Jiul a trecut cu bine peste impactul revenirii în Liga 3 1
Fotbal liga a III-a

Jiul a trecut cu bine peste impactul revenirii în Liga 3

A fost o întreagă poveste, una cu destule peripeții, a promovării Jiului în acest an: barajul interjudețean în doi s-a schimbat cu unul în trei, campioana din Mehedinți nu s-a înscris, Jiul nu a putut participa din cauza unui caz de covid înregistrat în lot, Federația a mărit numărul de echipe de la 80 la 100 și astfel formația din Petroșani a revenit după o pauză de șapte ani în Liga 3. Restul se știe, anume că – după cum v-am ținut la curent în ”Sportul Hunedorean” – Jiul a terminat sezonul de toamnă pe locul 8 în seria 7. Trupa lui Militaru, Sedecaru și Kanduth se află la 4 puncte în fața celor de la Minerul Costești și la 5 de Hermannstadt II, echipele aflate pe locurile retrogradante. Mai amintim că după acel 1 – 7 de la Mediaş cu Gaz Metan II din etapa a treia, Cosmin Kanduth și-a dat demisia și a fost înlocuit cu Anton Sedecaru în postura de antrenor principal. Cu Toni Sedecaru am stat de vorbă despre ce a fost în turul campionatului și la ce să ne așteptăm de la Jiul în retur.

 

Cum a fost turul de campionat pentru Jiul, cu bune și cu rele?

Sunt convins că a fost un parcurs bun, pentru lotul pe care îl avem la dispoziție și problemele de covid cu care ne-am confruntat. A mai fost și impactul cu liga a treia, s-a văzut la început lipsa de experiență în acest eșalon atât a jucătorilor cât și a noastră, a antrenorilor. Până la urmă s-a dovedit însă că nu e de speriat Liga 3, doar la început a fost mai greu, pentru că a fost o noutate și pentru mine ca antrenor și pentru jucători. Ca joc sunt mulțumit de prestația echipei, dar se putea și mai bine. Fiecare meci l-am abordat cu ideea să jucăm fotbal, uneori ne-a ieșit, alteori mai puțin. În tur ne-au lipsit la unele meciuri câțiva oameni de bază. A fost acea situație cu jucătorii care au stat pe rând câte două săptămâni în carantină, mai întâi șapte, apoi doi și tot așa. Dacă am un regret e că nu am câștigat în deplasările de la Costești și Hermannstadt, unde am dominat clar meciurile respective. Acolo putem spune că am pierdut patru puncte, iar cu 14 puncte în clasament era mult mai bine, am fi fost mai sus.

 

Vorbiți-ne puțin despre jucătorii pe care i-ați folosit.

Avem în lot atât jucători experimentați cât și tineri, este o îmbinare între cele două categorii de vârstă. Din prima fac parte Matei, care este și golgeterul echipei cu șase goluri marcate, portarul Haring, Torkos, Sandu Remus, Arcuși, Keszeg, Drăgoescu, Bocu și alții. Dintre tineri îi amintesc pe Bădărău și Mazilu, cei doi juniori veniți de la Vulcan, pe care i-am utilizat chiar pe posturile lor – spun asta pentru că alți antrenori mai mută juniorii pe alte posturi – și care și-au pus amprenta pe jocul echipei, Szekely, Turcu, Bănceanu, Teslici, ultimii doi de la Universitatea Petroșani. Din păcate Teslici, un portar de viitor, a lipsit o perioadă din cauza unui deces în familie, i-a murit tatăl.

 

Cum explicați acel 1 – 7 de la Mediaș?

La Mediaș în primele 20 de minute noi am ratat trei ocazii mari. Ei au marcat repede, apoi echipa noastră a căzut atât fizic cât și psihic, de aceea am încasat atât de multe goluri. Referitor la schimbarea de antrenor, să știți că împreună cu Damian Militaru, Cosmin Kanduth, Sorin Ghițan, Radu Ion, și nu l-am uitat nici pe maseurul Octavian Fage mereu alături de noi, alcătuim un colectiv. Lucrăm împreună, nu contează că sunt eu antrenor principal sau e altcineva.

 

Ați avut probleme cu banii, altele fiind cheltuielile la liga a treia față de campionatul județean?

Vă spun că din acest punct de vedere nu au fost nici un fel de probleme. Primăria Petroșani ne sprijină, chiar ținem să le mulțumim pe această cale domnului primar Ritzi și celor de acolo. Banii au venit întotdeauna la timp pentru jucători și pentru cei din stafful tehnic. S-a cheltuit însă foarte mult pe testările covid, am făcut șapte teste în două luni. Acești bani puteau fi folosiți la altceva, de exemplu să mai aducem jucători din Valea Jiului.

 

La Liga 3 există acea reglementare cu prezența obligatorie a juniorilor în primul 11, cum ați rezolvat-o?

Dintre juniorii pe care i-am avut la echipă doi au plecat la facultate, astfel că am rămas cu cinci. În aceste condiții am făcut două transferuri de la Universitatea Petroșani, un portar și un jucător de câmp. Avem la dispoziție Școala de Fotbal Damian Militaru, de unde putem aduce juniori, dar deocamdată sunt încă prea mici, la 15 ani. Oricum, din 15 ianuarie, când ne dorim să reluăm pregătirea, vom lua trei – patru juniori de acolo să se antreneze cu echipa mare. Sunt câțiva jucători de perspectivă în generația 2004 – 2005 la Damian Militaru pe care intenționăm să îi folosim în meciurile amicale.

 

Este știut că la Jiul sunt numai jucători de Vale, veți mai aduce în retur și alții?

Cred că vom mai aduce jucători, totul este să le dea voie echipele lor să vină la Petroșani. Până acum au fost lăsate de o parte orgoliile locale și asta e bine. Am găsit înțelegere, am mai spus-o, din partea celor de la Uricani, Vulcan sau Petrila, numai că nici ei nu pot să rămână fără jucători, Campionatul Județean Hunedoara se dispută, spre deosebire de altele. Ne interesează și pe noi, și pe ei, să ne facem echipă cât mai competitivă.

 

Ultima întrebare, ce așteptați de la retur?

Ne așteptăm la mai mult decât am realizat până acum și sunt convins că putem face lucruri mult mai bune. Obiectivul nostru declarat la începutul campionatului a fost menținerea în liga a treia și am văzut în tur că se poate. Pentru retur strategia este să câștigăm cele două meciuri mai importante, cu echipele aflate sub noi în clasament, jucăm acasă și cu Minerul Costești și cu Hermannstadt II. Mai vrem desigur să obținem puncte și din celelalte partide și sunt convins că astfel vom putea termina pe un loc la mijlocul clasamentului.

 

Jiul Petroșani

locul 8 (seria 7), linia de clasament: 10 2 4 4 13 – 21 10

acasă: două victorii, două egaluri, o înfrângere, golaveraj 9 – 7

deplasare: două egaluri, trei înfrângeri, golaveraj 4 – 14

 

Rezultate:  

Jiul Petroşani – Flacăra Horezu 2 – 2

Jiul Petroşani – Măgura Cisnădie 0 – 1

Gaz Metan II – Jiul Petroşani 7 – 1

Jiul Petroşani – CS Municipal Deva 3 – 1

Minerul Costeşti – Jiul Petroşani 2 – 2

Jiul Petroşani – Viitorul Dăeşti 2 – 2

Viitorul Şelimbăr – Jiul Petroşani 1 – 0 (restanţă)

Hermanstadt II – Jiul Petroşani 1 – 1

Jiul Petroşani – Gilortul Tg. Cărbuneşti 2 – 1 (restanţă)

Flacăra Horezu – Jiul Petroşani 3 – 0

 

Marcatori:

Matei 6 (4 din 11 m), Cuibari 2, Mazilu 2, Bădărău, Turcu, Mărmăneanu câte 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *