Prim test reușit pentru Deva, în ciuda înfrângerii 1
Fotbal liga a III-a

Prim test reușit pentru Deva, în ciuda înfrângerii

Programat inițial sâmbătă, amicalul dintre Deva și Reșița s-a jucat vineri, pe noul gazon sintetic al terenului doi de antrenament de la stadionul „Cetate”. A fost un meci disputat într-un ritm alert, cu destule faze de poartă, în care ambii antrenori și-au urmărit la lucru elevii mai vechi și mai noi.

Gazdele s-au ridicat la nivelul adversarilor din eșalonul secund mai ales în prima parte, când au avut destule acțiuni ofensive, însă lipsa pasei decisive ori indecizia șutului la poartă i-au privat de înscrierea unui gol. De partea cealaltă, oaspeții au avut o bară a lui Dat, la o lovitură liberă de la 20 de metri (min. 12), și au introdus balonul în plasă prin Dulca, însă pasa lui Popescu l-a găsit pe acesta în ofsaid și reușita nu a fost validată (min. 15). După un prim sfert de oră care a aparținut reșițenilor, devenii au echilibrat partida însă Ianc, Ghighilicea, Vitan sau Trașcă nu au găsit soluția potrivită la finalizare. Manea s-a remarcat și el pe final de repriză, când a respins de lângă bară centrarea șutată a lui Ilie, astfel că la pauză s-a intrat cu un scor alb.

Partea secundă a adus mulți jucători noi pe teren în ambele tabere, majoritatea juniori sau jucători în probe, astfel că a mai dispărut din coeziune și au apărut și greșelile în apărare. S-a jucat mai mult pe contre, iar Ianc, Chera, Șulea și Boboc au prefațat deschiderea scorului. În min. 63, un corner devean cu balonul centrat și recentrat în careul lui Zimmermann a fost finalizat de Ianc cu o lovitură de cap din 6 metri pentru 1 – 0. Reșița nu s-a împăcat deloc cu scorul, a trecut la un forcing susținut în jumătatea deveană, iar finalul de meci i-a aparținut. Mihaly a egalat cu un lob din careu peste Dombradi, ieșit indecis la blocaj (min. 75), pentru ca Dumitraș să aducă victoria oaspeților cu o lovitură de cap (min. 83). Două minute mai târziu Bîrzan a trimis pe lângă poartă la ceea ce avea să fie ultima ocazie de egalare a gazdelor.

 

CSM Deva – CSM Reșița 1 – 2 (0 – 0)

Au marcat: Ianc (min. 63), respectiv Mihaly (min. 75), Dumitraș (min. 83)

DEVA: Manea – Curescu, Tecsi, Vasiu, Doboș – Țoiu, Ianc, Trașcă – Vitan, Ghighilicea, Șulea. Rezerve: Dombradi – Teodorescu, Radak, Jude, Branea, Chirică, Bogdanovici, Bîrzan, Iordache, Iștoc, Soare. Antrenor Ștefan Nanu

REȘIȚA: Zimmermann – Acka, Dumitraș, Sălcianu, Ilie – Chera, Dulca, Dat – Boboc, Matiș, Popescu. Rezerve: Cobrea – Borz, Szijj, Sima, Beca, Mihaly, Cristodulo. Antrenor Alin Minteuan

Declarații după meci:

Ștefan Nanu: „Pot spune că sunt mulțumit de joc. Am dominat repriza întâi, când am folosit primul 11. A fost un joc frumos, chiar nu mă așteptam ca după două luni de pauză și numai patru zile de antrenament echipa să arate atât de bine. În repriza a doua am schimbat șase jucători, i-am introdus și pe acești copii de la care încă așteptăm să crească. S-a văzut că Reșița e o echipă cu experiență, am înțeles că ei își doresc mai mult în sezonul acesta. Au un antrenor bun, pe care îl respect, îl cunosc de pe vremea când am jucat amândoi la Rapid.

Am beneficiat de această suprafață nouă de joc, doresc să felicit Primăria Deva și pe primarul Florin Oancea pentru ce s-a făcut și se face în continuare pentru sport, pentru fotbal. În patru – cinci luni va fi gata întreaga infrastructură și baza sportivă de la Deva va fi una dintre cele mai moderne din zona aceasta a țării.

În ceea ce privește noile achiziții, Vasiu a adus siguranță în centrul apărării, Ianc a arătat calitate la mijlocul terenului, a și marcat, iar Șulea a avut câteva momente bune, este un jucător cu experiență și are calitate. Pentru noi urmează vinerea viitoare amicalul cu Cugir, după care plecăm la Herculane pentru un stagiu de pregătire, în perioada 1 – 8 februarie.”

 

Alin Minteuan: „A fost un meci reușit și mă bucur că nu s-a accidentat nimeni, pentru că am jucat în condiții grele, pe sintetic, la finalul unei perioade de pregătire. Rezultatul este și el important, am întâlnit o echipă bună de liga a treia, motivată de Nanu așa cum știe el, care ne-a pus probleme. Felicit formația gazdă pentru modul cum s-a prezentat la acest joc. Pentru noi urmează două zile libere, apoi intrăm pentru 14 zile în cantonament la Reșița. Mai avem amicalele cu Ripensia și Universitatea Craiova, după care începem liga a doua. Ne propunem multe, după prima partidă, cu Miercurea Ciuc, vom vedea cum abordăm restul campionatului. Ca noutăți i-ați văzut azi pe Alex Dulca de la Rapid, pe Matiș, atacant fost la Viitorul, Argeș și Petrolul, pe Sălcianu și Sima, ultimul junior, ambii foști la Turris.”

 

Cristian Bobar, președinte CSM Reșița: „În primul rând mă bucur că am revenit la Deva și revăd oameni pe care îi cunosc. Obiectivul Reșiței este consolidarea în liga a doua. Dacă acum doi ani am promovat, iar anul trecut campionatul s-a oprit din cauza pandemiei, sezonul acesta ne dorim să facem o figură frumoasă. Luăm lucrurile treptat, lucrăm la baza sportivă, la terenuri, avem un primar căruia îi place fotbalul. Astăzi am lăsat acasă șase – șapte jucători cu experiență, am venit cu mai mulți juniori de la centrul nostru de copii. Suntem echilibrați și pe partea financiară, deși la liga a doua sunt salarii foarte mari, care în opinia mea de multe ori depășesc valoarea fotbalului prestat. Cu toate acestea reușim să atragem jucători și antrenori la Reșița, mă bucur că l-am adus pe Alin Minteuan. Financiar ne-au ajutat și suporterii, care au cumpărat multe bilete virtuale, abonamente, tricouri.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *