Medalii pentru  pugilistele de la Hunedoara la Cupa Românie 1
Box

Medalii pentru  pugilistele de la Hunedoara la Cupa Românie

 

         În Sala Polivalenată din municipiul Sibiu s-au desfășurat întrecerile ediției din acest an a tradiționalei competiții Cupa României adresate numai fetelor, băieții având programată  competiția la Iași peste o săptămână.

         Încă odată școala boxului hunedorean s-a evidențiat, sportivele din municipul Hunedoara obținând rezultate deosebite. Cele trei reprezentante ale Clubului Sportiv Școlar  Hunedoara, care au evoluat pe ringul instalat în Sala Transilvania din Sibiu au obținut următoarele rezultate: Iulia Tinca, încă junioară,este câștigătoarea medaliei de aur la categoria  57 kg,Maria Bodesteanu (cadetă)a câștigat medalia de argint la categoria 80 kgiar Cristina Hengheriu(cadetă) s-a clasat pe locul al treilea și a cucerit medalia de bronz la categoria 48 kg.

         Cel trei sportive au fost pregătite, când s-a format această grupă de către  Xenia Jorneac, timp de un an de zile și apoi Marius Butnariu, dar pregătirea a fost preluată de către maestrul emerit Ilie Captari , cunoscutul tehnician fiind antrenorul lotului național de juniori.

        Revenind la Xenia Jorneac menționăm că este componentă a CS Hunedoara, a revenit în competițiile interne de box (după o pauză de șapte ani) iar la competiția de la Sibiu, ea  a fost prezentă în finala de la senioare unde a întâlnit-o pe Anghel Eugenia (SCM Craiova. Victoria a fost decisă la puncte cu 3-2 în favoarea  sportivei din Oltenia. Felicitări Xenia pentru  reveniria în ring și multe alte succese!

 

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *