Etape de Cupă Mondială anulate 1
Gimnastica artistica

Etape de Cupă Mondială anulate

 

         Federația Internațională de Gimnastică a anunțat  anularea seriei de competiții din cadrul Cupei Mondiale de gimnastică artistică, care a făcut parte din sistemul de calificare olimpică pentru Tokyo 2020.

         Iniția seria a fost alcătuită din patru evenimente  cu concursuri în Milwaukee (SUA), Stuttgart (GER), Birmingham (GBR) și Tokyo (JPN) – destinate inițial să aibă loc între martie și aprilie 2020. Dacă primul eveniment a avut loc anul trecut în Milwaukee, izbucnirea pandemiei COVID-19 a forțat amânarea celorlalte trei evenimente până în 2021.

       În ciuda eforturilor organizatorilor, consolidarea interdicțiilor de intrare în Europa în ultimele săptămâni a redus drastic capacitatea sportivilor străini de a participa la evenimente de pe continent, ducând mai întâi la anularea Cupei Mondiale din Germania săptămâna trecută, apoi a Cupa Mondială de la Birmingham săptămâna aceasta.

      Cupa Mondială de la Tokyo din 4 mai, care servește drept eveniment de testare pentru Jocurile de gimnastică artistică, rămâne neafectată pentru moment.

       Regulile sistemului olimpic de calificare stipulează că trebuie să se organizeze minimum trei competiții pentru a valida rezultatele seriei ca calificative pentru Tokyo 2020. În consecință, cele trei locuri olimpice asociate cu această serie, atât la gimnastica artistică masculină, cât și la cea feminină, vor fi realocate .

      În aceste condiții conform regulamentului, locurile neutilizate merg în țările cu cea mai mare clasare în rezultatele clasamentului pe echipe ale calificărilor la Campionatele Mondiale din 2019.

      Prin urmare, următoarele țări obțin o cotă  suplimentară non-nominală pentru Tokyo 2020: la  masculin: Rusia, China și Japonia iar la feminin: SUA, China și Rusia.

       Până în prezent, au fost deja alocate 82 de locuri din 98 la masculin și 84 din 98 la feminin iar locurile rămase vor fi alocate după desșășurarea unei competiții  programată între  10-13 martie la Doha și după campionatele continentale.. Este deci o bună șansă pentru gimnaștii noștrii să se califice la Jocurile Olimpice.

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *