Deva și-a stabilit programul amicalelor 1
Fotbal liga a III-a

Deva și-a stabilit programul amicalelor

CS Municipal Deva are un nou director sportiv în persoana lui Dani Cherecheși (foto), venit în această iarnă de la Crișul Chișineu Criș, grupare pe care a lăsat-o pe primul loc în seria 8 din Liga 3. Cherecheși și-a intrat imediat în rol și și-a asumat atribuțiile postului.

„Am fost la București și am vizat toate carnetele jucătorilor pe care vom conta în returul de campionat. E oficial transferul lui Șulea, acesta va juca pentru Deva. Avem acordul și semnătura lui Ianc, pe acesta din urmă rămâne să îl vedem cum va evolua în amicale. Luni, la reunirea lotului, vor mai veni în probe alți cinci sau șase jucători noi. Suntem în discuții cu Vasiu și Ciobanu – bine, ei nu mai trebuie să dea probe! – care mai au oferte și de la echipe din liga a doua. Ne-au spus că așteaptă să vadă cum se finalizează acele tratative, după care există șansa ca ei să semneze cu noi. De plecat a plecat doar Stere, cu contractul reziliat în luna decembrie, dar vor mai pleca și alții. În mod cert dintre cei trei portari actuali vor rămâne doar doi. Nițuică am înțeles că e dorit la Hunedoara, dar încă nu e nimic sigur, oficial. Am stabilit și calendarul jocurilor de pregătire, cu echipe din zonă”, ne-a comunicat directorul sportiv al CSM Deva.

Cherecheși a vorbit și despre motivele plecării de la Crișul și cele ale venirii la Deva. „E foarte simplu, de la Crișul am plecat din cauza politicului. Aici am ajuns pentru că am o relație foarte bună cu Nanu și probabil recomandat de rezultatele de la Crișul, echipă care este acolo unde trebuie, pe primul loc în clasament. M-am mutat la Deva cu întreaga familie, cu tata și soția, care joacă handbal la CSM. Echipa deveană o știam din ultimul amical cu Crișul. Din punctul meu de vedere are un lot foarte bun, calitate, joc de posesie, agresivitate în recuperarea mingii, se vede că Nanu i-a imprimat acest stil. Pentru mine este inexplicabil cât de jos se află acum în clasament. Dar există condiții la Deva, s-a instalat acest teren sintetic și înțeleg că se va mai construi încă unul în zonă. Acest lucru este benefic nu doar pentru echipa mare, ci și pentru grupele de copii și juniori. Există la club și proiectul cu Academia, sperăm să producem jucători pentru prima echipă, așa cum a apărut și Branea.”

Reunirea lotului devean este programată pentru luni, 18 ianuarie. Iată programul amicalelor din această perioadă, toate urmând să se dispute pe noul teren sintetic din Deva:

23 ianuarie: CSM Reșița

29 ianuarie: CSO Cugir

12 februarie: CSO Cugir

19 februarie: Șoimii Lipova

26 februarie: CSC Ghiroda și Giarmata Vii

5 martie: Unirea Sântana (Liga 4 Arad)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *