vineri intră în scenă cele două reprezentante ale județului din seria 7, iar sâmbătă va evolua formația repartizată în seria 9.

Să începem cronologic trecerea în revistă a partidelor. Pe stadionul CFR din Simeria se întâlnesc CS Municipal Deva și Gilortul Târgu Cărbunești. Gazdele (aflate la ultimul sezon de „exil” în afara Devei) ocupă locul 6 în clasament, oaspeții se află pe locul 3, la egalitate de puncte cu ocupanta poziției secunde. CSM are 12 puncte, trei victorii, trei egaluri și patru înfrângeri, golaveraj 15 – 14, Gilortul 17 puncte, cinci victorii, două egaluri și trei înfrângeri, golaveraj 22 – 19. În tur la Târgu Cărbunești s-au impus gorjenii cu 3 – 1, goluri Dolcescu două și Roncea, respectiv Petresc.

În ultimul amical trupa lui Florin Popete a învins cu 2 – 0 pe CSU Craiova II, prin golurile lui Roncea și Căldăraru. Primul 11 trimis în teren a fost Constantinescu – Afrim, Dolcescu, Popa, Miroiu – Oprișa, Avrămescu – Căldăraru, Dănăricu, Unguru – Roncea, o formulă apropiată de cea pe care o putem vedea și cu Deva.

 

Tot vineri, dar în deplasare la Cisnădie, evoluează și Jiul. Gazdele de la Măgura ocupă locul 5, formația din Petroșani se află pe 8. Sibienii au 16 puncte, cinci victorii, un egal și patru înfrângeri, golaveraj 8 – 12, cei din Vale 10 puncte, două victorii, patru egaluri și patru înfrângeri, golaveraj 13 – 21. În tur cisnădienii au învins la limită, 1 – 0, gol Andrei Stanciu.

Despre echipa lui Ioan Luca nu am reușit să aflăm noutăți la zi sau un posibil prim 11. Putem spune doar că rezultatele din amicale sunt contradictorii, gen 0 – 4 cu Ocna Mureș, 2 – 1 cu Unirea Alba și 4 – 4 cu CSO Cugir.

 

Sâmbătă, stadionul „Soda” găzduiește un adevărat derby al suferinței: CS Ocna Mureș – CS Hunedoara. Este un meci direct cu implicații majore în lupta pentru evitarea retrogradării, deoarece gazdele sunt pe locul 9, iar oaspeții pe 8. Ocna Mureș are 6 puncte, două victorii, opt înfrângeri, golaveraj 10 – 24, Hunedoara 10 puncte, două victorii, patru egaluri și patru înfrângeri, golaveraj 11 – 13. În tur pe „Michael Klein” au câștigat hunedorenii cu 1 – 0 prin golul lui Iacob.

În ultima verificare înainte de acest joc echipa din Alba – care s-a întărit masiv în intersezon – a câștigat „triunghiularul” de la Turda, după 1 – 0 cu Someșul Dej (gol Haiduc) și 2 – 0 cu Sticla Arieșul (ambele goluri Cioară).

O posibilă formulă de început pentru antrenorul Gabriel Cotoară este cu Angeru – Cunțan, Haiduc, Lazăr, Kiraly – Frențiu, Socaci – Goronea, Cristea, Tocu – Cioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *