Lotul de senioare al României se pregătește la București 1
Gimnastica artistica Uncategorized

Lotul de senioare al României se pregătește la București

Luna aprilie reprezintă momentul adevărului în ceea ce privește calificarea gimnaștilor români la Jocurile Olimpice de la Tokyo deoarece perioada 21-25 aprilie, la Campionatele Europene de la Basel, Federația Româna de Gimnastică va înscrie în competiție, atât la feminin, cât și la masculin, sportivi care vor concura pentru obținerea locului eligibil la competiția olimpică.

Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, Federația Româna de Gimnastică a hotărât ca lotul olimpic si național de senioare aflat în pregătire la Deva, adică gimnastele Silviana Sfiringu, Ioana Stănciulescu, Maria Holbură, Daniela Trică și Antonia Duță împreună cu antrenorii Liliana Cosma, Nicolae Forminte și Florin Cotuțiu să se mute la București, pentru antrenamente centralizate la sala clubului Dinamo, alături de Larisa Iordache, care va fi pregătită de Lacrămioara și Cristian Moldovan. Va fi un program comun de pregătire, supervizat săptămânal de antrenorii federali Corina Moroșan și Angela Cacoveanu.

„ Am luat decizia de a le aduce în cantonament la București pe componentele lotului de la Deva, gimnaste aflate, cu excepția Mariei Holbură, în primul an de seniorat, pentru a se pregăti alături de liderul echipei României, Larisa Iordache, având ca scop întărirea spiritului de echipă, o mai bună comunicare între gimnaste și mai ales, îndeplinirea obiectivelor stabilite atât pentru campionatele europene, unde sperăm să mai calificăm o gimnastă, cât și pentru o participare cât mai bună la JO de la Tokyo. Este o decizie temporară, până la Campionatele Europene de la Basel, când sperăm să mai obținem un loc la Jocurile Olimpice. Fetele vor face în continuare cursurile școlare on-line, iar cazarea lor și a antrenorilor va fi la un hotel . Este o acțiune care nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Clubului Dinamo, al COSR și al hotelului Marshal”-a declarat Carmencita Constantin, președintele Federației Române de Gimnastică

Antrenamentele comune vor începe, în sala clubului Dinamo, astăzi 1 februarie la ora 16.30. România are calificaţi până acum doar doi gimnaşti la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Marian Drăgulescu (sărituri) şi Maria Holbură (individual compus).

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *