Deva a învins Ghiroda în penultimul amical al iernii 1
Fotbal liga a III-a

Deva a învins Ghiroda în penultimul amical al iernii

Joc de foarte bună calitate vineri, pe terenul 2 sintetic de la stadionul din Deva, între CS Municipal și CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Fazele de poartă au apărut încă de la debut: Șulea a tras peste poartă din mijlocul careului după o combinație între Trașcă și Bârzan, iar Drăghici a șutat puțin pe lângă bară. Deschiderea scorului s-a produs în min. 11, când Mosoarcă l-a faultat pe Ianc în careu și Șulea a marcat din penalty primul său gol de la venirea la Deva. Până la pauză gazdele au controlat ostilitățile, dar rând pe rând Vitan, Trașcă, Șulea, Bârzan, Vasiu și Țoiu au trecut pe lângă majorarea scorului. De partea cealaltă Cluci a avut o mare ocazie la o minge pierdută de Manea lângă careul propriu, însă nu a reușit să profite. Portarul devean și-a răscumpărat gafa la o lovitură liberă de la 18 metri executată de Drăghici, când a scos balonul de la vinclu.

La puțin timp de la reluare Vitan a centrat în careul mic din lovitură liberă și Ianc, scăpat din marcaj, a înscris simplu pentru 2 – 0. Trașcă – singur în careu, a tras incredibil peste poartă – și Bârzan – lovitură liberă scoasă de sub transversală de portarul Ghirodei – puteau aduce golul trei al devenilor, dar cei care au marcat au fost cei din Timiș, la un șut frumos al lui Cluci din 16 metri. Trașcă, șut pe jos scos de portar, și Costea, la o minge trimisă pe lângă poartă și alta care a nimerit exteriorul barei laterale, au mai avut șansa golului. S-a terminat 3 – 1, cu Tecsi transformând pe final de meci un penalty acordat pentru henț, decizie contestată de oaspeți.

CSM Deva – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 3 – 1 (1 – 0)

Au marcat: Șulea (11 penalty), Ianc (53), Tecsi (88), respective Cluci (69)

Deva: Manea – Curescu, Tecsi, Vasiu, Doboș – Vitan, Țoiu, Ianc, Trașcă – Bîrzan, Șulea. Rezerve: Voinea – Bogdanovici, Radak, Branea, Iordache, Iștoc, Sapta. Antrenor Ștefan Nanu

Ghiroda: Mosoarcă – Mancaș, Stupu, Hecsko, Velcan – Poparadu, Grancea, Cluci, Ghinescu – Drăghici, Pițigoi. Rezerve: Golban, Rosuș, Voloșciuc, Andreca, Precup, Kayondo, Costea. Antrenor Răzvan Leuca

Ștefan Nanu: „Am făcut o primă repriză foarte bună, din punctul meu de vedere. Ne-am creat multe ocazii, am adus mingea în gura porții, puteam ușor să avem 3 – 0 la pauză, dar am marcat un singur gol. În repriza a doua am intrat mai relaxați și jocul s-a mai echilibrat. Continuăm pregătirea, mai sunt două săptămâni până la partidele oficiale. Calitate există, eu am mare încredere în lotul actual. Jucătorii cu experiență sunt mai disciplinați, arată mai multă atitudine. Cei tineri au momente bune și momente când dispar din joc. Le explic că trebuie să aibă reacție atunci când pierd mingea, pentru că dacă nu încearcă să recupereze apar probleme.”

Răzvan Leuca: „Per total sunt mulțumit de prestația în amicalele din această perioadă, la fel și de evoluția echipei din acest joc. Dacă până acum le-am dat minute aproximativ egale tuturor, la meciul de astăzi și la cel de săptămâna viitoare (n. red.: cu Crișul Chișineu Criș) încercăm să cristalizăm un prim 11 pentru campionat. S-au produs foarte multe schimbări în lot, am renunțat la unii jucători, alții au plecat mai sus la liga a doua, sunt mulți jucători noi pe posturi. Avem un lot foarte tânăr, iar în aceste condiții obiectivul nostru pentru retur este să jucăm un fotbal frumos.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *