Box- Vreau ca  2021 să fie mai bun ca cel care s-a încheiat 1
Box

Box- Vreau ca  2021 să fie mai bun ca cel care s-a încheiat

      Anul trecut a adus  pentru  boxul hunedorean   mai multe succese care au confirmat faptul că în municipiul de pe Cerna  sunt tineri care au potential pentru această disciplină sportive. După calificarea lui Cosmin Gîrleanu la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la finalul sezonului a venit  o altă performanță de excepție- titlul eropean cucerit  la Sofia de către juniorul Daniel Florin Gîrleanu(mezinul familiei ).

      La început de an , l-am găsit pe  proaspătul  lider europena la categoria 54 de kg. , unde altfel, decât în sala de antrenament, alături de colegii săi și de  antrenorul Ilie Captari. Nu am rata  un inteviu  cu  tânărul pugilist hunedorean.

      Reporter: Cum a fost anul competițional 2020, pentru tine personal?

Daniel Gîrleanu:Pentru mine a fost unul dintre cei mai buni ani, pentru că am putut realiza tot ceea ce a fost mai bun în competițiile sportive , un titlu national și unul European.

       Reporter: După ce ai cucerit toitlul national  învingându-l pe rivalul tău, sportivul de la clubul din Craiova, ai participat  meritat la  întrecerile de la Sofia, la campionatele Europene de juniori. Sincer, când ai plecat la europenele de la Sofia, sperai la o medalie?

Daniel Gîrleanu:Speram la o medalie, gândul meu era la o medalie dar nu la cea de aur dar am reușit pentru că m-am pregătit foarte mult și bine pentru această competiție.E o medalie de aur pentru care am făcut  multe antrenamente și acum mă bucur că am câștigat-o.

        Reporter:Nu ție în ring frică  de adversari, de ucrainieni, ruși, de  bulgari, cei care sunt mereu în elita boxului europena?

Daniel Gîrleanu:Nu îmi este frică deoarece îi cunosc de ce sunt ei în stare, îi urmăresc foarte mult și mereu i-am  dovedit în ring.

      Reporter: Cât din rezultatul acesta pe care l-ai adus de la Sofia, vine de la fratele tău, Cosmin?

Daniel Gîrleanu: El mă motivează cel mai mult în tot ceea ce fac, cred că susținerea lui este foarte importantă în viața mea  de sportiv și nu numai.

      Reporter:Vorbiți des la telefon?

Daniel Gîrleanu:Aproape zilnic vorbim. Asta mă ajută, îmi dă sfaturi utile , necesare la antrenamente și în viața de zi cu zi.

      Reporter:Ești elev în clasa a IX-a la Colegiul economic din Hunedoara.Ce au spus colegii tăi când te-ai întors acasă cu medalia de aur de la  Campionatul European, o medalie mare?

Daniel Gîrleanu: Normal, m-au felicitat, s-au bucurat  toții, colegii și profesorii. Atunci când  am intrat la orele  on-line, cum se face acum , m-au felicitat. Sunf fericit pentru asta dar eu o să fac și școală și box de performanță. Nu o să renunț la nici una.

       Reporter:Față de fratele tău mai mare, Cosmin , care ar fi atu-urile tale, cu ce ești tu mai bun  la această disciplină sportivă?

Daniel Gîrleanu:În primul rând, chiar dacă sunt mai mic ca ani, sunt mai înalt decât el, am , cred eu, mai multă viteză, viteză de execuție și de reacție.

       Reporter:Sunt curios, ai încinge în ring, așa de antrenament, un meci cu fratele tău? Știu că nu e permisă  oficial o luptă direct, între frați.

Daniel Gîrleanu:Cred că trebuie să mai cresc puțin , ca să am un meci cu el. Poate peste câțiva ani…

      Reporter:Anul competițional 2021 se anunță important. Va trebuie să demonstrezi că medalia europeană obținută  e meritată. Ce zici cum  va acest an?

Daniel Gîrleanu:Eu sper ca anul 2021 va fi mai bun decît cel care a trecut. Sper și îmi doresc să câștig  și anul acesta medalii la naționale și bineînțeles la europene, să câștig tot ce se poate la competițiile unde voi participa.

     Reporter:Te vei gândi și la Tokyo, la Jocurile Olimpice?

Daniel Gîrleanu:Voi fi alături de Cosmin, care este calificat la Jocurile Olimpice, m-am bucurat pentru el, este primul boxeur din Romînia calificat la Tokyo, unde , eu sper să cucerească o medalie.

       Reporter:De ce ai ales să practice boxul de performanță?

Daniel Gîrleanu:Eu înainte să vin la secția de box am practicat fotbalul la  CS Hunedoara.Am fost foarte bun , am practicat  cinci ani la echipa de juniori , am fost atacant și căpitan de echipă, toată lumea aprecia evoluțiile mele.M-am luat după Cosmin, am venit la box și acum am rezultatele pe care le cunoașteți și dvs.El este principalul vinovat pentru care  eu m-am apucat de boxul de performanță.

        Reporter:Știi și tu că  echipa din Hunedoara are nevoie de jucători tineri la fotbal.

Daniel Gîrleanu:Știu dar nu mă mai gândesc acum la fotbal, mai bine  rămân aici la box.

      Reporter:Totuși, cum e să fii campion european?

Daniel Gîrleanu:E frumos, interesant. Lumea, cunoscuții, prietenii  mă respectă,mă opres pe stradă și mă întreba cum a fost la concurs. Eu însă vreau să  fiu mai bun, să am și alte rezultate, mai bune.Cu școala îmi merge foarte bine, chiar dacă am lipsit mult , am recuperat și sunt la zi cu materiile.O să fie bine.

      Reporter:Colegele?

Daniel Gîrleanu:Ei, asta nu e o chestie  importantă  dar am și eu prietene cu care vorbesc…on-line, e pandemie.

      Reporter:Ce îți dorești pentru 2021, în afară de cele mai bune rezultate în competiții?

Daniel Gîrleanu: Vreau să fiu sănătos, eu și familia mea, să am putere de muncă!

      Reporter: Mult succes! Sănătate!

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *