Sportivii mai puțini la deschiderea Olimpiadei de la Tokyo 1
Jocurile Olimpice Tokyo

Sportivii mai puțini la deschiderea Olimpiadei de la Tokyo

         Numărul sportivilor care vor lua parte la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute în această vară, urmează să fie redus din cauza pandemiei de coronavirus, au declarat luni organizatorii, în timp ce un ziar japonez evocă un număr mai mic cu câteva mii de participant.

        „Pentru a garanta siguranţa şi securitatea sportivilor şi a simplifica operaţiunile pe parcursul Jocurilor Tokyo-2020, considerăm că este necesară reconsiderarea numărului participanţilor la ceremoniile de deschidere şi de închidere”, au precizat organizatorii într-un comunicat.

        Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) se aşteaptă ca acest număr să fie cu aproape jumătate mai mic la ceremonia de deschidere, programată pe 23 iulie, potrivit cotidianului Yomiuri Shimbun.Aproximativ 6.000 de sportivi sunt aşteptaţi să participe la ceremonie, afirmă ziarul, în timp ce peste 11.000 de concurenţi din întreaga lume sunt aşteptaţi să vină la Tokyo în această vară.

       Organizatorii nu au avansat însă cifre deocamdată, explicând că toate detaliile sunt în continuare în discuţie cu CIO.Restricţiile vor face ca sportivii să nu poată avea acces în Satul Olimpic cu mai mult de cinci zile înaintea debutului competiţiilor lor. De asemenea, ei vor fi nevoiţi să părăsească Japonia la două zile după încheierea probelor la care au participat.

      În ciuda reticenţei tot mai mari a japonezilor, organizatorii şi guvernul nipon asigură că Jocurile Olimpice pot avea loc în condiţii de siguranţă în această vară, chiar dacă pandemia de coronavirus nu va putea fi controlată până atunci.

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *