Florentina Maricu –Iuşco  se apropie de calificările la Campionatul European 1
Atletism

Florentina Maricu –Iuşco  se apropie de calificările la Campionatul European

            Atleta Florentina Marincu- Iuşco , legitimată la LPS Cetate Deva unde se pregătește cu prof. Nicolae Alexe, ea fiind  calificată la JO de la Tokyo, a înregistrat două noi clasări pe podiumul de premiere în etapa a doua a Campionatului Naţional de atletism în sală, găzduită de Sala ”Ioan Soter” din Complexul Sportiv Naţional ”Lia Manoliu” din Bucureşti.

            Deveanca s-a impus în prima zi a competiției de la București , în proba de triplusalt cu o săritură care a măsurat 13,87 m, un plus valoric (de 54 cm) față de etapa trecută de la Bacău, unde ea a sărit în aceeași probă 13.33 m .

          Florentina Marincu-Iușco  s-a impus și în proba de săritura în lungime cu performanța de  6.50 m, ceea ce confirmă faptul că atleta din Deva este pe un trend ascendent în perspectiva competițiilor viitoare.

          Deși mulți sportivi au avut acceptul federației de specialiatate de a participa la aceată etapă, o mare parte dintre ei au absentat , motivele  fiind cunoscute:lipsa susținerii financiare, deoarece încă bugetul național nu a fost aprobat iar entitățile sportive nu au posibilitatea de a asigura finanțarea din resurse proprii, pentru participarea la competițiile din prima parte a sezonului de sală.

         Alte rezultate: Elisa Enache(LPS Cetate Deva) -loc I la săritura în înălțime,Andrei Răzvan Deliu locul I iar Antonia Irimia-loc II la  săritura cu prăjina,Maria Claudia Florea- loc II  la  800 m(toți legitimați la SCM Deva), Ionut Dorin Huțanu-loc II iar  Adelin Daniel  Pop- locul III  în finala de la 800 m, Petrinia Pivniceru-loc III ,Andrei Marian- loc IV , Ovidiu Mihai Nichita -loc V în finala de la 60 m(toți legitimați la CSS HUnedoara)  ,Georgia Emilly Mihuț –loc V,Rares Daniel Dumitru –loc VI iar Ovidiu Andrei Șitoianu –loc VII săritura în lungime(toți de la LPS Cetate Deva).

       Următoarea competiție atletică indoor este prinma etapă a Campionatului Național de probe combinate  pentru seniori, cadeți și juniori întreceri programate la București, din perioada 29-30 ianuarie.

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *