Medalii de aur pentru  atleții hunedoreni 1
Atletism

Medalii de aur pentru  atleții hunedoreni

       Atleții juniori de la categoria II  au participat  la întrecerile etapei finale de cadrul Campionatul National e atletism indoor, competiție organizată de către Federația Română de Atletism în Sala Ioan Soter din Compexul Lia Manoliu din București . Au fost prezenți circa 120 de sportivi de la cluburile din țară iar performanțele atleților hunedoreni  sunt  remarcabile.

        Tânărul Adelin Daniel Pop, legitimat la CSS Hunedoara, unde se pregătește cu antrenorul emerit  Ştefan Beregszaszy a reușit o evoluție de excepție și a confirmat așteptările reputatului technician hunedorean, cucerind două medalii de aur la aceste întreceri naționale.Prima a fost  cucerită  în proba de 1500 m cu un timp excelent 4:01.27, care îi poate aduce atletului din Hunedoara a  calificare la Campionatele Europene de juniori.

      Cea de a doua medalie de aur a fost cucerită în proba de 800 m cu un timp la fel de bun, 2:00.16. Remarcăm faptul că Adelin Daniel Pop se pregătește de mai mult timp alături de multipla  campioană , Maria Caudia Florea, ccea ce a influențat pozitiv performanțele din ultimul timp ale  tânărului sportiv hunedorean.

       O altă medalie de aur a fost obținută de către Elisa Xandra Marisia Enache, reprezentantă a LPS Cetate Deva , la săritura în înălțime, proba pe care a finalizat-o pe locul I cu  o performanță  mai bună decăt în urmă cu o săptămînă , când deveanca a câștigat o medalie de bronz la categoria juniorilor I cu 1,65 m. În competiția de la finalul săptămânii trecute de la București , eleva prof. Nicolae Alexe a sărit peste ștacheta înălțată la 1,66 m, ceea ce constituie și un record personal pentru eleva din Deva.

        Alte rezultate: Denis-Alexandru Berindeie- loc IV la triplusalt masculine și locul IX la săritura în lungime, Marta Florina Maris loc VI la triplusalt fete, Georgiana Catalina Barta – loc opt atât la lungime cât și la triplusalt fete,Eric Daniel Rus loc VIII la 3000 m iar Eduard-Manole Oprea loc VIII la triplusalt,Delia Anamaria Burileanu- loc IX la triplusalt, toți aceștia fiind  reprezentanți ai LPS Cetate Deva, Ionuț Huțanu(CSS HUnedoara)- loc IX la 1500m ca și Roberto Iulian Apostol( CS Ghelari) în proba de 3000m.

      Următoarea competiție organizată de către FR Atletism este finala Campionatului Național în sală pentru sportive până la 16 ani,care va avea loc în municipiul Bacău, în perioada 13-14 martie.

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *